هدف توسعه مشاغل دانش‎بنیان کاهش نرخ بیکاری است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان یکی از مهمترین اهداف توسعه مشاغل دانش‎بنیان را کاهش نرخ بیکاری و توانمندسازی بنگاه‎های اقتصادی ذکر کرد.

به گزارش زرین نامه؛ امرالله عباسی ظهر امروز در آئین برگزاری نخستین کنفرانس ملی تحقیق و توسعه در هزاره سوم که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‎آبادکتول در حال برگزاری است، اظهار کرد: اولویت هزاره سوم توجه به اقتصاد نوین و مشاغل جدید است که اگر از این مسئله مهم غفلت کنیم عقب خواهیم ماند.

وی با بیان اینکه در اقتصاد دانش‎بنیان باید به مشاغل حرفه‎ محور اعتماد شود، تصریح کرد: با شروع سال 2 هزار میلادی، هزاره سوم آغاز شد و تحول در تحقیق و پژوهش در جهان یک اصل قرار گرفت و فناوری‎هایی که قبلا امکان دسترسی آن برای بشر ناممکن بود امری دست‎یافتنی و ممکن شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با بیان اینکه بیش از 90 درصد امور زندگی مردم در سال 2030 در فضای مجازی شکل می‎گیرد، یادآور شد: باید نگاه به پژوهش تغییر پیدا کند و به جای اینکه فقط دانشگاه را محور پژوهش قرار دهیم خودمان نیز به این امر مهم اهتمام داشته باشیم.

عباسی با اشاره به اینکه مشاغل دانش‎بنیان با استفاده از دانش جهانی به بازدهی خدماتی کمک می‎کند، بیان کرد: بیش از 50 هزار بنگاه کوچک و متوسط با ظرفیت کمتر از 30 درصد فعالیت می‎کنند و 70 درصد ظرفیت بلااستفاده است که اگر بازدهی بنگاه‎های اقتصادی 30 برابر دیگر افزایش پیدا کند به افزایش تولید خواهیم رسید.

وی نیروی انسانی را یکی از چالش‎های بنگاه‎های اقتصادی برشمرد و گفت: نیروی انسانی به دلیل اینکه از امنیت شغلی و تامین اجتماعی برخوردار نیست دغدغه‎های زندگی سبب شده تا علاقه و رغبت چندانی به آموزش نداشته باشد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با بیان اینکه توجه به آموزش یک اولویت اساسی است، خاطرنشان کرد: تنها افزایش نقدینگی گره‎ای از مشکلات بنگاه‎های اقتصادی باز نمی‎کند چنانکه برخی بنگاه‎ها از ظرفیت اقتصادی خوبی برخوردار هستند اما بازدهی خوبی ندارند به دلیل اینکه نیروی انسانی از دانش کافی برخوردار نیست.

عباسی با بیان اینکه توجه به مشاغل دانش‎بنیان کمک بسیار خوبی به رفع بیکاری و افزایش بهره‎وری خواهد کرد، یادآور شد: در آینده‎ای نزدیک 4.5 میلیون فارغ‎التحصیل بیکار وارد بازار کار می‎شوند که توان جذب آنها فراهم نیست لذا توجه به مشاغل دانش‎بنیان در بستر فناوری نوین می‎تواند بسیاری از مشکلات این حوزه را مرتفع کند.

وی بیان کرد: افزایش رقابت‎پذیری، توسعه فرهنگ کار به صورت حرفه محور و تشویق کارفرمایان برای جذب کارجویان از اولویت‎های توسعه مشاغل دانش‎بنیان است که در این راستا 5 هزار نفر از کارجویان در سامانه مبادرت به ثبت‎نام کردند که پس از راستی‎آزمایی قریب به 3 هزار و 500 نفر صلاحیت بیکاری آنها محرز شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان بر ضرورت ارتقاء توانمندی دانشجویان در زمینه عملی تاکید کرد و گفت: خلائی که امروزه با آن دست و پنجه نرم می‎کنیم این است که برخی از فارغ‎التحصیلان نمی‎توانند مطالب تئوری که در دانشگاه فرا گرفتند به صورت عملیاتی تخصص خود را به منصه ظهور و بروز برسانند.

عباسی بیان کرد: چهار دوره آموزشی با محوریت روابط عمومی، کسب و کار و بازاریابی الکترونیکی و فناوری، استفاده از ابزار هوشمند و تبلت به کارجویان فرا داده شد که تلاش داریم نیروی توانمند و دانش‎بنیان حرفه‎ای وارد بازار کار کنیم که این افراد بتوانند قدرت رقابت بنگاه را افزایش دهند.

وی گفت: با کارفرمایان مذاکراتی صورت گرفته است تا از وجود کارجویان استفاده شود و در این راستا قراردادهایی متناسب با فضای کسب و کار نیز تنظیم شده است./فارس

انتهای پیام/م