۳۰ پروژه بزرگ گردشگری در استان گلستان اجرا می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت: ۳۰ پروژه گردشگری در سال آینده با اعتبار بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از محل صندوق ذخیره ارزی آغاز به‌کار می‌کند.

به گزارش زرین نامه؛ قربان عباسی ظهر امروز در جلسه کارگروه گردشگری استان گلستان، اظهار کرد : از 30 پروژه‌ای که برای سال آینده در نظر گرفته شده تاکنون 10 پروژه با اعتبار 350 میلیارد ریال معرفی شده است.

وی با اشاره به تدوین سند جامع گردشگری استان گلستان افزود: این سند بر مبنای سند چشم انداز، برنامه های چهارم، پنجم و ششم توسعه، سند آمایش سرزمینی و دیگر اسناد بالا دستی تدوین شده است.

عباسی تصریح کرد: براساس این سند پیش بینی شده که یک هزار و 500 اثر در گلستان شناسایی شوند که هم‌اکنون 850 اثر در استان شناسایی شده که 607 اثر ثبت ملی و یک اثر ثبت جهانی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان اظهار کرد: معرفی ده شرکت خدماتی مسافرتی برای خرید اتوبوس از دیکر اهداف این سند است و هم اکنون 60 دفتر در استان فعال هستند که تاکنون 3 دفتر به میزان سه هزار و 640 میلیارد ریال تسهیلات دریافت کرده‌اند.

عباسی گفت: دیوار تاریخی گرگان یک پروژه شاخص است و امروز هیئت انگلیسی برای کاوش این دیوار وارد استان می شوند تا اقدامات لازم برای ثبت جهانی این دیوار انجام شود.

وی گفت: 4 پروژه دیوار گرگان، تپه تورنگ تپه، شهر تاریخی جرجان و میل رادکان در لیست ثبت جهانی هستند که دیوار گرگان هم‌اکنون در فهرست موقت یونسکو ثبت شده است.

عباسی تصریح کرد: از دیگر برنامه ها و اهداف سندجامع گردشگری استان گلستان، ایجاد و احداث موره های مختلف است که موزه میراث روستایی، سایت موزه شهرباستانی جرجان، موزه باستان شناسی ، موزه سنگ و گوهر، موزه اسناد، کاخ موزه آقا محمد خان، موزه زمین شناسی، اکو موزه و موزه فرش از جمله موزه هایی است که در استان گلستان احداث می‌شود.

وی افزود: در سال 90 نزدیک به 7 اثر مرمت شده در استان داشتیم که براساس برنامه در سال 94 به 21 اثر می‌رسد و تعداد 8 اثر خریداری شده در سال 90 نیز به 13 اثر در سال 94 می‌رسد.

عباسی اظهار کرد: تعداد بازدیدکنندگان از موزه ها در سال 90 حدود 126 هزار و 796 نفر بود که این میزان در سال 94 باید به 175 هزار و 340 نفر برسد و بازدیدکنندگان خارجی نیز در سال 90 تعداد 390 نفر بودند که باید به 750 نفر در سال 94 برسد.

وی افزود: از دیگر برنامه‌های مهم در سند جامع گردشگری استان گلستان حمایت از انجمن‌های میراث فرهنگی، طراحی فضای مناسب در وب‌سایت و امکان بازدید مجازی، تهیه اطلس جامع میراث فرهنگی، طراحی شبکه استانی پایش الکترونیکی موزه‌ها، کنترل قیمت محصولات صنایع دستی، افزایش فروش از طریق فضای مجازی ، ایجاد کارگاه بسته‌بندی و برند سازی محصولات و احیای رشته‌های صنایع دستی منسوخ شده است که در حال پیگیری است.

عباسی تاکید کرد: 7 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای پروژه‌های گردشگری و تاسیسات گردشگری در استان گلستان در نظر گرفته شده که بخشی از این اعتبار برای احداث 15 هتل و هتل آپارتمان تخصیص می‌یابد./تسنیم

انتهای پیام/م