آغاز صید و برداشت میگو در ‌گلستان

برداشت میگو از مزارع مجتمع پرورش میگوی گمیشان آغاز شد.

به گزارش زرین نامه؛ مهندس سید جواد قدس علوی با اعلام این خبر گفت: پاک ترین مجتمع پرورش میگو کشور، با 18 مزرعه در سطح 360 هکتار و در سطح مفید 270 هکتار و پیش بینی حدود 800 ‌الی 750 تن، عملیات برداشت میگو را آغاز کرده است.

مدیر کل شیلات گلستان با اعلام رشد بالغ بر 60درصدی برداشت میگو در استان اظهار کرد: سال گذشته 481 تن میگو از سطح مزارع استان برداشت شد که این رقم، امسال به مرز 800 تن، خواهد رسید. همچنین در واحد سطح نیز امسال حدود 3 تن برداشت خواهیم داشت که نسبت به 2 تن سال گذشته با افزایش بیش از 60 درصد همراه خواهد بود.

وی در خصوص میانگین وزنی میگو گلستان بیان داشت: میگوی صید شده استان در سال گذشته با میانگین وزن 15 گرم بود و امسال با وزن 17 تا 16 گرم صید خواهد شد که از این نظر نیز امسال رشد داشتیم.

وی با بیان اینکه میگوی گلستان در کشور به لحاظ کیفیت، با توجه به شفافیت رنگ و نرمی گوشت منحصربفرد است، گفت: میگو استان به یک برند تبدیل شده است و دلیل آن استفاده از آب سالم دارای کلسیم، دما و شوری مناسب است که این آب طی عملیات سنگین کانال کشی صورت گرفته در سال گذشته، مستقیم از دریا به مجتمع می‌رسد.

مدیر‌کل شیلات استان یکی از چالش‌های پرورش میگو استان را تامین بچه میگو(پست لارو) دانست و خاطر‌نشان کرد: یکی از بزرگترین چالش‌ها در مجتمع پرورش میگو گمیشان تامین بچه میگو از استان‌های جنوبی است‌. امسال 57 میلیون قطعه بچه میگو به گلستان انتقال داده شد. طی برنامه ریزی‌های صورت گرفته، مجوز ساخت اولین مجتمع تولید بچه میگو در استان با ظرفیت بالغ بر 100 میلیون قطعه اخذ شد که امیدواریم بتوانیم در سال آینده برای تامین نیاز بچه میگو خودکفا شویم.

قدس علوی در خصوص ضریب تبدیلی غذا (FCR) در مجتمع پرورش میگو گمیشان گفت: یکی از مزیت‌های ممتاز مجتمع پرورش میگو گمیشان ضریب تبدیلی غذایی بسیار مناسب آن است. سال گذشته ضریب غذایی ما 1.4 بوده است که این رقم امسال با توجه به انتقال مستقیم آب از دریا 0.9 تا 0.8 رسیده است. به این معنا که با دادن 800 گرم غذا، یک کیلو‌گرم میگو برداشت می‌کنیم که دلیل آن غذای زنده‌ای است که در آب دریای خزر وجود دارد، این یعنی کاهش هزینه‌ها که یکی از بیشترین هزینه‌های پرورش میگو تامین غذا‌ست. استان‌های جنوبی با اینکه در مزکر تولید میگو کشور قرار دارند تا به حال این ضریب تبدیلی غذا را تجربه نکرده‌اند.

مدیر کل شیلات استان در پایان در خصوص افزایش سرانه مصرف داخلی میگو گفت: عمده تولید ما با توجه به شرایط ایده‌ال، صرف صادرات و عرضه در بازارهای جهانی می‌شود، اما هدف شیلات استان افزایش سرانه مصرف داخلی است تا همه ‌شهروندان بتوانند این محصول با کیفیت را که در دنیا زبانزد است، در سبد غذایی خود قرار دهند.

‌امسال صادرات میگو گلستان به کشورهای آسیای شرقی و اروپا انجام خواهد شد./ ایسنا

انتهای پیام/م