سودجویان در کمین میوه های نوبرانه/ سودی که تنها به نفع دلالان است
زرین نامه: این روزها مردم در حالی مشغول به خرید میوه های نوبرانه در بازارهای تره بار هستند که کمی آن طرف تر دلالان و سودجویان بساط خود در باغ کشاورزان گسترانده و به پیش خرید و رنگ آمیزی میوه ها پرداخته اند.
به گزارش خبرنگار زرین نامه؛ رحمت اله نوروزی نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس گفت: دلالان و سودجویان نارنگی را به صورت نارس کیلویی 500 تومان از باغداران خریداری و با عملیات سبز زدایی از طریق گاز اتیلن، رنگدانه سبز کلروفیل در پوست میوه را به نارنجی و زرد تبدیل کرده اند و این محصول را به عنوان میوه نوبرانه کیلویی 5000 تومان به دست مصرف کننده می رسانند.
عضوکمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، در واکنش به برداشت زود هنگام نارنگی بیان داشت: در حال حاضر فصل نارنگی اونشو مازندران است، اما هنوز این رقم نارنگی به صورت کامل در جهت عرضه به بازار نرسیده است.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نارنگی انشو از اواخر مهرماه باید به بازار مصرف عرضه شوند، تصریح کرد: متأسفانه به علت عدم نظارت وزارت جهاد کشاورزی بر بازار محصولات کشاورزی از جمله میوه، دلالان فرصت طلب با برداشت زود هنگام نارنگی موجب سرطان زایی این محصول شده اند.
نوروزی افزود: دلالان بدون توجه به خسارات جبران ناپذیر این عمل خویش، برای کسب سود بیش تر نارنگی را که درحال حاضر یک محصول نوبرانه دربازار است را زود هنگام برداشت کرده و با عرضه نارنگی نارس و رنگ آمیزی شده باعث مخاطره سلامت افراد جامعه شده اند.
وی با تأکید براینکه این نوع نارنگی سلامت انسان را به خطر می اندازد، افزود: میوههایی چون نارنگی و موز که به صورت غیرطبیعی رنگآمیزی میشوند، ارزش غذایی مناسبی نداشته و با پخته شدن در دمای بالا اسیدیته بالایی دارند.
نماینده مردم علی آباد کتول درمجلس با بیان راهکاری مبنی برجلوگیری از افزایش قیمت میوه در بازار، گفت: دولت و تعاونی ها باید با در نظرگرفتن تسهیلاتی برای حمایت ازکشاورزان و باغداران جهت عرضه مستقیم تولیدات خود علاوه کاهش قیمت محصولات و حذف واسطه، زمینه کسب سود کشاورزان را نیز فراهم نمایند.
نوروزی با بیان اینکه اتحادیه ها باید به طور مستقیم بازار محصولات کشاورزی از جمله میوه را دردست گیرند، تصریح کرد:اتحادیه ها با تقویت بازارچه ها و مراکز فروش میوه در میادین تره بار و عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در فصل برداشت، از این افزایش قیمت این محصولات پیشگیری کنند.
عضوکمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس، در پایان خاطر نشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید با نظارت دقیق و مدون مانع برداشت زود هنگام محصولات کشاورزی نظیر میوه در راستای پشگیری از ایجاد مخاطره در سلامت افراد جامعه و از دست رفتن بازارهای صادراتی شوند.
ارسال دیدگاه