گلستان در سالی که گذشت

یک سال دیگر گذشت و در آستانه سال جدید مروری بر اخبار گلستان خالی از لطف نیست، اخباری که گویای عملکرد دستگاه‎های اجرایی استان و حوادثی است که این منطقه شمالی را تحت تاثیر خود قرار داده است.

به گزارش زرین نامه؛ از مهم‌ترین اخبار گلستان در سال 1393، می‎‌توان علاوه بر حضور دولت تدبیر و امید در گلستان و اجرای فاز دوم هدف‌مندی یارانه‎ها، به وقوع حوادث طبیعی از جمله سیل، وقوع زلزله‎های متعدد به ویژه سه زلزله بالای چهار ریشتر و تخریب ساخت‎وسازهای غیرمجاز در روستاهای حاشیه شهر گرگان اشاره کرد.

اجرای فاز دوم هدف‌مندی یارانه‎ها در گلستان از جمله مهم‎ترین برنامه‎ها‌یی بود که گلستان نیز همچون دیگر نقاط آن را تجربه کرد، هر چند مهم‌ترین ایراد به این طرح جا ماندن بسیاری از افراد و خانوارها به دلیل اختلال در سیستم اینترنتی ثبت‎نام مرحله دوم بود، مشکلی که با وجود انعکاس چندباره آن از سوی مسئولان هیچ اقدامی برای آن تمهید نشد.

وقوع سیل با دوره بازگشت 500 ساله در خرداد ماه 1393، اگر چه شدت و دبی باور نکردنی داشت اما با اقدام به موقع مدیران استانی به ویژه در حوزه مدیریت بحران، تلفات انسانی نداشت.

*جا ماندن خانوارهای گلستانی در سیستم ثبت‎نام اینترنتی یارانه

پنج‎شنبه هشتم خرداد ماه در ارتفاعات شهرستان‎های علی‎آبادکتول ـ رامیان ـ آزادشهر ـ گالیکش و مینودشت، بارشی بی‎سابقه، موجب جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه‎های زرین‌گل، محمدآباد «علی‎آباد» قره‎چای «رامیان» و خرمارود در آزادشهر شد.

بر اثر این سیلاب، پل گل رامیان تخریب، پل ورودی فاضل‎آباد و پل «قره‎قاچ» در محور اصلی زیر سیلاب قرار گرفت و موجب مسدود شدن محور گرگان - آزادشهر شد.

در محور خوش‎ییلاق بارندگی شدید به همراه جاری شدن گل و لای در سطح جاده موجب مسدود شدن راه شد و تگرگ در شهرهای آزادشهر و مینودشت خسارات فراوان به محصولات زراعی وارد کرد و با هماهنگی‎های به عمل آمده تجهیزات و ماشین‎آلات مورد نیاز در منطقه مستقر شده و نسبت به بازگشایی محورهای مواصلاتی و جابجایی و امدادرسانی در راه‎ماندگان اقدام کردند.

پس از وقوع این حادثه علاوه بر معاون رئیس‌جمهور، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، سخن‌گوی قوه‌قضائیه نیز به گلستان آمد تا پیگیر این حادثه طبیعی در این منطقه شمالی کشور باشد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور که پس از حادثه سریعا در گلستان حضور یافت، در جلسه اضطراری شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گفت: پس از جمع‎بندی نهایی خسارات سیل گلستان تلاش خواهیم کرد این گزارش را در اسرع وقت و طی دو روز آینده به دولت ارائه کنیم.

*160 میلیارد تومان خسارت به مناطق سیل‎زده برآورد اولیه وقوع سیل در گلستان

همچنین استاندار گلستان با اعلام برآورد خسارات تقریبی سیل اخیر به استان اذعان داشت: جمع‎بندی برآورد اولیه از خسارت وارده به استان، حکایت از وقوع 160 میلیارد تومان خسارت به مناطق سیل‎زده دارد.

پس از این حادثه رانش در روستای کوهستانی «نرگس‎چال» آزادشهر افکار عمومی استان را متوجه خود ساخت و پس از بازدید از این منطقه و اسکان موقت در زیر چادر، مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان گفت: هیئت دولت برای مطالعه مکان‎یابی طرح، آماده‎سازی و اسکان موقت روستای «نرگس‌چال»، مبلغ 23 میلیارد ریال مصوب کرده است.

صادق‎علی مقدم اظهار کرد: از مصوبات دیگر دولت، اختصاص مبلغ 50 میلیون ریال وام بلاعوض برای احداث هر واحد در محل جدید اسکان روستای «نرگس‌چال» است.

بحران خشک‌سالی از دیگر موضوعاتی بود که طی سال اخیر مسئولان استان را به واکنش وادار کرد، از جمله استاندار گلستان خشک‌سالی را بحران مهم و جدی گلستان ارزیابی کرد و البته حریق‎های دامنه‎دار تابستان نیز به این عامل مهم طبیعی ربط داده شد، این وضعیت تا بدان‎جا پیش رفت که مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان گفت: خشک‌سالی و کاهش رطوبت، احتمال حریق را در جنگل‎های استان به ویژه در منطقه شرق تشدید کرده است.

*بحران خشک‌سالی و تداوم حریق پارک ملی گلستان

طی این مدت جنگل‎های گلستان، از جمله پارک ملی گلستان بیش از 10 حریق بزرگ و گسترده را تجربه کرد و صدها هکتار از این منطقه بکر و زیبا دست‌خوش حریق و امحاء شد.

اگر چه اقدامات مناسبی برای اطفای حریق در جنگل‎های گلستان به عمل آمد اما علاوه بر تداوم خشک‌سالی و پایان آمدن میزان رطوبت جوی، وسعت  آتش‎سوزی‎ها آن‎چنان بود که دامنه حریق تا اوایل آبان ماه تکرار شد که نشان از ضعف مدیریت کارآمد استان در پیش‌گیری از این پدیده طبیعی و انسان‎‎ساز داشت.

ادامه دارد.

منبع: فارس

انتهای پیام/م