شرایط سلامت در گلستان تغییر نکرده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: سال گذشته و امسال شرایط سلامت در استان بهتر نشده است.
به گزارش زرین نامه؛ تقی ریاحی در همایش تجلیل از خیرین و حامیان سلامت استان گلستان اظهار کرد: سالمندی در گلستان در حال وقوع بوده و میزان باروری پایین و نگرانکننده است.
وی تصریح کرد: افزایش شهرنشینی در کنار تغذیه نادرست مردم را مستعد بسیاری از بیماریها میکند، در سال گذشته نیاز به دیالیز در استان دو برابر شد حتی پیشبینی در کشور این بود که اغلب تختها در اختیار بیماران دیالیزی قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان افزود: طی دو الی سه سال پیش بیماریهای قلبی و عروقی در رتبه اول تهدید سلامتی قرار داشت.
ریاحی با بیان اینکه توجه به تغذیه در برنامههای سال جاری با جدیت پیگیری میشود، ادامه داد: فعالیت لایههای سیاسی و اجتماعی میتواند گلستان را همچون اسمش از تهدیدها مصون کند.
وی اضافه کرد: زندگی شهرنشینی و ازدحام به سمتی رفته که نگرانکننده است، تراکم آسیبزا است هر چه متراژ تنفس خانوادهها کمتر شود گرفتاری در همه مقولات از جمله افزایش وزن، بیماریهای قلبی عروقی و سرطان افزایش مییابد؛ میزان موادی که بار هستهای دارند در آپارتمانها بیشتر میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: سن ازدواج بالا رفته و میزان طلاق و سوءمصرف مواد مخدر نیز افزایش یافته است؛ این مسائل ما را مجبور میکند طی 10 الی 20 سال آینده به سمتی برویم که میزان خدمات افزایش یابد.
ریاحی نقش رسانهها را در آگاهسازی عمومی و ترویج سبک تغذیه سالم مهم خواند و افزود: نگاه مشفقانه در رسانهها وجود دارد تا شرایط برای اصلاح تغذیه فراهم شود.
وی با بیان اینکه دو برنامه اساسی در سال جاری از سوی دانشگاه علوم پزشکی گلستان پیگیری میشود، ادامه داد: افزایش تحرک مردم و تغذیه دو مقوله جدی است باید در تحرک مردم مداخله کنیم و سبک زندگی مردم اصلاح شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با بیان اینکه پیشبینی فضاها، خیابانها و شهرهای جدید باید مدنظر باشد، افزود: وقتی دانشآموزان در خانه فشرده کنار یکدیگر زندگی کنند همه این مسائل روی فکر، رفتار و خلاقیت آنها اثر میگذارد.
ریاحی خاطرنشان کرد: افزایش هر 15 درصد چربی اشباع شده ریسک بیماریهای قلبی عروقی را دو برابر میکند، فستفودها و غذاهای حاضری به شدت افزایش یافته و از سوی دیگر سهم مصرف میوه، سبزی، گوشت سفید و لبنیات پایین است، ذائقه مردم به شدت تغییر پیدا کرده که این امر آسیبزا است./فارس
انتهای پیام/م
ارسال دیدگاه