از وزارت اطلاعات بیرونم کردند!
زرین نامه: حجت الاسلام پورمحمدی: بنده را از دادستانی بیرون کردند، از اطلاعات بیرون کردند و از وزارت کشور هم همچنین. نمی دانیم ما مشکل داریم یا طرف مقابل مان !
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه عده ای تصور می کردند که با حضور شما در سازمان بازرسی برخورد های قاطع تری با مفسدان صورت خواهد گرفت، تصریح کرد: البته دوستانی که از آنها بازرسی میکنیم این تلقی را ندارند. هرچند زمانی که ما یک مقدار در برخوردها جدی وارد شدم صدا و سیما ما را به حاشیه برد و عده ای عنوان کردند که این نوع برخورد سیاه نمایی است و حتما برای مصالح عالیه ای که می پنداشتند ما را به حاشیه بردند.
پورمحمدی در پاسخ به سوالی در مورد عملکرد خود پیش از انقلاب نیز گفت:من طلبه بودم، طلبه جدی ای هم بودم و خوب هم درس می خواندم و در کارهای اجتماعی و سیاسی فعال بودم و در دوران مبارزات انقلابی منبرهای داغ می رفتم.
به عنوان جوان ترین دادستان انقلاب در سال 58 به خوزستان رفتم
وی در مورد اینکه چگونه در سالهای ابتدای جوانی مسئولیت های مهمی را به عهده گرفته است، گفت: من در مدرسه حقانی طلبه بودم، آنجا هم مدرسه خوبی بود، شهید بهشتی رییس محموعه بود و بزرگانی دیگری در این مدرسه فعال بودند و کمک می دادند وقتی انقلاب شد، شهید بهشتی رئیس شورای عالی انقلاب شد و دوستانی که ما را میشناختند از ما دعوت کردند به این صورت وارد کار قضایی شدیم و به عنوان جوانترین دادستان انقلاب در سال 58 به خوزستان رفتم.
روابط مثبت و پیوستهای با آقای هاشمی داشته ایم
مجری این برنامه از رابطه پورمحمدی و آقای هاشمی و خانواده ایشان پرسید، رئیس سازمان بازرسی در پاسخ گفت: جناب آقای هاشمی جزو خانواده های مطرح در رفسنجان بودند، خانواده ما هم در رفسنجان جایگاه ممتاز داشتند، جناب آقای هاشمی در سطح ملی مطرح بودند و خانواده ما در سطح منطقه مطرح بود و به همین دلیل هم روابط مطلوبی میان دو خانواده وجود داشت، ضمن اینکه در طول این سالها برخی روابط خانوادگی هم شکل گرفت و دختر و پسرهایی بین دو خانواده با یکدیگر ازدواج کردند و ما سعی کردیم با توجه به جایگاه آقای هاشمی روابط مثبت پیوسته ای با ایشان داشته باشیم.
پورمحمدی در پاسخ به این سوال که چه شد که به وزارت اطلاعات رفتید، گفت: من تاکنون در هیچ پستی متقاصی نبودم غیر از طلبگی. از همان ابتدا و برای دادستانی هم احضار شدم و هیچ جایی را هم خودم انتخاب نکردم.
از دادستانی با نگاه های سیاسی کنار گذاشته شدم و بعد به جبهه رفتم. در همان دوران آقای ری شهری وزیر اطلاعات، از من دعوت کردند برای همکاری با اطلاعات که من گفتم تا جنگ می خواهم در جبهه باشم. ایشان اصرار کردند و گفتند کار که میتوانیم همکاری هایی در حوزه جنگ با یکدیگر داشته باشم.
وی افزود: سال66 وارد اطلاعات شدم و در مسئولیت های جنگی بودم آن وقت مهمترین کار ضد جاسوسی بود. از آنجا وارد فعالیت در حوزه های جنگی بود.
پورمحمدی در ادامه به پرونده های تبادل اسرا و ارتباط با اردوگاه های اسرای جنگی در عراق اشاره کرد و تاکید کرد: ما با تمام اردوگاه هایی که اسرای ایرانی در آنجا بودند در طول جنگ و بعد از جنگ در ارتباط بودیم و گاها پیام های امام (ره) را به اسرا می فرستادیم.
10 سال دیپلماسی پنهان کشور را مدیریت میکردم
وی در تشریح نحوه ارتباط با اردوگاه های اسرا گفت: ما اردوگاه ها را رصد میکردیم اسرای که توانا تر و باهوش تر بودند را شناسایی می کردیم و در جواب نامه های آنها کدهایی می گذاشتیم که مثلا از 6 نفری که مخاطب ما بودند 2 نفر کدهای ما را متوجه میشدند و ارتباط ما با اردوگاه ها برقرار میشد.
وی ادامه داد: بعد از جنگ در وزارت اطلاعات در سمت معاون اطلاعات خارجی بودم و 10 سال در این پست خدمت کردم و به نوعی دیپلماسی پنهان کشور را مدیریت میکردیم.
رئیس سازمان بازرسی کشور افزود: من هم مانند همه مردم وزارت اطلاعات را جای مهمی میدانم، چون امنیت برای مردم مهم است و همه میخواهند کشور از شر اتفاقهای بد مصون باشد. یک عده میخواهند این آسایش را به خطر بیاندازند و به همین دلیل لازم است وزارت اطلاعات با تمام توان مراقب این عده باشد.
وی با بیان اینکه همه جای دنیا نهاد اطلاعاتی جایگاه بالایی دارد و مطمئنترین آدمها انجا هستند، افزود: دستگاه اطلاعاتی ما هم بسیار قوی و کارآمد است. ما دشمنان زیادی داریم و هم سپاه، بسیج و اطلاعات نقش های تاریحی را در دوران انفلاب داشتند.
پورمحمدی افزود: در آن دوره بخشی از کارهای ما کمک به توسعه تکنولوژی در کشور بود . مردم باید بدانند که فرزندان آنها بزرگترین خدمات علمی را به کشور داشتند و همین جوانان با شور و انگیزه و جسارت بدون امید به بازگشت کارهای فوقالعاده انجام میدادند.
حجت الاسلام پورمحمدی ادامه داد: بنده را از دادستانی بیرون کردند، از اطلاعات بیرون کردند و از وزارت کشور هم هم چنین. نمی دانیم ما مشکل داریم یا طرف مقابلمان !
وی با بیان این که زمانی که دولت دوم خرداد آمد ما در اصولگرایی تعریف می شدیم، گفت: من در هر سازمانی که فعالیت داشته ام حرفه ای کار کردم. من در حوزه خارجی کار می کردم و دولت دوم خرداد که آمد از من خواستند به خاطر کنفرانس سران اسلامی بمانم و سعی کردم صادقانه و آنچه در توانم بود حرفه ای ارائه کنم و تشکر زیادی کردند. البته دوست داشتند کسانی باشند که به آنها محرم تر باشند.
نگاه به فعالیت اطلاعاتی نباید سیاسی باشد
وی با بیان این که آن زمان می گفتند مدیر اطلاعاتی باید همراه ما باشد و نباید زاویه داشته باشد.، گفت: نگاه به فعالیت اطلاعاتی نباید سیاسی باشد.
پورمحمدی تاکید کرد: مهم ترین مسئله حقوق مردم است و باید خوب این موضوع را مدیریت کرد آدم ها زود فاسد می شوند و دولت با توجه به این که کانون قدرت و ثروت است امکان فاسد شدن دارد و بر همین اساس نظارت زیادی بر آن می شود.
با احمدی نژاد از زمان استاندار بودن وی رفیق بودم
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان این که با احمدی نژاد پیش از سال 84 هم رفیق بودیم، گفت: از زمانی که دولت دوم خرداد آمد و احمدی نژاد استاندار اردبیل بود و عزل شد با هم آشنایی داشتیم و بعد از آن در جلسات سیاسی اصولگرایان با هم کار می کردیم و در مجموعه سیاسی با هم همکاری نزدیک داشتیم. در شهرداری همکاری کردیم و بعد از این که رئیس جمهور شد بنده را برای حضور در کابینه به وی پیشنهاد داده بودند ولی این که برای حضور در کابینه در ذهن خود احمدی نژاد بودم یا خیر را نمی دانم.
بدون شرط وزیر کشور شدم
وی ادامه داد: بدون شرط وزیر کشور شدم. بنده با آرمان های مقدس و ارزشمند اصولگرایی و اعتقادی که به آن داشتم وزیر کشور شدم.
پورمحمدی در پاسخ به این سوال که چگونه از وزارت کشور برکنار شدید گفت: بنده را نخواستند اما من می خواستم کمک کنم. فردی که رئیس است کانالی برای کمک به مردم است و هدف من کمک به مردم بود و نمی خواستم فرصت از دست برود.
20روز پیش از انتخابات 88 پیروزی احمدی نژاد را پیش بینی کردم
وی درباره موضع گیری درباره فتنه 88 گفت: من آدمی بودم که در مسائل کشور حضور مستمر داشته ام و در جبهه های سخت در مقابله با دشمنان حضور جدی داشته ام. به دل شغل و به دل فضای عمومی باید جایگاه خودم را تعریف می کردم و نمی شد بدون موضع باشم.
پورمحمدی ادامه داد: بنده قبل از بروز حادثه موضع داشتم. در ساختمان سازمان بازرسی ستاد های انتخاباتی ابزارهای فتنه آمدند اینجا و من گفتم اگر حرف از تقلب بزنید با این که مسئولیت مستقیم ندارم آن را قبول ندارم.20 روز پیش از انتخابات 12 نفر از 2 ستاد انتخاباتی آمدند و من گفتم تحلیل من این است که احمدی نژاد برنده است. بنده سعی کردم با مکاتبات با مراجع رسمی از اتفاقات پیشگیری کنم.
وی با بیان این که برای جایگاه عمومی کشور سعی کردم با این وضعیت پیشگیری ها را توصیه کنم، گفت: دو روز بعد از انتخابات آن سعی کردم با نامزدها تماس بگیرم و کمک کنم تا اتفاقی رخ ندهد. من روز دوم بعد از انتخابات که اولین جرقه های برخورد را دیدم به کاندیداهایی که به طرفداری از آنها این بلوا ها آغاز شده بود گفتم خطرناک است و مسئولیت آن برای شما است و به شما هشدار می دهم حوادث امنیتی اوج می گیرد و اگر به سرعت به آن نپردازید اتفاق های جبران ناپذیری رخ می دهد.
پورمحمدی تاکید کرد: باید موضع میانه داشته می گرفتیم که اگر حکم صادر شود نگویند همه را می خواهند محکوم کنند.
وی در پاسخ به این سوال که شما در سازمان بازرسی جایگزین کسی شدید که رفتنش از این پست با موضوع جنجالی پرونده پالیزدار گره خورده بود. اولا شما نظر خاصی درباره این پرونده و محتویاتش دارید و نحوه اعلام و انتشار و برخورد با عواملش را چطور می دانید گفت: من فکر می کنم پرونده بد بسته شد تحقیق و تفحصی که از مجلس بسته شود باید آدم های مطمئنی می آمدند.
رئیس سازمان بازرسی گفت: در این سازمان همه چی در اختیار آنها دادیم . آنها به برخی گزارش ها استناد کردند که کامل نبود. برخی تخلفات بزرگ نمایی شد و این گزارش زاویه دار تهیه شد و با برخورد دوستان فضا، فضای آرام قابل اعتمادی نبود.
نقش سازمان بازرسی در پرونده تخلف مالی 3000 میلیارد تومانی
وی همچنین درباره نقش سازمان بازرسی در پرونده فساد بزرگ بانکی با بیان این که این پرونده چند لایه دارد، گفت: یک لایه این پروند تخلفاتی است که این گروه چند سال قبل مرتکب شده بوده بود و سازمان بازرسی در بازرسی های خود در بانک ملی متوجه تخلفاتی شد و گزارشاتی را ارائه کرد و به مجلس ارائه کرد و کمیسیون اصل 90 نیز آن را پیگیری کرد.
پورمحمدی افزود: پس از آن گزارش خبری می آید که این گروه به دنبال تاسیس بانک آریا هستند و کارشناسان سازمان سوابق این افراد را داشتند و روی این بانک متمرکز شدند و بعد از 1 سال متوجه می شوند که بانک مشکل دارد و عادی تاسیس نمی شود و در شرایطی که این بانک آماده آغاز رسمی فعالیت شعب خود بود گزارش تکمیل شده را به بانک مرکزی دادیم و دو ماه بعد گزارش نهایی را دادیم و گفتیم این گروه اجازه فعالیت ندارد.
وزیر سابق کشور با بیان این که این گروه به فکر تولید ال سی جعلی داخلی بودند، گفت: ما بانک را ابتدای سال 90 متوقف کردیم. این گروه از 2 سال قبل در شعبه خوزستان بانک صادرات ال سی تقلبی تولید کردند اما در مدت 6 ماه بیش از 1800 میلیارد تومان ال سی تولید کردند. وقتی سر رسید پرداخت قسط ها می رسد نمی توانند پرداخت کنند و بازرسی بانک روی این پرونده حساس می شود و می فهمند سقف وام آن بانک 4 میلیارد تومان بوده است و داستان لو می رود.
وی با بیان این که آن زمان نگرانی از ورشکستگی بانک صادرات وجود داشت، افزود: زمانی که به ما اعلام کردند سازمان بازرسی سوابق این افراد را اعلام کرد و کار برای برخورد با آن آغاز شد.
پورمحمدی با بیان این که برادر متهم ردیف اول خارج از کشور بود، گفت: رمق فساد مالی رئیس بانک ملی عدد خیلی کوچکی بود و افسوس باید خورد که این آدم خودش را ارزان فروخت.
جامعه باید تحمل گزارشات سازمان بازرسی را داشته باشد
وی با بیان این که فضای جامعه باید تحمل گزارشات سازمان را داشته باشد، گفت: من معتقدم که رسانه ها نقش برجسته ای در سالم سازی دارند و تمام سالم سازی در پرونده خوانی نیست. معتقدم پرونده هایی که در سازمان بازرسی داریم بدون نام متهم را می توانیم منتشر کنیم.
سازمان بازرسی گزارش های خیلی خوب و کارشناسی شده دارد و متاسفانه فضاهایی که ایجاد شده جامعه را محدود می کند فضا را باید آماده کنیم و دوستان در راس دستگاه های مختلف قرار بگیرند و تحملشان بالا رود.
رئیس سازمان بازرسی گفت: سن های مثل من هنوز ملحق به گذشته خودشان می شود اما از 50 سال که می گذرد آثار سرازیری بروز می کند اما بین 40 تا 60 سال قوی ترین سن های مدیریتی در دنیا است و بیشترین تحولات در این سنین رخ می دهد چون هم پختگی دارد و هم جوانی دارد. / دی نیوز
ارسال دیدگاه