تلاش ما جلب دوباره اعتماد اصحاب فرهنگ است/ تشکیل کمیته اقتصاد و فرهنگ

مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان گلستان اعتماد بين اصحاب فرهنگ و هنر و اداره ارشاد را مهم دانست و گفت: مجموعه ارشاد استان در اين مدت كوتاه تلاش كرده تا اعتماد سازي بين اصحاب فرهنگ با اين اداره را دوباره ايجاد كند.

به گزارش زرین نامه ؛ حجت الاسلام علي اصغر فضيلت شامگاه جمعه در نشست صميمي با اصحاب فرهنگ استان، افزود: در راستاي ايجاد اين اعتماد سازي نشستي با ائمه جمعه شهرستانها با هدف تعيين برنامه هاي فرهنگ و ارشاد داشتيم تا به بسياري از شبهاتي كه ايجاد شده بودف پاسخ دهيم.

وي در توضيح عملكرد چند ماهه ارشاد گلستان، اظهار كرد: کاهش تصدي گري، افزايش حمايت و هدايت در بخش فرهنگ از رويكردهاي دولت بوده كه اداره كل ارشاد استان تلاش كرده تا آن را اجرايي كند.

وي از تدوين شيوه نامه در اين مدت خبر داد وگفت: علت تدوين شيوه نامه پرهيز از سليقه محوري و ضابطه مند شدن ظرفيت هاست؛ به هر قيمتي شده پايبند تدوين اين شيوه نامه مي مانيم.

حجت الاسلام فضيلت تصريح كرد: يكي از برنامه هاي اين اداره استفاده از ظرفيت هاي ساير دستگاههاي اجرايي در راستاي حمايت از فرهنگ است كه در اين راستا با شهرداران و شوراها نشست هايي را گذاشتيم.

وي با بيان اينكه در راستاي عمل به دغدغه هاي دولت در حمايت از اقتصاد و فرهنگ كميته اي با اين نام تشكيل داده ايم، افزود: قرار است با رهنمود هايي كه وزاتخانه مي دهد كميته اقتصاد و فرهنگ را به سمتي ببريم كه بتوانيم گام موثري براي حمايت از فرهنگ در استان داشته باشيم.

به گفته مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان گلستان، حمايت از اصحاب فرهنگ بايد به حدي برسد كه هنرمندان از نظر اقتصادي به خود كفايي برسند و نياز به حمايت مالي ارشاد نداشته باشند.

تمركز فعاليت فرهنگي در حوزه دولت را يكي از مشكلات ناشران است

در ادامه اين نشست نماينده ناشران و موسسات فرهنگي تمركز فعاليت فرهنگي در حوزه دولت را يكي از مشكلات ناشران و فعالان فرهنگي دانست و گفت: اميدواريم كه دولت جديد از اين تمركز فرهنگي خارج شود.

احمد خواجه نژاد افزود: توجه به موضوعات بومي و محلي از مواردي است كه انتظار مي رود مسئولين عالي رتبه در كلان كشور به خصوص شخص وزير به آن توج كند.

وي ادامه داد: در سالهاي گذشته به اين مهم توجه نشد اما انتظار مي رود در دولت جديد جايگاهي براي موضوعات بومي در نظر گرفته شود؛ اساس فرهنگ از بخش بومي آغاز مي شود و در بخش ملي گسترش مي يابد به همين دليل توجه به آن حائز اهميت است.

خواجه نژاد آموزش در بخش هاي مختلف فرهنگ را مهم دانست و گفت: كسانيكه در اين بخش وارد مي شوند كمتر به آموزش تخصصي توجه مي كنند كه نياز است در اين بخش نيز تدابيري اتخاذ شود.

اين فعال فرهنگي از اختصاص يارانه در اين بخش ابراز ناخرسندي كردو افزود: پس از هدفمند كردن يارانه ها، حوزه فرهنگ از دريافت يارانه بي بهره ماند كه باعث آسيب به اين بخش شد.

وي خواستار تمركز زدايي از صدور مجوز در تهران و تفيض اختيار بخشي از آن به استانها شد و اذعان كرد: تمركز براي صدور مجوز باعث طولاني شدن روند كارها مي شود كه در صوذت تفيض اختيار به استانها بخشي از اين مشكل برطرف خواهد شد.

نماينده ناشران و موسسات فرهنگي از حذف برخي كتاب ها بدون ذكر علت ابراز نارضايتي كرد و گفت: وزارت ارشاد برخي از مطالب كتابها را بدون اعلام دليل قانع كننده اي حذف مي كند به طوريكه مولف قانع نمي شود. اين امر نشان مي دهد كه سليقه شخصي در اين بخش حاكم است.

خواجه نژاد اعلام كرد: مراحل دريافت مجوز و درخواست در حوزه نشر و ساير حوزه ها بسيار طولاني است؛ كتاب هايي هستند كه پس از گذشت دو سال هنوز بلا تكليف مانده اند و هيچ پاسخي براي آنها داده نشده است، انتظار مي روند در اين راستا يك فرايند منطقي تري تعريف شود.

وي خريد آثار ناشرين را يكي از دغدغه هاي اين بخش دانست و افزود: انتظار مي رود در اين بخش نيز به ناشرين استاني توجه ويژه اي شود تا آنها هم در بخش اقتصاد با مشكل مواجه نشوند.

به اهالي مطبوعات در سالهاي گذشته، جفاي زيادي شده است

نماينده رسانه هاي استان در ادامه اين مراسم حمايت، هدايت و نظارت بر رسانه ها را از جمله وظايف وزارت ارشاد دانست و گفت: به اهالي مطبوعات و رسانه هاي مستقل در سالهاي گذشته، جفاي زيادي شده است، انتظار داريم كه در بخش يارانه و فضاي مطبوعات توجه جدي به رسانه هاي محلي شود.

محمدرضا بابائيان افزود: گلستان علي رقم ظاهري فريبنده حقيقت و باطني محروم دارد، بررسي و تحليل آماري در بخش انسان را به تاسف وا مي دارد؛ شاخص سرمايه گذاري، فرار سرمايه گذار، نابودي جنگل، وضعيت بهداشت و درمان، بحث گردشگري از چنان شرايط غم انگيزي برخوردار است كه نياز جدي به رسيدگي دارد.

وي خواستار توجه خاص وزير به نهادهاي صنفي شد و گفت: واگذاري مسئوليت به تشكل ها و انجمن ها سبب چاپك تر شدن دولت مي شود به همين دليل از دولت انتظار مي رود در اين بخش برخي مسئوليت ها را به اصناف تفيض اختيار كند تا نتيجه بهتري ببيند.

اين فعال فرهنگي از توزيع يارانه كاغذ در سالهاي گذشته ابراز نارضايتي كرد و افزود: با توجه به نامهرباني هايي كه به مطبوعات مي شد گاهي يارانه كاغد به صفر مي رسيد، انتظار مي رود با حمايت خاص در بخش يارانه مبلغ سهميه حداقل 9هزار نسخه به نشريات محلي استان اختصاص يابد.

وي با بيان اينكه قلم زدن در بخش هاي مختلف با مشكلات خاصي مواجه است، اظهار كرد: اختصاص وكيل در شرايط مناسب مي تواند خدمت خوبي به رسانه هاي استان باشد، متاسفانه اوضاع همكاران در خبرگزاري ها و سرپرستی ها بسيار بغرنج است انتظار مي رود براي حفظ شان اصحاب قلم، قدم هاي مثبتي برداشته شود.

بابائيان خواستار پيگيري جدي بيمه خبرنگاران شدو افزود: پيشنهاد مي شود براي حمايت از مطبوعات محلي بيمه خبرنگاران به شكل جدي تري دنبال شود.

اهالي فرهنگ و هنر استان از كوچكترين روزنه نفس مي كشند

نماينده انجمن هاي هنري استان با اعلام اين نكته كه اهالي فرهنگ و هنر استان از كوچكترين روزنه نفس مي كشند، افزود: اين قشر فرهيخته در شرايط سختي قرار گرفته، ادامه بي توجهي به آنها هزينه جبران ناپذيري را به جامعه تحميل مي كند.

مسعود امامي اذعان كرد: نبود فرهنگ در جامعه سبب ايجاد بي هويتي، سرگرداني و خود ويراني مي شود به همين دليل توجه به اين موضوع يكي از ضروريات به شمار مي رود.

وي خواستار اختصاص مكاني در استان با عنوان خانه هنرمندان شدو گفت: با ايجاد اين مكان فضايي براي فعاليت هاي آموزشي و تبادل اطلاعات هنرمندان ايجاد مي شود كه به توسعه فرهنگ و هنر در استان بسيار كمك خواهد كرد.

وي در خاتمه يادآور شد: تالار فخر الدين اسعد گرگاني يكي از تالار هاي استاندارد در كشور است كه امروز در حال نابودي است كه نياز به مرمت در بخش سميعي و بصري و مديريت حرفه اي دارد./مهر

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه