یک متخصص بیماریهای خونی و آنکولوژیست از میانگین آمار سرطان سینه در بین زنان و لزوم مراجعه سالانه به پزشک متخصص برای اطمینان از سلامتی در این زمینه خبر داد.
به گزارش زرین نامه به نقل از باشکاه خبرنگاران؛ صفا نجفی فوق تخصص بیماریهای خون و آنکولوژی گفت: برخی از سلولهای بدن زمانی که در شرایط خاص قرار میگیرند، راه خود را گم میکنند، یعنی به جای اینکه طول عمر طبیعی داشته باشند یا بیش از اندازه عمر میکنند و یا به تکثیر بیش از اندازه خود مشغول میشوند که در علم پزشکی به این پدیده "سرطان" گفته میشود.
وی ادامه داد: به طور مثال یک سلول نرمال سینه که در جدار مجاری شیری قرار گرفته باید عمری طبیعی داشته باشد و پس از مدتی از بین برود و سلول دیگری جایگزین آن شود اما در مواقعی تولید مثل بیش از اندازه سلول باعث ایجاد تودهای در بافت سینه میشود که مدام رشد میکند و از خود نمونهای میسازد و بزرگتر میشود، ممکن است این سلولها از محلی که هستند از راه عروق خونی مهاجرت کنند که در اکثر موارد اولین مهاجرتها معمولا از طریق عروق لنفاتیک انجام میشود که به آن متاستاز گفته می شود.
این متخصص با بیان اینکه درمان سرطان به تشخیص زودرس بستگی دارد گفت: اگر سرطان در مرحله ای تشخیص داده شود که هنوز تومور به غده لنفاوی زیر بغل مهاجرت نکرده باشد در نتیجه این موقعیت بهترین شرایط برای درمان و بهبود بیمار به حساب میآید، به همین دلیل توصیه میشود در صورت مشاهده موارد غیر طبیعی به جراح سینه یا متخصص زنان مراجعه شود.
نجفی با اشاره به فاکتورهای خطر در زمینه بیماری سرطان اشاره و اظهار کرد: گیرندههایی در سطح سلولها وجود دارند که پیامهایی را دریافت میکنند که طی 30 سال اخیر مورد بررسی قرار گرفته اند؛ بر اساس بررسی ها سه نوع از این گیرنده ها اهمیت زیادی دارند که میتوان به گیرندههای استروژنی، پروژسترونی و تحریک کننده سلول اپیتریال اشاره کرد.
وی در پایان گفت: به طور میانگین از هر ۱۳ خانم یک نفر مبتلا به سرطان سینه میشود؛ بنابراین زنان به خصوص از سن ۳۰ سالگی به بعد باید به طور سالانه به جراح سینه مراجعه کنند تا از سلامتی خود اطمینان حاصل کنند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه