ایران ،رتبه اول رشد علمی در جهان
به گزارش زرین نامه به نقل از سایت حرف تو به مناسبت موج وبلاگی “ما میتوانیم” بخشی از سخنان رهبری پیرامون نقاط قوت جمهوری اسلامی ایران را در ادامه میخوانیم.
ما میتوانیم
علت اینکه به مسائل سال ۹۰ و عمدتاً به موفقیتهاى ملت ایران در این سال میپردازم، رجزخوانىهاى دشمنان و بدخواهان ما در مقابل ملت عزیز ماست. سران استکبار، تکیهدهندگان بر مسندهاى زر و زور و همچنین خردهریزهاى اینها در منطقهى خود ما، با همهى توان – توان مالىشان، توان تبلیغاتىشان، توان سیاسىشان – سعى میکنند ملت ایران را مرعوب کنند، ملت ایران را مأیوس کنند. هر کسى تبلیغات سیاسى بدخواهان ملت ایران را دنبال کرده باشد، این را درمىیابد که تلاشهاى عملى، تلاشهاى اقتصادى، تلاشهاى سیاسى، تهدیدهاى امنیتى و نظامى، همه براى این است که این موجود فعال، زنده، پرنشاط و پرهمتِ توانا، یعنى ملت ایران را که در وسط میدان با شجاعتِ تمام ایستاده است و در حال حرکت به جلو است، از پیشروى باز بدارند، او را ناامید کنند، او را از حضور در این عرصه بترسانند. در حقیقت در مقابل شعار «ما میتوانیم» که امام بزرگوار این شعار را به ما تعلیم داد، انقلاب به ما جرأت داد که بگوئیم «میتوانیم»، میخواهند به ملت ایران بقبولانند که شما نمیتوانید؛ با همهى توان در پى این هستند که این هدف را دنبال کنند. سال ۹۰ اوج فعالیتهاى آنها بود. و من میخواهم بر روى این نکته تکیه کنم که علىرغم آنها، به کورى چشم آنها، ملت ایران در سال ۹۰ با حرکات خود، با پیشرفت خود، با تصمیمگیرىهاى خود، به همهى دنیا، از جمله به دشمنان، باز هم به طور مکرر فهماند که «ما میتوانیم».
نقاط قوّت بسیار بیشتر از نقاط ضعف
اگر بر روى نقاط مثبت و نقاط قوّت تکیه میکنم، براى این است که ثابت شود ملت ایران این توانائىها را به کار برد و علىرغم میل بدخواهان که میخواستند ثابت کنند ملت ایران نمیتواند، ملت ایران ثابت کرد که میتواند. از نقاط ضعف بىاطلاع نیستیم، نقاط ضعف هم داریم؛ اما در جمعبندى نهائى، نقاط قوّت بسیار بیشتر از نقاط ضعف است.
بیانات در حرم رضوی در آغاز سال ۹۱۱۳۹۱/۰۱/۰۱
…………………………………………………
مهمترین نقطه قوت” غلب بر چالشها
مهمترین نقطهى قوّت ما در این سى و دو سه سال عبارت است از غلبهى بر چالشها؛ این خیلى مهم است. ما یک ملتى نبودیم که سرمان را پائین بیندازیم، راهمان را برویم، کسى به ما کارى نداشته باشد؛ نه، از روز اول قدرتهاى مجهز جهانى، مسلطین جهانى با ما کار داشتند؛ بناى بر اذیت گذاشتند، بناى بر مانعتراشى گذاشتند: علیه ما جنگ تحمیل کردند، صدام را به جان ما انداختند، هشت سال ما را گرفتار کردند، تروریست آوردند، تحریم کردند. ما تا امروز بر همهى این چالشها غلبه پیدا کردهایم؛ یعنى هیچکدام از این چالشها نتوانسته است ملت ما و انقلاب ما را پشیمان کند، به زانو دربیاورد؛ ما بحمداللّه راهمان را با قامت استوار ادامه دادهایم. این مهمترین نقطهى قوّت ماست.
گسترش خدمات به ملت
یک نقطهى قوّت دیگر در این مدت، گسترش خدمات به ملت است، کماً و کیفاً. این خدمات نه با گذشتهى نزدیک قبل از انقلاب، بلکه با گذشتههاى دوردست هم قابل مقایسه نیست. خدمات عظیمى که در سراسر کشور گسترش پیدا کرده است، هم کیفیتهاى این خدمات بالاست، خدمات درجهى اول است – مادى و معنوى – هم کمیت و گسترش آنها زیاد است. این یک نقطهى قوّت مهمى است.
این پیشرفت علمى را دستکم نگیرید
نقطهى قوّت دیگر، پیشرفت علمى است. عزیزان من! این پیشرفت علمى را دستکم نگیرید. این پیشرفتها خیلى مهم است. علم، پایهى پیشرفت همهجانبهى یک کشور است. این حدیث را من یک وقتى خواندم: «العلم سلطان»؛ علم، اقتدار است. هر کس این اقتدار را داشته باشد، میتواند به همهى مقاصد خود دست پیدا کند. این مستکبران جهانى به برکت علمى که به آن دست پیدا کردند، توانستند به همهى دنیا زور بگویند. البته ما هرگز زور نخواهیم گفت، اما علم براى ما به عنوان یک پیشرفت حتماً لازم است.
پیشرفتهاى علمى ما در این مدت سى و چند سال، پیشرفتهاى حیرتآورى است. حالا فناورى هستهاى تصادفاً معروف شده است و همه توجه دارند – هم در کشور، هم در دنیا – لیکن فقط این نیست؛ فناورى هستهاى هست، علوم هوافضا هست، علوم پزشکى هست – خوشبختانه امروز کشور ما حائز رشتههاى بسیار مهم و دستنیافتنى پزشکى است و کارهاى بزرگ پزشکى در این کشور انجام میگیرد – زیستفناورى هست، نانوفناورى که از علوم جدید و دانشهاى نوى دنیاست، هست؛ سلولهاى بنیادى که یکى از بزرگترین کارها در عرصهى علم است، هست؛ شبیهسازى، ساخت ابررایانهها، فناورى انرژىهاى نو، رادیوداروهاى مهم و داروهاى ضد سرطان هست؛ و این فهرست ادامه دارد.
ایران ،رتبه اول رشد علمی در جهان
اینهائى که من عرض میکنم، رجزخوانى نیست؛ این گواهىِ مراکز علمى معتبر دنیاست. آنها میگویند سریعترین رشد علمى در همهى دنیا در این سالها، در ایران اتفاق افتاده است. این گزارش سال ۲۰۱۱ است که میگوید سریعترین رشد علمى در همهى دنیا در ایران اتفاق افتاده است. طبق گزارشى که مراکز علمى معتبر دنیا دادهاند، رتبهى علمى اول منطقه، ایران است. ما این رتبهى اول علمى را براى سال ۱۴۰۴ در نظر گرفتیم؛ هنوز چهارده سال باقى است. همین سال میلادىِ گذشته گفتند ایران از لحاظ رتبهى علمى در منطقه اول است، در دنیا هفدهم. در سطح دنیا رتبهى علمى کشور ما هفدهم است؛ اینها خیلى مهم است. پس یکى از نقاط قوّت ما، پیشرفت علمى است.
چرا به مردم گفته نمیشود؟!
یکى دیگر از نقاط قوّت ما، پیشرفتهاى کشور در ایجاد زیرساختهاى فنى و مهندسى و صنعتى است؛ که هر وقت بینندگان خارجى آمدند دیدند و بازدید کردند، آنها را به تحسین وادار کرده است. این کارهاى عظیمى که در زمینهى ارتباطات، راهها، ارتباطات مخابراتى و زیرساختهاى گوناگون فنى و مهندسى و صنعتى و امثال اینها انجام گرفته است، یک داستان جداگانه است. من واقعاً متأسف میشوم وقتى مىبینم این گزارشهاى روشن و خوب، آنچنان که باید و شاید، به مردم داده نمیشود که مردم خوشحال بشوند؛ بفهمند در کشور چه اتفاقى دارد مىافتد.
«خطبههای نماز جمعه تهران ۱۳۹۰/۱۱/۱۴»
ارسال دیدگاه