توسعه مشاغل دانش بنیان زمینه ساز افزایش بازدهی بنگاه های اقتصادی
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با اشاره به فعالیت 50 هزار بنگاه اقتصادی کوچک و متوسط کشور تنها با کمتر از 30 درصد توانشان، گفت: اگر بتوان با استفاده از مشاغل دانش بنیان 30 درصد به بازدهی این بنگاه های اقتصادی اضافه کرد، یعنی 50 هزار بنگاه اقتصادی جدید تاسیس شده است.
به گزارش خبرنگار زرین نامه؛ امرالله عباسی در نخستین کنفرانس ملی تحقیق و توسعه هزاره سوم در علی آباد کتول بیان کرد: هم اکنون در کشور ما بیش از 50 هزار بنگاه کوچک و متوسط وجود دارد که با کمتر از 30 درصد توان فعالیت می کنند و از 70 درصد توان دیگر خود به دلیل عدم وحود دانش لازم و مهارت کافی بی بهره اند.
وی اظهار کرد: مشاغل دانش بنیان در چنین بنگاه هایی کمک می کند تا بازدهی آن ها افزایش یابد و در صورتی که بتوان بازدهی را 30 درصد اضافه کرد یعنی اینکه 50 هزار بنگاه جدید تاسیس شده است.
عباسی چالش عمده بنگاه های اقتصادی در استان گلستان را نیروی انسانی دانست و تصریح کرد: نیروی انسانی امروز از یک طرف امنیت شغلی و تامین اجتماعی لازم را ندارد و دغدغه های زندگی اش موجب کاهش بازدهی و کیفیت کار می شود و از طرف دیگر کارفرما به دلیل نداشتن نیروهای مجرب و دانش بنیان نمی تواند هزینه و درآمد کارخانه را تنظیم کند که این خود باعث مشکلات اساسی در بنگاه های اقتصادی شده است.
وی افزو: متاسفانه برخی از کارشناسان فکر می کنند فقط با افزایش نقدینگی می توان مشکل بنگاه های اقتصادی را مرتفع کرد اما بنظر بنده مشکل جای دیگری است، چرا که برخی از بنگاه ها ظرفیت اقتصادی خوبی دارند اما نمی توانند بازدهی خوبی داشته باشند و به همین دلیل نمی توانند با شرکت های همتراز خود رقابت کنند.
در آینده نزدیک 4.5 میلیون فارغ التحصیل جدید وارد بازار کار می شوند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان خاطرنشان کرد: به زودی نزدیک به چهار و نیم میلیون نفر فارغ التحصیل جویای کار به بازار اضافه می شود و بازار سنتی و مشاغل سنتی توان جذب این جمع بزرگ از فارغ التحصیلان دانشگاهی را نخواهد داشت و این درحالی است که مشاغل دانش بنیان فرصت های بسیار زیادی را به وجود می آورد که صرف نظر از رشته های دانشگاهی، کارجو می تواند بازارهای کار جدیدی نیز در بستر فناوری نوین ایجاد کند.
عباسی در ادامه از آغاز طرح توسعه مشاغل دانش بنیان با هدف کاهش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و توانمند سازی بنگاه های اقتصادی در گلستان خبر داد و افزود: فراهم شدن زمینه حضور دانش آموختگان دانشگاهی در بنگاه های اقتصادی، دانش بنیان شدن بنگاه های اقتصادی به منظور افزایش قدرت رقابت پذیری آن ها، توسعه فرهنگ کار به صورت حرفه ای محور برای کار جویان و افزایش تواتنمندی های آن ها و تشویق کار فرمایان و مدیران برای جذب کار جویان از طریق مشوق ها از مهم ترین راهبردهای این طرح است.
ارسال دیدگاه