امسال 600 کیلومتر از رودخانههای گلستان لایروبی شد
زرین نامه: مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان گفت: در سال جاری حدود 600 کیلومتر از مسیر رودخانههای استان لایروبی شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زرین نامه؛ قاسم سمیعی صبح امروز در نشست با معاون جدید امور عمرانی استاندار گلستان اظهار داشت: با تخصیص اعتبارات حوادثی، چهار کیلومتر از رودخانههای استان نیز دیوارهسازی شد.
وی با اشاره به میزان اعتبار اختصاص یافته حوزه پیشگیری به استان در سال گذشته گفت: با وجود تعیین 700 میلیارد ریال اعتبار حوادثی استان در این حوزه، تنها 330 میلیارد ریال به استان اختصاص یافت.
سمیعی ادامه داد: در بخش راه نیز اعتباراتی اختصاص داده شد که به دلایلی، خسارت بخش راه که بر اثر سیل ایجاد شده بود ترمیم نشده است.
تامین ماشینآلات سنگین در گلستان نیازمند بازنگری است
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه اکثر ماشینآلات این بخش فرسوده یا نیاز به تعمیرات اساسی دارد و این موضوع در جریان حادثه حریق جنگلهای استان به طور واضح مشهود بود.
سمیعی با اشاره به دغدغه مالی دستگاههای عملیاتی استان اضافه کرد: این دستگاهها حتی در هزینههای جاری خود کمبود دارند که البته اعتقاد داریم باید در سیستم دستگاهی خود به دنبال جبران این نارساییها باشند.
وی تصریح کرد: اینکه این دستگاهها، متوقع یا منتظر جبران کمبودهای اعتباری خود از طریق اعتبارات حوادثی باشند، صحیح نیست و باید این نگرش اصلاح شود.
دستگاههای اجرایی بیتوجه به اعتبارات حوادثی مشکلات مالی را از طریق سیستم خود پیگیری کنند.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به حوادث غیرمترقبه در سالهای اخیر به ویژه سیل شهرستان آققلا افزود: از پروژههای خوب پیشگیری در استان میتوان به پروژه سامانه انحرافی «آقدکش» اشاره کرد که انتظار میرود با اجرای تمامی فازهای اجرایی این پروژه، مشکل سیل آققلا به طور کلی حل شود.
سمیعی ادامه داد: فاز اول این پروژه پیشگیری اجرایی شده و مقرر شد از محل اعتبارات منابع ملی هم برای تکمیل آن هزینه شود.
وی با اشاره به ایجاد سایت ماشین آلات مدیریت بحران در شرق گلستان اذعان داشت: زمین این سایت آماده بهرهبرداری و حصارکشی اطراف آن نیز در حال انجام است.
اجرای طرحهای پیشگیری و آمادگی زلزله در گلستان نیازمند اعتبارات مالی است
سمیعی ابراز امیدواری کرد: با راهاندازی این سایت و تمرکز ماشینآلات در این عرصه، بتوان بخشی از مشکلات استان در حوزه ماشینآلات سنگین قابل استفاده را در چهار مرحله مدیریت بحران مرتفع ساخت.
وی با اشاره به زلزلهخیز بودن استان گلستان افزود: در این عرصه طرح مشترکی توسط «UNDP» در استان به همراه استان کرمان انجام گرفت که اجرای برنامههای این طرح نیازمند اعتبارات مالی است.
مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان، برنامههای آموزشی محلات، توسعه تشکلهای غیردولتی مرتبط، مقاومسازی سازهای و غیرسازهای بیمارستانها و مدارس و مطالعات پهنهبندی را از جمله برنامههایی دانست که در این پروژه پیشبینی شده است.
انتقاد از فقدان استقرار بالگرد در پایگاه امداد و نجات گلستان
سمیعی با اشاره به تاسیس و راهاندازی پایگاه امداد و نجات در گلستان به عنوان یکی از مهمترین اقدامات ارزشمند استان طی سالهای اخیر، فقدان استقرار بالگرد در این پایگاه آن هم به شکل ثابت، را از مشکلاتی قلمداد کرد که در این عرصه وجود دارد.
وی در زمینه اسکان اضطراری نیز با اشاره به طرح شناسایی یک هزار سایت اسکان اضطراری از سوی سازمان مدیریت بحران کشور یادآور شد: در این طرح شهرهای بالای 50 هزار نفر در سطح کشور باید مکان اسکان اضطراری خود را مشخص کنند.
سمیعی متذکر شد: در استان گلستان نیز با توجه به جمعیت شهری تنها شهرهای گرگان و گنبدکاووس انتخاب شده و مکان اسکان اضطراری شناسایی شده اما فاز اجرایی آمادهسازی این مکان انجام نگرفته است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: مجموعه مدیریت بحران استان، بتواند پیش از گذشته در جهت سیاستهای دولت تدبیر و امید و در جهت نیل به برنامهای حوزه معاونت عمرانی استانداری گلستان حرکت کند./فارس
ارسال دیدگاه