شب آرزوها، فرصتی برای بازنگری در امیدها و آرزوهای زندگی

اولین شب جمعه ماه رجب، شبی که به لیلة‌الرغائب مشهور است، یادآور قدرت آرزوها و امید در زندگی انسان است. این شب فرصتی است برای بازگشت به خود، تقویت ایمان و درخواست بهترین‌ها از خدای مهربان، همراه با تلاش و کوشش برای رسیدن به آرزوهای نیکو.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زرین نامه؛‌  پيامبر اكرم(ص) در حدیثی در باب "امید" فرمودند: «امید براي پيروان من رحمت است و اگر اميد نبود، هيچ مادري كودكش را شير نمي‌‌داد و هيچ باغباني نهالي نمي‌‌كاشت». (بحار الانوار ج۷۴، ص۱۷۵)

 آرزومند باشیم یا خیر؟ 

آرزو خواسته قلبی شما برای رسیدن به چیزی است و این آرزوهای شما معمولاً امیدها و هدف های شما هستند. این رویاها سبب می شوند که شما هدفمند در زندگی خود گام بردارید.
اما آرزهایی مذموم است که، دراز، تمام نشدنی و صرفاً دنیایی است که از نظر عقلی و منطقی از توان خارج است، اما آرزوهای بزرگ اُخروی، همین طور آرزوهای دنیوی که برای نیل به فرصت های خدمت و جلب رضای الهی باشد تا جایی از دایره منطق خارج نشود؛ حرکت آفرین است .

 عوامل ناامیدی انسان 

 ضعف اعتقادی
شک در قدرت خداوند و تردید در وعده های رحمت آمیز الهی از عوامل جدی ناامیدی است.

 ناکامی ها و شکست ها
یکی از نقشه های شیطان در ناامید سازی افراد، برجسته کردن ناکامی ها و شکست هاست که خداوند در قرآن، حتی برای پیامبران می‌فرماید: 

گاهی آن قدر کار بر انبیاء سخت می‌شد که به مرز ناامیدی می‌رسیدند. اما امید شان را از دست نمی دادند،(چون انبیاء معصوم هستند و ناامیدی خود گناه بزرگی است)، پس توکل بخدا کرده و تلاشی مضاعف برای هدایت امت می نمودند. 

 عجله کردن
عجله کردن در رسیدن به اهداف عالی از عوامل ناامیدی استانسان عجول چه بسا نسبت به همه چیز حتی تقدیر الهی بدبین شود.

 جهل و نادانی
یکی دیگر از عوامل ناامیدی جهل نسبت به حقایق امور است و اگر از راز خیلی از عوامل ناامید کننده و نگران کننده با خبر شویم دیدگاه مان تغییر خواهد کرد. 
➖چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آن که خِیرِ شما در آن است.( بقره آیه ۲۱۶)

 اولین شب جمعه ماه رجب را لیلة الرغائب نامند. در این شب ملائك بر زمین نزول می كنند و اعمالی مطابق با دستور رسول الله(ص) به شرح زیر دارد: 

❶‍ روز پنج شنبه اول آن ماه - در صورت امكان و بلا مانع بودن-  روزه گرفته شود.

❷ چون شب جمعه شد؛ ما بین نماز مغرب و عشاءدوازده ركعت نماز اقامه شود كه:

 هر دو ركعت به یك سلام ختم می شود(نماز های مستحبی همه دو رکعتی است) و در هر ركعت یك مرتبه سوره حمد و سه مرتبه سوره قدر و دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود و بعد از ۱۲ رکعت نماز، ۷۰ بار ذكر" اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله" گفته شود.


پس از آن در سجده هفتاد بار ذكر ˝سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ˝  گفته شود و پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذكر" رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيُّ الْأَعْظَم" گفته شود.
 در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود. که ان شاء الله به استجابت می رسد...

 لذا شب لیله الرغائب، شبی برای جذب بهترین هاست، به همراه تلاش، کوشش و عدم ناامیدی برای رسیدن به آن آرزوی های نیکوست. 

✍️ مجتبی لشکربلوکی 
        مدرس دانشگاه 
 

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه