بدقولی دولت در پرداخت بدهی گندم کاران/ گندم وارداتی به کارخانجات کیک و شکلات میرود
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به بدهی وزارت جهاد کشاورزی به گندم کاران گفت: وزارت جهاد کشاورزی 6 هزار میلیارد تومان از این بدهی را پرداخت کرده است اما برای پرداخت بیش از 2 هزار میلیارد باقی مانده نزدیک به سه ماه است که امروز و فردا می کند.
به گزارش زرین نامه؛ نادر قاضیپور در گفت وگو با «رازق» با اشاره به وضعیت بدهی دولت به گندمکاران اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی نزدیک به هشت هزار میلیارد گندم از گندم کاران خریده است که اگر همین مقدار گندم را از خارج وارد می کرد باید پول آن را به صورت دلار و یورو نقدا پرداخت میکرد.
وی با اشاره به بدهی وزارت جهاد کشاورزی به گندم کاران، گفت: وزارت جهاد کشاورزی 6 هزار میلیارد تومان از این بدهی را پرداخت کرده است اما برای پرداخت بیش از 2 هزار میلیارد باقی مانده نزدیک به سه ماه است که امروز و فردا می کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به نکات منفی این دیر کرد، عنوان کرد: زمانی که فردی از بانک وام می گیرد، در صورت دیر کرد در پرداخت اقساط خود باید جریمه این دیرکرد را بپردازد و این در حالی است که دولت هیچ اضافه پرداختی به کشاورزان بابت این دیرکرد نخواهد داد.
قاضی پور عنوان کرد: همین موضوع باعث می شود تا سال آینده کشاورز گندم را به دلال بفروشد که از آسیب های آن می توان به فروش آرد آزاد غیر بهداشتی و افت کیفیت در محصول نهایی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه دولت قول داده بود تا قبل از واریز یارانه ها بدهی خود به گندم کاران را تسویه کند، بیان کرد: دولت با توجه به نزدیک بودن انتخابات ترجیح داده ابتدا یارانه های مردم را واریز کند تا اینکه بدهی خود را بدهد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس علت واردات گندم در سال های اخیر راوجود کارخانه های عدیده تولید کیک و شکلات در سطح کشور دانست و اظهار کرد: ایران در سال های قبل از انقلاب با مازاد تولید گندم روبرو بود.
وی ادامه داد: با وقوع انقلاب اسلامی و چند تکه شدن زمین های کشاورزی حدود سال 63 بود که به خودکفایی در زمینه تولید گندم رسیدیم.
قاضی پور با بیان اینکه امسال هم با وجود اعلام مسئولین در بحث خودکفایی گندم بازهم شاهد واردات گندم هستیم، گفت: علت این مسئله وجود کارخانه های بسیار زیاد تولید کیک و شکلات است که گندم وارد شده تبدیل به آرد می شود و پس از فرآوری، محصول نهایی کارخانه ها برای صادرات به کشورهای خارجی آماده می شوند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به نحوه بهبود کیفیت گندم در سطح کشور اشاره کرد و افزود: وزارت جهاد کشاورزی در زمینه ارائه الگوی کشت و اصلاح بذر گندم کم کاری کرده است.
وی اظهار کرد: این وزارت باید برای بهبود شرایط با اصلاح بذر مقدار محصول بدست آمده در همین زمین ها را 60 تا 70 در صد افزایش داد.
انتهای پیام/م
ارسال دیدگاه