پرهیز از کارهای غیرضروری، کلید اصلی در مدیریت عمر است

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار گلستان گفت: پرهیز از کارهای غیرضروری، کلید اصلی در مدیریت عمر است.

به گزارش زرین نامه ؛ عباس نیاوند بعد از ظهر امروز در جمع مدیران عضو شورای اداری استان گلستان، اظهار داشت: مدیریت عمر عبارت از مدیریت خویشتن برای استفاده و بهره‌برداری بهتر از زمان که دانش، نگرش رفتار و افراد را برای بهره‏وری هر چه بیشتر از عمر ارتقا می‏بخشد.

وی با بیان نکاتی در خصوص مدیریت زمان(عمر)، زمان را معنی قابل توجه، حیاتی و حقیقی تجدیدناپذیر دانست و تصریح کرد: فرصت (زمان) مانند ابری در می‏گذرد پس آن را باید غنیمت شمرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار گلستان با اشاره به اینکه مدیریت زمان (عمر) به معنی استفاده مؤثر از زمان و اداره کردن خودمان، منابع و توانایی‏هایمان است در خصوص استراتژی‏های مدیریت عمر، عنوان کرد: آمادگی برای برنامه‏ریزی آگاهانه، یادآوری برای انجام امور و فعالیت‏ها، سامان بخشیدن به افکار و ایده‏ها، انجام کارها در زمان تعیین شده، جلوگیری از اتلاف وقت و اعمال غیرضروری، کاهش فشار روزانه و در نتیجه افزایش سلامت روانی و افزایش اثربخشی (بهره‏وری) از مهم‌ترین راهبردهای‏های مدیریت عمر به حساب می‏آیند.

نیاوند با بیان معیارهای اصلی مدیریت عمر، خاطرنشان کرد: اولویت‏بندی اهداف یکی از مهم‌ترین گام‌‏ها در مدیریت زمان است و در اولویت‏‌بندی به فوریت و ضرورت اهداف باید توجه شود.

وی ادامه داد: برنامه‏‌ریزی و مشخص کردن اهداف، فعالیت‏ها زمان اجرا و اولویت‏های آنها، انجام هر یک از فعالیت‏ها در زمان تعیین شده و مثبت آنها در برنامه‏‌ها و بررسی فعالیت‏های انجام شده و ارزیابی برای پیشبرد اهداف تعیین‏شده از مهمترین مراحل مدیریت عمر است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار گلستان اضافه کرد: برنامه‏ریزی مجدد در صورت باقیمانده برخی از فعالیت‏ها و اهداف، حساس شدن ذهن و فکر به زمان، شناسایی آفات و دلایل اتلاف عمر (زمان)، اتخاذ راه‏حل‏های محتمل و اجرایی برای جلوگیری از اتلاف عمر (زمان) و برنامه‏ریزی عمر بهترین ابزار برای کیفیت‏بخشی مدیریت عمر و زمان است.

نیاوند به کلید اصلی در مدیریت عمر اشاره کرد و یادآور شد: اولویت‏بندی کارها و تمرکز بر کارهای اساسی و محوری و تاکید بر قانون 80/20، پرهیز از کارهای غیرضروری،کم‏اهمیت و تکراری و استفاده از تفویض اختیار کلید اصلی در مدیریت عمر (زمان) است.

وی در خصوص اهمیت مدیریت زمان در دین مبین اسلام و آموزه‏های بزرگان انقلاب اسلامی، بیان کرد: اهمیت زمان و مدیریت عمر بر هیچ خردمندی پوشیده نیست، به طوری که هیچ انسان موفقی را در عالم نمی‏توان یافت که توفیق خود را مرهون بهره‏وری درست از عمر خود ندارند.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار گلستان متذکر شد: یاران نزدیک حضرت امام خمینی (ره) می‏گویند حضرت امام، آنچنان برای شبانه‏روز زندگی خود برنامه داشت که دوستان و نزدیکانشان هر جا که بودند می‏دانستند که امام در این ساعت به انجام دادن چه کاری مشغول است.

نیاوند با اشاره به اهمیت وقت از نگاه امام خمینی (ره) تأکید کرد: برنامه‏های او به قدری دقیق بود که آشنایان کارهای خود را با ورود او به صحن مبارک حضرت امیرالمومنین (ع) تنظیم می‏کردند.

وی اضافه کرد: بنابر این زمان باارزش‏ترین وجه زندگی و همه زندگی است که خداوند متعال در اختیار انسان قرار داده است، بسیاری از موهبت‏های الهی ممکن است پس از آنکه دست بروند دوباره قابل برگشت باشند ولی زمان همانند تیری است که از کمان رها می‏شود و هرگز باز نمی‏گردد زمان را نمی‏توان حفظ کرد و نه می‏توان دوباره تسخیر کرد بنابر این باید قدر فرصت‏ها را دانست و از آن بهره جست و همانگونه که گفته‏اند زمان طلاست.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار گلستان گفت: خداوند ازلی و ابدی به منظور بیان اهمیت زمان و وقت بیش از 20 مرتبه در قرآن کریم با واژه‏های مختلف به آن قسم یاد کرده است.

نیاوند تشریح کرد: بنابر این با تنظیم وقت و رعایت نظم و برنامه خداوند به وقت عمر ما برکت می‏دهد اغلب انسان‏ها افسوس زمان از دست داده را می‏خورند ولی برای زمان حال و آینده برنامه‏ای ندارند.

وی توضیح داد: بیشتر انسان‏ها از کمبود وقت شکوه دارند در حالی که کمبود وقت وجود ندارد که مشکل در نداشتن مهارت برنامه‏ریزی صحیح برای استفاده از آن است.

نیاوند گفت: براساس تحقیقات انجام شده یک عمر 70 ساله به طور متوسط 25 سال در خواب، هشت سال صرف مطالعه، تحصیل و یادگیری، شش سال در استراحت و بیماری، هفت سال در تفریح و تعطیلات، پنج سال در رفت و آمد، چهار سال در خوردن و آشامیدن و سه سال برای آمادگی در فعالیت‏های فوق می‏گذرد که کلا 12 سال صرف فعالیت‏های مفید می‏شود.

وی در پایان ایجاد انگیزه و احساس مطلوبیت و دستیابی به خلاقیت، کاهش اضطراب و فشارهای فکری و روانی، ایجاد تعادل میان فعالیت‏های شغلی و زندگی شخصی، موفقیت و تسریع در کسب اهداف و ذخیره و کنترل کردن زمان برخی از مزایا و نتایج مدیریت زمان( عمر) دانست./فارس