پس از روزهای گرم و کلافهکننده و افزایش مصرف انرژی در گلستان، به نظر میرسد گلستانیها از اواخر روز یکشنبه بارش باران را توام با کاهش دما تجربه کنند.
به گزارش زرین نامه؛ اگر چه گرمای این روزها برای بسیاری از گلستانیها کلافهکننده است اما فرصتی مناسب برای کشاورزان گلستانی بود تا ضمن برداشت گندم خود منتظر رحمت الهی بمانند و لوبیاهای روغنی خود را بکارند، انتظاری که به نظر میرسد فردا محقق میشود.
با توجه به بارش مناسب باران طی فصل بهار به ویژدر مناطق غرب گلستان، برداشت خوب گندم در بسیاری از مناطق گلستان قابل پیشبینی بود، موضوعی که به نظر میرسد با همین اوضاع جوی محقق شده است.
*کاهش دما و بارش از اواخر روز یکشنبه هفته جاری
اکنون هواشناسی گلستان خبر از نفوذ جریانات خنک شمالی به استان میدهد که توام با ابری شدن و بارشهای پراکنده باران، رعد و برق، مواج شدن دریا و وزش شدید باد در این استان شمالی است.
مدیر کل هواشناسی استان گلستان گفت: این وضعیت جوی از عصر فردا یکشنبه آغاز و تا اواخر روز دوشنبه هفته اخیر تداوم خواهد یافت.
سید محمدرضا رضوی در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: به دنبال این جریان شمالی، دمای استان کاهش دمایی بین 5 تا 10 درجه را تجربه خواهند کرد و سامانه بارشی نیز اکثر مناطق استان را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.
وی با اشاره به گرمای چند روزه در استان گلستان ادامه داد: با ورود به فصل پایانی بهار، افزایش دما امری طبیعی محسوب میشود، اما افزایش بیسابقه دما آن هم طی چند روز، به ویژه روز شنبه هفته گذشته، برای مردم استان غافلگیر کننده بود.
رضوی خاطرنشان کرد: پیش از این هم در دیگر گزارشهای خبری بیان شد که گلستانیها امسال فصل گرمتری را در بهار و تابستان تجربه خواهند کرد و بخشی از این وضعیت محصول تغییر اقلیمی است که دنیا نیز با آن روبهرو است.
به گفته وی، این شرایط و کاهش منابع آبی، زنگ خطری بزرگ برای منابع آبی و طبیعی استان محسوب میشود که باید برای آن چارهای عاجل اندیشید.
*کاهش بالای رطوبت در گلستان
رضوی ادامه داد: با افزایش دما طی این مدت، کاهش بالای رطوبت، شرایط را برای تحریکپذیری منابع طبیعی و دشت فراهم ساخته و به نظر میرسد چنانچه چنین شرایطی در زمستان فراهم میشد حتما تاکنون دچار حریق در مناطق جنگلی شده بودیم.
وی خاطرنشان کرد: با وجود رطوبت پایین و دمای بالا، سبز بودن جنگلها آستانه تحریکپذیری در برابر حریق را کاهش داده، اما این بدان معنی نیست که شرایط عادی است بلکه خطر به طور جدی جنگلهای استان را تهدید میکند.
این مسئول گلستانی ابراز امیدواری کرد: بارش باران طی روز آینده، ضمن افزایش رطوبت در سطح استان شرایط بهتری را پیشگیری از حریق به ویژه در منابع طبیعی و عرصههای جنگلی مهیا سازد.
همچنین مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به احتمال بارش باران طی روزهای آِینده اذعان کرد: امیدواریم با وقوع این بارشها، شرایط مناسب طبیعی برای جلوگیری از آسیب به مزارع کشاورزان و منابع طبیعی استان فراهم شود.
*پایش مزارع و عرصههای جنگلی همچنان تداوم یابد
صادقعلی مقدم در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان بیان کرد: طی چند روز گذشته با افزایش دما و تداوم خشکسالی در استان، بسیاری از مزارع گندم و سفالهای به جا مانده در آن طعمه حریق شدند.
وی ادامه داد: با وجود اطلاعیه این اداره کل و تاکید بر پایش این عرصهها توسط کشاورزان، هنوز اخباری از حریق در این مزارع دریافت میشود، که نگران کننده است.
مقدم خاطرنشان کرد: این حریقها بیشتر در مناطق شرقی و شمالی استان روی داده هرچند یک آتشسوزی بزرگ 200 هکتاری نیز در آققلا به وقوع پیوسته است.
وی ابراز امیدواری کرد: با بارش باران و افزایش رطوبت، آستانه تحریک پذیری مزارع گندم و عرصههای منابع طبیعی استان کاهش یابد.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان با اشاره به تداوم پایش در مزارع گندم افزود: این شرایط جدا از شرایط جوی، باید تا پایان برداشت گندم در استان تداوم داشته باشد.
مقدم همچنین بر هوشیاری دستگاههای منابع طبیعی و محیط زیست برای پایش و پیشگیری از حریق احتمالی در عرصههای منابع طبیعی و جنگلهای استان طی ماههای آینده تاکید کرد./فارس
انتهای پیام/م
ارسال دیدگاه