وقتی هویت قوم کتول در یک المپیاد ورزشی گم می شود+تصاویر

المپیاد ورزشی درون مدرسه ای "شهید هدایتی" علی آباد کتول اگر چه تجلی شادابی دانش آموزان بود، غبار غمی را هم بر دل نشاند، غمی که جای خالی نماد فرهنگی دیار کتول در این مراسم غرور انگیز را بیش از پیش نمایان می کرد.

به گزارش زرین نامه؛ همواره دیده ایم ورزشکاران علیرغم فعالیت های ورزشی خود، بار دیگری را هم به دوش می کشند که اگر مهمتر از حضور و رقابت در مسابقات نباشد، کم اهمیت تر از پیروزیشان هم نیست و آن ترویج فرهنگ و آداب و رسوم قومیتشان است که این مساله نشات گرفته از آشنایی و علاقه مندی آن ها به هویت فرهنگی شان است.

دو سالی می شود که المپیاد ورزشی همزمان با سراسر استان گلستان در مدارس علی آباد کتول هم با محوریت "تحصیل، تهذیب ورزش" برگزار می شود، اتفاق مبارکی که شاید در عرصه ورزشی راهی به سوی پیشرفت دانش آموزان این شهرستان باشد.

این مسابقات امسال در دبیرستان شهید هدایتی علی آباد کتول هم آغاز شده است تا دانش آموزان این مدرسه نیز برای یافتن جایگاه ورزشی خودشان با هم به رقابت بپردازند. تعدادی از ورزشکاران مدرسه در آیین افتتاحیه این مسابقات، مشعل المپیاد را افروختند تا با آن از مقابل چشمان مسئولان شهری و آموزش و پرورش و والدین و هم مدرسه ای های خود رژه بروند.

مشعل دار آغاز این مسابقات یک دانش آموز ساکن علی آباد با اصالت عرب بود که پس از رژه مشعل را به دانش آموزی از قوم سیستان شهرستان علی آباد کتول سپرد اما در این حرکت زیبا، جای خالی قوم کتول و سایر اقوام ساکن این شهرستان خود نمایی می کرد که در کنار هم وحدت و همدلی تجلی ببخشند.

و چقدر زیباست نوجوانانی باشی که هویت فرهنگی و قومی خویش را می شناسی آن هنگام که در سرزمینی دور از موطن مادری با لباس سیستانی ات مشعل به دست بگیری و یا زیباتر آنکه میان همسالان خودت تنها عربی باشی که به لباس بومی خودت افتخار کرده و خودت را انگشت نمای تمام مدرسه کنی تا هویت تو را بشناسند و اما چه دردناک است که آنقدر از فرهنگ و قومیت خودت دور باشی که چند صد نفر نظاره گره نمایش اقوام دیگر در خاک قوم خودت باشند و تو حتی نماد کوچکی از قومیتت را برای معرفی به آن ها نشناسی.

عزیزان هم وطن از سیستانی، سمنانی، خراسانی و عرب اینجا در خاک زرین کتول پای می گذارند و دوشادوش مردم سخت کوش منطقه برای رشد و رونق وطنمان تلاش کرده و در عین حال اصالت فرهنگی خودشان را حفظ می کنند اما فرزندان قوم کتول کمتر نشانه و آگاهی از فرهنگ و آداب و رسوم غنی خود دارند.

به واقع می توان از شهرستان علی آباد کتول به مثابه ایرانی کوچک با اقوام متعدد نام برد که باید خانواده ها، مسئولین فرهنگی و آموزش و پرورش در آن برای معرفی آداب و رسوم اقوام قوی تر عمل کنند تا در سال های آینده شاهد از بین رفتن فرهنگ غنی اقوام ارزشمند ایران زمین در این شهرستان که مردمانش با وحدت و همدلی کنار یکدیگر زندگی می کنند، نباشیم.

انتهای پیام/

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه