زرین نامه: فرمانده نيروي انتظامي با اشاره به اينکه نبايد به سربازي ديد حداقلي تامين نياز دفاعي کشور را داشت، گفت: بايد سربازان، حداکثر در استان ها همجوار خود خدمت کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زرین نامه؛ سردار دکتر "اسماعيل احمدي مقدم" در مراسم افتتاحيه سامانه خدمات الکترونيک سازمان وظيفه عمومي ناجا باتسليت ايام محرم و تبريک هفته بسيج، اظهارداشت: هر دوي اين موارد در يک مسير و مقصد هستند و در واقع بسيج با روحيه فداکاري امتداد دهنده عاشورا و کربلا است، بسيج واژه مقدسي است و اين افراد بي توقع، کساني هستند که در جهت حفظ و احياي ارزشها، جان و مال خود را فدا کردند.
وي با اشاره به دو تفسير مختلف از بسيج مبني بر تشکل بسيج و تفکر بسيجي، گفت: شموليت تفکر بسيج بيش از همه است ، همانطوريکه براساس فرمايش مقام معظم رهبري، اولياء از اولين و آخرين بسيجيان هستند و در جهت حفظ ارزش ها و در راه رضاي خدا، جان باختگي کردند که اوج آن را در حادثه کربلا مي بينيم.
احمدی مقدم ابراز اميدواري کرد: ما نيز بسيجي وار عمل کنيم و يکي از اين فعاليت ها، چيزي است که امروز در سازمان وظيفه عمومي ديده مي شود.
فرمانده ناجا به صف هاي طولاني براي دريافت خدمات نظام وظيفه در گذشته اشاره کرد و افزود: خوشبختانه سرعت تحول در اين حوزه بسيار زياد بوده و گام هاي بزرگي در جهت نوسازي سازمان و تفکر سازماني صورت گرفته و به انجام رسيده است.
اين مقام ارشد انتظامي با اشاره به اينکه سازمان نظام وظيفه، استعداد استفاده از فناوري هاي نوين را دارد، گفت: در دوره سه ساله سردار "صدرالسادات" شاهد اين موضوع هستيم؛ فعاليت هاي اين سازمان به گونه اي است که قابل رويت و نظارت از سوي مردم مي باشد و اگر ما تمرکز خود را روي فعاليت هاي اين چنيني بگذاريم، توانايي حل مشکلات و معضلات را پيدا مي کنيم.
سردار مقدم افزود: در حال حاضر ۱۴۰ سامانه و زيرسامانه در نيروي انتظامي مشغول به خدمت هستند و سازمان وظيفه عمومي نيز با يک سامانه اصلي و ده زير سامانه خدمات ارائه مي دهند.
وي، گام بعدي در نوسازي سازمان را مديريت کيفي دانست و گفت: اين امر در اولويت قرار دارد و ما اين مورد را از کلانتري ها آغاز کرده ايم، وظيفه عمومي استعداد بالايي براي استاندارد سازي و تعالي رفتار دارد و بايد اين مسير را طي کند. مسير تعالي، مسير پايان ناپذيري است.
فرمانده ناجا ادامه داد: عدالت امر مهمي در نوسازي سازمان محسوب مي شود و بايد اين امر به طور دقيق رعايت شود.
احمدی مقدم به وظايف سربازان در نيروهاي مسلح اشاره کرد و گفت: سربازان تحصيل کرده که مدارک تحصيلي آنها مورد استفاده در نيروهاي مسلح نيست، توقع دارند براساس مدارکشان در يگان هاي ناجا بکارگيري شوند که ما بايد در اين امر به سربازان کمک کنيم.
وي اظهارداشت: براساس منحني جمعيت در سالهاي گذشته تعداد مواليد کاهش نشان مي دهد و همچنين به دليل تحصيلات مشمولان دير به خدمت اعزام مي شوند و همين باعث کاهش تعداد سربازان است. ما در نوسازي سازمان بايد روش هاي خدمتي را بهينه کنيم.
فرمانده ناجا سربازي را گلوگاهي براي مردان کشور دانست و خاطرنشان کرد: سربازي باعث تکامل فرايند مردانگي مي شود و نبايد به سربازي تنها با ديد حداقلي تامين نياز دفاعي کشور نگاه کرد چرا که حتي کشوري مانند سوئيس که هيچگاه جنگي با کشور ديگر نداشته به شکل ديگري خدمت سربازي دارد براين اساس در سوئيس جوانان ۲۰ سال و هر سال به صورت ماهانه سرباز هستند و اين امر را تجربه مي کنند.
اين مقام ارشد انتظامي به پديده تک والدي فرزندان و زندگي با مادران اشاره کرد و گفت: اين پديده باعث مي شود تا پسران با روحيه شکننده و زنانه بزرگ شوند و سربازي مي تواند آنان را مرد کنند.
سردار مقدم، سربازي را مکاني براي اصلاح رفتار جوانان دانست و اذعان داشت: برخي از مشمولان به دليل اعتياد و مشکلات جسمي معاف مي شوند در حاليکه اين روند بايد اصلاح شود و خدمت زير پرچم مکاني براي رفع مشکلات آنان باشد، براي مثال وزارت بهداشت سربازي را گلوگاه سلامت بداند.
وي تاکيد کرد: خدمت سربازي را بايد غني کنيم و در اين راستا برگزاري المپيادهاي قراني، علمي، ورزشي، هنري و ادبي مي تواند استعدادها را بارور کند که در اين حوزه سازمان وظيفه عمومي نقش محوري دارد.
احمدی مقدم در ادامه به عدالت محوري در سربازي اشاره کرد و گفت: براي اعزام به خدمت يا مقررات ما دچار مشکل و يا برخي از افراد زرنگي خاص خود را دارند که مي توانند از راه هاي قانوني و غيرقانوني از خدمت فرار کرده و يا اينکه محل خدمتشان را خودشان تعيين کنند به طوريکه وقتي از مرکز به سمت مرز حرکت مي کنيم، سربازان فقيرتر و بيشتر از مناطق محروم هستند، ما در اين راستا دستوري نمي دهيم پس نمي دانيم به چه علت اين نوع توزيع صورت مي گيرد.
وي با تاکيد بر اينکه بايد خلاءهاي قانوني را شناسايي و از بين ببريم، گفت: براي مثال يکي از مسئولان از من خواست تا محل خدمت فردي را در جاي مشخصي قرار دهم اما به دليل عدم قانع کننده بودن علت فوق اين کار را انجام ندادم و وي نيز از من ناراحت شد، همچنين برخي از مسئولان ديگر نيز اين درخواست را از ما دارند اما اجابت نمي کنيم.
احمدی مقدم در ادامه به شهداي سراوان نيز اشاره کرد و اذعان داشت: عمده خانواده هاي اين شهيدان از خانواده هاي مستضعف بودند، ما بايد خلاء ها و مستمسک هاي قانوني براي توزيع ناعادلانه سربازان را از بين ببريم.
اين مقام ارشد انتظامي، اصلاح فاصله محل خدمت سربازان و موطن آنان را امري مهم دانست و گفت: بايد سربازان، نهايتاً در استان ها همجوار خود خدمت کنند.
فرمانده ناجا خاطرنشان کرد: تا سال ۹۴ بايد به حداقل مطلوبيت ها در سازمان نظام وظيفه دست يابيم.
ارسال دیدگاه