لابراتوارهای زیرزمینی، مراکز مجاز دندانسازی را به مرز تعطیل کشاندهاند
زرین نامه: رئیس جامعه دندانسازان ایران با هشدار نسبت به خطر تعطیلی لابراتوارهای مجاز دندانسازی گفت: افزایش هزینهها، فعالیت بیضابطه لابراتوارهای غیرمجاز زیرزمینی و حمایت نشدن از سوی مراجع قانونی، ۳ دلیل عمدهای است که لابراتوارهای قانونی را در معرض خطر ورشکستگی و تعطیلی قرار داده است.
به گزارش زرین نامه؛ حسین چاقری در آستانه برپایی بیست و دومین کنگره علمی سالانه پروتز دندان که از روز چهارشنبه در مجموعه تلاش تهران آغاز به کار می کند، سخن می گفت با اعلام این خبر گفت: اداره لابراتوارهای مجاز دیگر توجیه اقتصادی نداشته، بسیاری از صاحبان این قبیل لابراتوارها حاضر به تمدید پروانه فعالیت خود نیستند.
وی ادامه داد: هم اینک لابراتوارهای زیرزمینی بدون هیچ نظارتی در محیط های غیر استاندارد و بعضاً با مواد مصرفی با کیفیت پایین مشغول به کار هستند و اسف بارتر اینکه برخی دندانپزشکان نیز با آنان همکاری میکنند.
به گفته چاقری، برخی از این لابراتوارها دور از چشم بازرسان وزارت بهداشت نه تنها فعالیت لابراتواری میکنند که به امور درمانی دندانپزشکی نیز میپردازند.
وی ادامه داد: از آنجا که تجهیزات پزشکی طی سالهای اخیر از توسعه چشمگیری برخوردار بوده به روز کردن تجهیزات لابراتوارها مستلزم بهره گیری از تکنولوژی بالاست که این به روز شدن بسیار هزینه بر بوده، اکثر لابراتوارها توان پرداخت آن را ندارند.
رئیس جامعه دندانسازان ایران یادآور شد: بانک ها می بایست با اعطای تسهیلات به لابراتوارهای دندانسازی همانند دیگر موسسات پزشکی آنان را در جهت بکارگیری تکنولوژی های نوین از قبیل " کدکم"، "تردی پرینتر"، "ابزارهای میلنیگ"، "لیزر ولدنیگ" و به طور کلی فناوری های دیجیتال یاری دهند که متاسفانه تاکنون این امر محقق نشده است .
وی گفت: جامعه دندانسازان ایران از سال 1384 "آیین نامه تاسیس لابراتوارهای ساخت پروتز دندان" و از سال 1388 "طرح ساماندهی لابراتوارداران و شاغلین بدون مدرک" را در جهت قانونمند کردن فعالیت شاغلان رشته پروتز دندان با همکاری وزارت بهداشت پی گیری کرده که متاسفانه به دلیل تغییر مدیریت ها در وزارت بهداشت این امر تاکنون محقق نشده است.
چاقری از دیگر مشکلات لابراتوارهای دندانسازی را مدت کوتاه پروانه فعالیت شاغلان عنوان کرد و افزود: در حالی که برای دیگر حرف پزشکی مدت پروانه فعالیت ۵ سال است، این پروانه ها برای همه لابراتوارهای دندانسازی- حتی لابراتوارهای قدیمی با سابقه مثبت – دو ساله صادر می شود که انتظار می رود، این روند تغییر کرده و پروانههای این صنف نیز پنج ساله صادر شود.
وی خاطر نشان ساخت: مجموعه مشکلات فوق سبب شده، امنیت شغلی دندانسازان دارای پروانه، همیشه در معرض تهدید باشد که این امر در نهایت سلامت جامعه را به خطر خواهد انداخت.
چاقری، تعرفه های لابراتوارها را و اینکه تنها یک دهم هزینه پرداخت شده از سوی بیمار به دندانپزشک به لابراتوار دندانسازی پرداخت می شود به عنوان دیگر موانع پیش روی لابراتوارهای مجاز دندانسازی عنوان کرد.
وی ادامه داد : انتظار میرود، دندانپزشکان در وهله نخست با هدف ارتقای سطح سلامت بیماران خود و در مرحله بعدی با هدف حمایت از دندانسازانی که برخلاف لابراتوارهای زیر زمینی دارای تحصیلات دانشگاهی و مجوز هستند، فقط با لابراتوارها مجاز همکاری کنند.
رئیس جامعه دندانسازان ایران با سازنده خواندن بهرهگیری از الگوی کشورهای پیشرفته همچون کانادا یادآور شد: در این کشورها فروشندگان مواد دندانی از متقاضیان خرید مواد و تجهیزات دندانسازی مجوز می خواهند که در صورت اجرای این روش در کشور می توان امید داشت، رفته رفته فعالیت لابراتوارهای دندانسازی قانونمند شود.
وی از نظارت وزارت بهداشت بر فعالیت لابراتوارهای زیر زمینی و تصویب طرح ساماندهی لابراتوارداران به عنوان دیگر اقدامات موثر در این عرصه یاد کرد.
چاقری با اشاره به برپایی کنگره های علمی سالیانه جامعه دندانسازان ایران گفت: بیست و دومین کنگره علمی سالانه جامعه دندانسازان ایران با هدف ارتقا کمی و کیفی لابراتوارهای دندانسازی که از روز چهارشنبه اول آبان درمجموعه تلاش تهران برگزار می شود به مدت سه روز ادامه دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به توسعه مواد و تجهیزات ساخت دندان، آموزش به دندانسازان باید از طرق مختلف صورت گیرد تا تولیدات آنها پاسخگوی نیاز جامعه باشد که در این میان برپایی کنگرههای علمی سالانه جامعه دندانسازان ایران، اقدامی موثر با هدف توسعه آموزش های دندانسازی به شمار می رود./فارس
ارسال دیدگاه