تاکید ظریف بر همکاری کشورهای آسیایی برای مبارزه با افراط گرایی

 وزیر امورخارجه کشورمان در نشست وزیران 'مجمع گفت وگوی همکاری آسیایی' در سازمان ملل بر همکاری میان کشورهای قاره آسیا به منظور مقابله با افراط گرایی و مهار اندیشه های افراط و مبلغان آن تاکید کرد.

به گزارش زرین نامه به نقل از ایرنا، دکتر محمد جواد ظریف که روز پنجشنبه به عنوان رئیس جدید دوره ای مجمع گفت وگوی همکاری آسیایی سخنرانی می کرد، گفت: در این مجمع هدف اصلی ما تقویت گفت وگو و همکاری است تا از این طریق بتوانیم به افزایش صلح و ثبات و دستیابی به توسعه پایدار کمک کنیم. 

ظریف با بیان مشکلات منطقه ای و جهانی، گفت: جمهوری اسلامی ایران قویا بر این باور است که مجمع گفت وگوی آسیایی باید همکاری های خود را برای برخورد جدی تر با چالش های کنونی تقویت کند.

وی در ادامه بر ضرورت برخورد با افراط گرایی و تروریسم تاکید کرد و گفت: در سال های اخیر بسیاری از کشورهای آسیایی از آن آسیب دیده اند. هرچند در این خصوص همکاری های خوبی صورت گرفته، اما باید به همکاری های خود برای برخورد ریشه ای و با شیوه هایی موثر تر تلاش کنیم.

وزیر امورخارجه ایران خواستار مقابله با ایدئولوژی های حامی خشونت و منزوی کردن آن دسته از خطیبان و واعظانی شد که به دنبال گسترش اندیشه های افراطی هستند.

وزیر امورخارجه کشورمان با اشاره به ضرورت افزایش همکاری ها میان اعضای مجمع گفت که ارتقای همکاری های علمی، فناوری، ابتکارات؛ آموزش و و توسعه منابع انسانی، ارتباط میان امنیت غذایی، انرژی ، و آب و همچنین موضوعات فرهنگ و توسعه پایدار در اولویت قرار خواهد داشت.

وی افزود: باید بتوانیم با همکاری های خود در جهت پیشبرد صلح و ثبات به عنوان دو عامل مهم در دستیابی به توسعه پایدار تلاش نماییم.

ظریف در بخش دیگری از سخنان خود گفت، موضوع حفظ و ارتقای همسویی و صلح میان گروههای مذهبی و قومی در میان جوامع مختلف باید در دستور کار مجمع گفتمان همکاری هایی آسیایی قرار گیرد.

وی تاکید کرد: گروههای قومی و مذهبی همواره در کنار یکدیگر برای هزاران سال با صلح و آرامش زندگی کرده و به حقوق یکدیگر احترام گذاشته اند. در شرایط کنونی نیاز داریم تا براساس این سنت قوی و سالم، از بروز مواردی نظیر آنچه در میان جوامع قومی روهینگیا رخ داده جلوگیری کنیم.

ظریف در ادامه گفت: همکاری های ما می تواند به نجات جوامع از تهدید به پاکسازی نژادی بی رحمانه کمک کند.

وزیر امور خارجه ایران افزود: چنین تهدیدهایی موجب کشتار جمعی افراد بی گناه شامل زنان و کودکان می گردد و زمینه جابجایی های گسترده انسانی را بوجود می آورد و در مقابل چنین جنایاتی نباید سکوت کرد.

نشست وزیران مجمع گفت وگوی همکاری آسیایی(ACD) روز پنجشنبه با حضور مقامات ارشد 34 کشور عضو در حاشیه هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به ریاست دکتر ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

در این نشست کشورمان به عنوان رئیس سالانه این مجمع انتخاب شد. براساس تصمیم این نشست، جمهوری اسلامی ایران در پائیز سال 1397 میزبان سران کشورهای مجمع گفتمان همکاری های آسیایی در تهران خواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران در این مجمع گفت وگوی همکاری های آسیایی، مسئولیت پیشرو همکاری های فرهنگی و جهانگردی را برعهده دارد و برای دوره ریاست خود بویژه در حوزه فرهنگی و جهانگردی برنامه های مختلفی در دستور کار قرار داده است.

انتهای پیام /

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه