قانون نانوشته جمع آوری کنتور آب مدارس به دلیل بدهی+ تصاویر
در حالی که تعدادی از دانش آموزان در حال استفاده از سرویس بهداشتی هنرستان تربیت بدنی علی آباد کتول بودند، ماموران اداره آب و فاضلاب این شهرستان بدون اطلاع مدیریت و عوامل اجرایی این هنرستان، اقدام به قطع آب و جمع آوری کنتور آب این مکان آموزشی کردند.
به گزارش زرین نامه؛ آموزش و پرورش به عنوان اصلی ترین نهاد تعلیم و تربیت عمومی در همه کشور ها از جایگاه رفیعی برخوردار است و دولتمردان همواره بر این باورند که هر هزینه کردی در آموزش و پرورش سرمایه گذاری محسوب می شود و تبعات مثبت آن در سال های بعد نمایان خواهد شد.
با این وجود نهاد آموزش و پرورش در کشور ما همواره دچار کاستی ها، کمبودها و مشکلات ساختاری و زیرساختی بوده است و این نهاد با در برگیری و ضریب نفوذ بالا در بین خانواده ها، هیچگاه نتوانسته است، انتظارات مطلوب جامعه و حتی کارمندان خود را بر آورده سازد. در واقع این نهاد حتی برای تامین هزینه های ابتدایی ترین نیاز های خود همواره با مشکلات عدیده ای روبرو بوده است که یکی از آنها هزینه های جاری مدرسه و نگهداری اماکن آموزشی است.
با سرانه ناچیزی که همه ساله به حساب مدارس واریز می شود، تامین این هزینه ها امری محال است و مدیران دلسوز مدارس علیرغم میل باطنی مجبورند برای تامین هزینه های پیش بینی شده و پیش بینی نشده مدارس، با ممنوعیت دریافت کمک نقدی از خانواده ها از والدین اسمتداد حاجت کنند.
در واقع از آنجایی که اکثر خانواده های ایرانی از شرایط مدارس و نحوه اداره شدن آنها اطلاع کامل دارند، با وجود صراحت بخشنامه ها در ممنوعیت دریافت هر وجهی از والدین دانش آموزان، نهایت همکاری را با مدیران مدارس دارند و در حد توان در اداره مدرسه با پرداخت کمک به مدرسه سهیم می شوند.
بر همین اساس یکی از دغدغه های دائمی و اساسی مدیران مدارس پرداخت هزینه های مربوط به حامل های انرژی و قبوض آب و برق و گاز است که همواره محل مناقشه بوده و هست. البته این مشکل بعد از آزاد سازی قیمت ها و افزایش قیمت حامل های انرژی صد چندان شده است و مشکلات مدیران را مضاعف نموده است.
از آنجا که این معضل در حال لطمه زدن به سیستم آموزشی کشور بود و در برخی نقاط کشور شاهد قطع شدن آب و برق و گاز مدارس بودیم، دولتمردان تصمیم گرفتند یک بار برای همیشه این معضل را حل کنند و در تابستان امسال این موضوع رایگان شدن آب و برق و گاز مدارس در کمیسیون تلفیق مجلس مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظرات کارشناسی روز گذشته 25 بهمن 1396 مورد تصویب مجلس قرار گرفت.
جبار کوچکینژاد در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: «با تصویب نمایندگان در صحن علنی مجلس تمام مدارس از جمله مدارس دولتی و غیردولتی از پرداخت هزینههای آب، برق و گاز تا سقف الگوی مصرف معاف شدند. وی افزود: وزرای آموزشوپرورش، نفت و نیرو در جلسهای مشترک سطح الگوی مصرف را تعیین خواهند کرد اما اگر مدرسهای خارج از الگوی مصرف اقدام کند باید تمام هزینههای آن ماه را بپردازد.» (خبرگزاری تسنیم – 25 بهمن 96)
در واقع دولتمردان و نمایندگان مجلس با مشاهده معضلات و گرفتاری های مدارس این تصمیم منطقی را اتخاذ نموده تا باری از دوش مدیران مدارس برداشته شود و بیشتر به امورات درسی و تحصیلی بچه بپردازند.
اما آنچه این هفته در شهرستان علی آباد کتول رخ داد، نشان داد علی رغم تلاش های دولت مردان و نمایندگان در حل مشکلات و معضلات اجتماعب و اقتصادی، به شیوه منطقی و مسئولانه، ظاهراً نوع نگاه ها و تصمیمات برخی مدیران شهرستانی با دغدغه های دولتمردان و سیاست های کلان کشور تفاوت های اساسی و ماهوی دارد و نقداً برخورد قهریه را خوشتر از تعامل و مدارا و رعایت اصول اخلاقی و انسان دوستانه می دانند.
قطع آب و جمع آوری کنتور آب مدرسه بدون اطلاع رسانی به مدیر و عوامل اجرایی مدرسه و در حالیکه تعدادی از دانش آموزان در حال استفاده از سرویس بهداشتی مدرسه بودند، با هیچ کدام از اصول انسانی و اخلاقی همپوشانی ندارد و هیچ دلیل و برهانی حتی بزرگتر از بدهی به اداره آب، این حرکت عجیب و غریب را توجیه نمی کند.
بدون شک اجرای مقررات و انجام وظایف بر اساس دستور العمل ها و بخشنامه ها امری پسندیده و قانونی است ولی در هیچ کدام از این بخشنامه ها قطع آب مدرسه و جمع آوری کنتور در زمان استفاده دانش آموزان از آبخوری و سرویس بهداشتی به چشم نمی خورد!
در واقع تاوان ناهماهنگی در توزیع منابع مالی سرشار مملکت و کمبود بودجه و سرانه مدارس را نباید مدیر مدرسه یا دانش آموزانی پرداخت کنند که تنها برای کسب علم و یادگیری رفتار های پسندیده اجتماعی پای به مدرسه گذاشته اند.
هر چند بعد از رسانه ای شدن موضوع در عصر همان روز کنتور آب مدرسه دوباره نصب شد و اشتراک آب مدرسه برقرار شد، ولی افکار عمومی به ویژه اهالی خانواده بزرگ آموزش و پرورش کماکان منتظر عذر خواهی مسئول اداره آب و فاضلاب و توضیح درباره این رفتار غیر مسئولانه می مانند.
نکته دیگری که در متاسفانه در شهرستان علی آباد کتول مغفول مانده است، توجه به نقش و رسالت رسانه ها و خبرنگاران است. متاسفانه عده ای از مسئولان بر این باورند که خبرنگار قبل از انتشار اخبار باید از اداره مورد نظر کسب تکلیف کند که این موضوع به طور حتم استقلال و بی طرفی رسانه ها را زیر سوال می برد. فلذا توصیه می شود دوستان در وهله اول هر انتقادی را مصداق تخریب بر نشمارند و در گام بعدی قبل از تلاش برای نوشتن جوابیه، تکذیبیه، اصلاحیه و یا حتی شکواییه، دستکم نقش و رسالت رسانه ها را مورد مداقه قرار دهند و به جای فرافکنی و تکذیب آنچه اظهر من الشمس است، با اهل فن مشورت کنند!
ماموران اداره آب و فاضلاب شهرستان علی آباد کتول در هفته ای که گذشت در یک اقدام غیر مسئولانه و بدون اطلاع مدیریت و عوامل اجرایی مدرسه اقدام به قطع آب و جمع آوری کنتور آب هنرستان تربیت بدنی شهرستان علی آباد کتول نمودند و این در حالی بود که تعدادی از دانش آموزان در حال استفاده از سرویس بهداشتی مدرسه بودند!
هر چند بعد از رسانه ای شدن موضوع در عصر همان روز کنتور آب مدرسه دوباره نصب شد و اشتراک آب مدرسه برقرار شد، ولی افکار عمومی به ویژه اهالی خانواده بزرگ آموزش و پرورش کماکان منتظر عذر خواهی مسئول اداره آب و فاضلاب و توضیح درباره این رفتار غیر مسئولانه هستند.
جا دارد فرماندار محترم و سایر نهاد های نظارتی شهرستان نیز بر عملکرد مدیران شهری نظارت بیشتری داشته باشند تا خدای ناکرده در آینده شاهد بروز چنین کج سلیقگی ها و اشتباهات فاحش که به نوعی زیر سوال بردن عملکرد و سایر خدمات دولت است، نباشیم.
گزارش: وحید حاج سعیدی
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه