چه چیزهایی در این 40 سال مسئولان را از مردم جدا کرد؟!

بعد از اقدامات تنی چند از ائمه جمعه برای برداشتن حصار بین مردم و مسئولان، اینبار «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی در انتقاد به برخی اقدامات مسئولان که باعث جدایی و تفاوت بین آنها و مردم می شود، خواستار اصلاح این رفتار و همراهی بیشتر مردم با مردم و جامعه شد.

به گزارش زرین نامه به نقل از تابناک؛ شمخانی در انتقاد به استفاده مسئولان از پاویون فرودگاه ها، گفته که «نمی دانم این پایون چیست؟ مسئولان چرا خودشان را از مردم جدا می کنند؟ او خطاب به مسئولان گفته که « از پایون استفاده نکنید و صف تان را از مردم جدا نکنید؛ شما هم مثل مردم عادی از ترمینال های عادی فرودگاه ها استفاده کنید.»

این سخنان دبیر شورای عالی امنیت ملی در حالی مطرح شده است که طی روزهای اخیر یکی از پروازها به دلیل دیر رسیدن یکی از نمایندگان مجلس با تاخیر قابل توجهی انجام شده بود، اما نه نماینده مذکور و نه شرکت هواپیمایی یاد شده هیچگونه عذرخواهی از مردم به دلیل تاخیر پرواز انجام نداده بودند.

با این حال یکی از گلایه های جدی مردم را می توان به همین جدا شدن مسئولان از بخش های مختلف جامعه دانست که در جریان اعتراضات اخیر هم این موضوع مورد توجه بود؛ مساله ای که باید مسئولان بیشتر به آن توجه داشته باشند و تلاش کنند که فاصله ایجاد شده بین آنها و مردم جامعه کمتر و کمتر شود.

در حقیقت انقلاب اسلامی، یک انقلاب مردمی بود که بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی بر این بعد آن توجه جدی داشت. باور امام(ره) نسبت به مردم و نقش آنها در تثبیت حکومت یک باور حقیقی و اصولی بود و ایشان هرگز از روی مصلحت و ظاهرمندی این اعتقاد اعلام نمی شد. همین باور عمیق امام به مردم باعث شده بود تا آنها متقابلاً این احساس پاک و بی شائبه را با عشق ورزی و عقلانیت پاسخ بدهند.

نظام سیاسی برآمده از مردم در صورتی خواهد توانست ماندگاری بالایی داشته باشد که از یک پشتوانه قدرتمند مردمی که شامل عامه مردم اجتماعش می شوند، برخوردار باشد. امام خمینی(ره) در بره های مختلف و بویژه در روزهای سخت انقلاب و جنگ اصلی ترین مخاطب خود را آحاد مردم جامعه قرار می داد و از همین رو حکومت جمهوری اسلامی را حکومت مردم می خواند و بر خدمتگذاری مسئولان برای مردم تاکید داشت.

حالا با گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب مسائل و موضوعاتی پیش آمده که صف بسیاری از مسئولان این انقلاب مردمی را از ولی نعمتان کشور؛ یعنی مردمی که انقلاب را شکل دادند، جدا کرده است. بسیاری از تحلیل گران بر این عقیده اند که مسئولانی که راه شان و صف شان جدای از مردم افتاده است، فقط شعار خدمتگذاری به مردم را می دهند و به این اصل اساسی انقلاب اسلامی اعتقاد صریح و واقعی ندارند.

بواسطه سال های سخت و اولیه انقلاب اسلامی و ترورهایی که توسط معاندان خارجی و منافقین صورت می گرفت، برخی اقدامات امنیتی درباره حفاظت از مسئولان و مقامات جمهوری اسلامی صورت گرفت که بسیاری از آنها تا به امروز برجای مانده اند. حالا که جمهوری اسلامی در شرایط ثبات و امنیت قرار گرفته است دیگر نیازی به انجام برخی از اقدامات اضافی برای تامین امنیت و حفاظت از مقامات نیست.

مردم از اینکه مسئولان و کارگزاران آنها از قیمت اجناس و کف حقوق کارگران خبر نداشته باشند گلایه مندند. مردم به اینکه مسئولان را در فروشگاه ها نمی بینند که برای خود و خانواده شان خرید کنند و با گرانی ها آشنا شوند، معترضند. مردم از اختصاص صندلی های ردیف جلوی هواپیماها برای افراد خاص و تاخیر پروازها بدلیل دیر رسیدن یک شخص خاص یا مقام ناراحت هستند. حالا که نرده ها، حفاظ ها و حصارهای جداکننده مردم و مسئولان در نماز جمعه برداشته شده، خیلی چیزهای اضافی دیگر هم باید برداشته شود.

مردم گلایه دارند که چرا باید همه مسئولان برای هر سفر کوچک و بزرگی از پایون فرودگاه ها استفاده کنند و یا اینکه دردسرهای مردم در مترو، اتوبوس و ترافیک را احساس نکرده و از خط ویژه عبور کنند. مردم از اختصاص سهمیه های خاص به مسئولان، خانواده های آنان و برخی افراد خاص ناراضی هستند و تاکید دارند بسیاری از روندهای غلط و اشتباه باید برچیده و اصلاح شود.

حالا که قدم های اولیه همراهی با مردم و برداشتن حصارهای جداکننده مسئولان و مردم برداشته شده، اقدامات دیگری هم لازم است. مسئولان یکبار دیگر جملات قصار امام (ره) درباره وظایف دولت و حکومت در قبال مردم و مستضعفان را بخوانند و بر اساس آن تصمیم بگیرند، قدم های بزرگ تری برای نزدیکی به مردم بردارند و در حقیقت پشتوانه های مردمی حکومت را محکم و محکم تر کنند. نیاز به آسیب شناسی جدی این مساله داریم که چه چیزهایی در این 40 سال مسئولان را از مردم جدا کرده است؟!

انتهای پیام/

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه