سالم ترین و پر مصرف ترین روغن گیاهی را بشناسید

یک پژوهشگر طب سنتی گفت: روغن کنجد در بین روغن‌های گیاهی سالم و پر مصرف‌ترین‌ روغن است‌ که طبع‌ گرم و تر ( مزاج دموی‌ ) دارد و برای فصل پاییز و زمستان مناسب است‌.

به گزارش زرین نامه به نقل از بهداشت نیوز؛ یونس حیدری محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره روغن‌های گیاهی اظهار کرد: روغن‌های گیاهی به 2 دسته پرس سرد و روغن‌های گرم تقسیم‌بندی می‌شوند؛ روغن‌های گرم به روش سنتی تهیه می‌شوند و اغلب خوراکی نیستند.

وی بیان کرد: در اغلب روغن‌های موجود در بازار پالم وجود دارد؛ پالم از عصاره درخت خرما به دست می‌آید و حاوی اسیدهای چرب اشباع است، مصرف این روغن‌ها باعث گرفتگی عروق و تصلب شرایین می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: روغن کنجد منبع غنی از آنتی‌اکسیدان و حاوی چربی اشباع بسیار کم است؛ این روغن را می‌توان تا 230 درجه سانتی‌گراد حرارت داد، برخلاف روغن زیتون که تنها تحمل دمای 160 درجه سانتی‌گراد را دارد.

تأثیر معجزه‌آسای‌ روغن کنجد در تقویت پیاز مو

حیدری تأکید کرد: روغن کنجد در بین روغن‌های گیاهی سالم و پر مصرف‌ترین‌ روغن است‌، این روغن طبع‌ گرم و تر ( مزاج دموی‌ ) دارد و برای فصل پاییز و زمستان مناسب است‌.

وی تصریح کرد: روغن کنجد به علت فیبر بالایی که دارد، سبب‌ رفع‌ یبوست‌ می‌شود‌ اغلب‌ روغن‌های موجود در بازار‌ طبع سرد و خشک ( سودا ) دارند‌ مصرف روغن کنجد برای افراد سوداوی‌ بسیار مناسب است.

این محقق و پژوهشگر‌ طب سنتی گفت: روغن کنجد تقویت‌ کننده بدن‌ و رفع کننده سوزش ادرار است، مصرف روغن کنجد به علت طبع گرمی که دارد سبب‌ کاهش درد قاعدگی‌ می‌شود. روغن کنجد همچنین تأثیر بسزایی در کاهش فشار خون دارد.

حیدری‌ اظهار کرد: کنجد پنج برابر شیر کلسیم‌ دارد‌، روغن کنجد نیز نقش‌ مؤثری در درمان پوکی استخوان و رماتیسم‌ دارد‌، افرادی که دچار‌ ترک‌های پوستی‌ هستند می‌توانند از روغن دنبه‌ یا کنجد استفاده کنند؛ روغن کنجد همچنین‌ تأثیر‌ بسزایی‌ در تقویت‌ پیاز مو دارد برای این منظور افراد باید‌ حدود پنج تا هشت ساعت پیش از استحمام‌ روغن کنجد را به کف سرشان بزنند‌.

وی بیان کرد: روغن کنجد در رفع‌ شوره سر نیز مؤثر است‌، روغن کنجد به 2 دسته روغن‌ ار‌ده کنجد‌ و روغن‌ کنجد تقسیم‌بندی می‌شود.

این محقق و پژوهشگر‌ طب سنتی افزود: در طب سنتی توصیه‌ می‌شود که افراد از روغن ارده‌ کنجد استفاده کنند، در تهیه روغن ارده‌ کنجد‌ نخست‌ به روش سنتی ارده‌ را از کنجد استخراج و سپس از ارده‌ کنجد روغن‌کشی می‌کنند این روش‌ خیلی بهتر از روش‌ صنعتی‌ است روغن ارده‌ کنجد‌ ارزش‌ بیشتری‌ نسبت به روغن کنجد دارد‌.

حیدری‌ تأکید کرد: روغن کنجد طبع‌ گرم و تر دارد و انرژی‌زا و مفرح‌ است. ماساژ موضعی‌ بدن کودکانی که از کمبود وزن رنج می‌برند با روغن کنجد مفید است برای سرخ‌ کردن‌ موادغذایی‌ با دمای خیلی بالا‌ اشخاص‌ باید‌ از روغن‌ آفتابگردان‌ استفاده کنند‌ زیرا روغن آفتابگردان‌ تا دمای 260 درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند‌ بنابراین‌ باید برای غذاهای سرخ‌ کردنی‌ با دمای خیلی بالا از روغن آفتابگردان‌ و برای موادغذایی‌ سرخ کردنی با دمای پایین‌تر از روغن کنجد استفاده شود‌.

عوارض مصرف بی رویه روغن کنجد‌

وی تصریح کرد: مصرف بی رویه روغن کنجد‌ افراد را به کبد چرب‌ و اضافه وزن دچار می‌کند‌، اشخاص باید هر دو ماه یک بار روغن‌های خوراکی خود را عوض کنند تا همه موادغذایی‌ و املاح‌ به بدنشان‌ برسد‌.

حیدری‌ افزود: افراد باید‌ از مصرف روغن‌های صنعتی‌ ( بازاری ) خودداری‌ کنند‌، زیرا این روغن‌ها طبع‌ سرد و خشک دارند‌ و حرکت موادغذایی‌ را در روده‌ها کند می‌کنند، بنابراین ممکن است حدود 30 تا 40 روز طول بکشد‌ تا روغن‌های صنعتی به طور کامل از بدن خارج شوند‌.

وی ادامه داد: روغن کنجد‌ خیلی کمتر از روغن‌های صنعتی جذب موادغذایی‌ می‌شوند‌، روغن‌های گیاهی اغلب بودار‌ هستند، روغن‌های گیاهی بدون بو بخش زیادی از خاصیتشان‌ را از دست می‌دهند‌، بنابراین افراد باید از روغن‌های گیاهی بودار استفاده کنند.

این محقق و پژوهشگر‌ طب سنتی تأکید کرد: به ته‌نشین‌ روغن کنجد لِرد‌ ( تفاله‌ کنجد ) گفته می‌شود لرد روغن کنجد باعث‌ شفاف شدن پوست و رفع چین و چروک آن می‌شود برای این منظور افراد باید لِرد‌ روغن کنجد را به مدت 15 دقیقه‌ روی صورتشان‌ ماسک کنند‌.

حیدری‌ تصریح کرد: در دمای 230 درجه سانتیگراد‌ به بالا نقطه دودزایی‌ کنجد فعال و روغن‌ کنجد اکسید می‌شود، مصرف‌ روغن کنجد برای همه اعضای خانواده‌ مناسب است‌، برای تقویت ریشه مو روغن کنجد نباید بیشتر از 10 تا 15 ساعت بر روی سر باقی بماند زیرا در مجاورت‌ هوا اکسید‌ و باعث‌ ریزش‌ مو می‌شود.

وی یادآور شد: روغن کنجد در روغن‌ کشی‌ گیاهان دیگر یک روغن پایه‌ ( مادر ) است، روغن‌کشی سنتی باید در دیگ مسی‌ انجام شود. روغن‌هایی که به روش سنتی تهیه می‌شوند بیشتر برای ماساژ موضعی‌ کاربرد دارند‌.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه