شرایط سلامت در گلستان تغییر نکرده است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: سال گذشته و امسال شرایط سلامت در استان بهتر نشده است.

به گزارش زرین نامه؛ تقی ریاحی در همایش تجلیل از خیرین و حامیان سلامت استان گلستان اظهار کرد: سالمندی در گلستان در حال وقوع بوده و میزان باروری پایین و نگران‎کننده است.

وی تصریح کرد: افزایش شهرنشینی در کنار تغذیه نادرست مردم را مستعد بسیاری از بیماری‎ها می‎کند، در سال گذشته نیاز به دیالیز در استان دو برابر شد حتی پیش‎بینی در کشور این بود که اغلب تخت‎ها در اختیار بیماران دیالیزی قرار گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان افزود: طی دو الی سه سال پیش بیماری‌های قلبی و عروقی در رتبه اول تهدید سلامتی قرار داشت.

ریاحی با بیان اینکه توجه به تغذیه در برنامه‎های سال جاری با جدیت پیگیری می‎شود، ادامه داد: فعالیت لایه‎های سیاسی و اجتماعی می‎تواند گلستان را همچون اسمش از تهدیدها مصون کند.

وی اضافه کرد: زندگی شهرنشینی و ازدحام به سمتی رفته که نگران‎کننده است، تراکم آسیب‎زا است هر چه متراژ تنفس خانواده‎ها کمتر شود گرفتاری در همه مقولات از جمله افزایش وزن، بیماری‎های قلبی عروقی و سرطان افزایش می‎یابد؛ میزان موادی که بار هسته‎ای دارند در آپارتمان‎ها بیشتر می‎شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: سن ازدواج بالا رفته و میزان طلاق و سوء‌مصرف مواد مخدر نیز افزایش یافته است؛ این مسائل ما را مجبور می‎کند طی 10 الی 20 سال آینده به سمتی برویم که میزان خدمات افزایش یابد.

ریاحی نقش رسانه‎ها را در آگاه‎سازی عمومی و ترویج سبک تغذیه سالم مهم خواند و افزود: نگاه مشفقانه در رسانه‎ها وجود دارد تا شرایط برای اصلاح تغذیه فراهم شود.

وی با بیان اینکه دو برنامه اساسی در سال جاری از سوی دانشگاه علوم پزشکی گلستان پیگیری می‎شود، ادامه داد: افزایش تحرک مردم و تغذیه دو مقوله جدی است باید در تحرک مردم مداخله کنیم و سبک زندگی مردم اصلاح شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با بیان اینکه پیش‎بینی فضاها، خیابان‎ها و شهرهای جدید باید مدنظر باشد، افزود: وقتی دانش‎آموزان در خانه فشرده کنار یکدیگر زندگی کنند همه این مسائل روی فکر، رفتار و خلاقیت آنها اثر می‎گذارد.

ریاحی خاطرنشان کرد: افزایش هر 15 درصد چربی اشباع شده ریسک بیماری‎های قلبی عروقی را دو برابر می‎کند، فست‎فودها و غذاهای حاضری به شدت افزایش یافته و از سوی دیگر سهم مصرف میوه، سبزی، گوشت سفید و لبنیات پایین است، ذائقه مردم به شدت تغییر پیدا کرده که این امر آسیب‎زا است./فارس

انتهای پیام/م