۱۰ کشور صاحب بزرگترین ذخایر طلای جهان کدامند؟
زرین نامه: به نظر میرسد طلا پس از ۱۲ سال پیاپی صعود قیمت، امسال نخستین کاهش سالانه را تجربه خواهد کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زرین نامه؛ مسلما این خبر بدی برای کشورهایی است که در سال ۲۰۱۲ اقدام به متنوع کردن ذخایر ارزی خارجی و بالا بردن سهم طلا در این ذخایر کردند.
تازهترین گزارش شورای جهانی طلا نشان داد که ذخایر طلای بانکهای مرکزی از ابتدای سال ۲۰۱۳ تاکنون حدود ۳۰۰ تن افزایش یافته است. طبق گزارش اخیر این سازمان، ذخایر طلای رسمی جهانی تا دسامبر سال ۲۰۱۳ به ۳۱ هزار و ۹۱۳.۵ تن بالغ شد.
پایگاه اینترنتی بیزنس اینسایدر به معرفی ۱۰ کشوری پرداخته که صاحب بزرگترین ذخایر طلا هستند:
۱- آمریکا
ذخایر رسمی طلا: ۸۱۳۳.۵ تن
سهم طلا در ذخایر خارجی: ۷۱.۷ درصد
آمریکا در سال ۱۹۵۲ با داشتن ۲۰۶۶۳ تن طلا، صاحب بزرگترین ذخایر جهان بود. ذخایر طلای این کشور در سال ۱۹۶۸ به پایین ۱۰ هزار تن رسید.
۲- آلمان
ذخایر رسمی طلا: ۳۳۸۷.۱ تن
سهم طلا در ذخایر خارجی: ۶۸.۷ درصد
آلمان ذخایر طلایش را در اکتبر کاهش داد. بانک مرکزی آلمان (بوندس بانک) هر سال شش تا هفت تن طلا به وزارت دارایی این کشور میفروشد. آلمان تحت اولین و دومین "توافقنامه طلای بانک
مرکزی" طلا فروخت. این کشور در نخستین سال سومین "توافقنامه طلای بانک مرکزی" (۲۰۰۹-۲۰۰۸) حدود شش تن طلا فروخت و ۴.۷ تن نیز از هفت سپتامبر سال ۲۰۱۱ فروخته است.
۳- ایتالیا
ذخایر رسمی طلا: ۲۴۵۱.۸ تن
سهم طلا در ذخایر خارجی: ۶۷.۲ درصد
ایتالیا تحت اولین یا دومین "توافقنامه طلای بانک مرکزی" طلا نفروخت و اعلام کرده که تحت سومین "توافقنامه طلای بانک مرکزی" نیز فروش نخواهد داشت. اما بانکهای ایتالیایی در سال ۲۰۱۱
برای تقویت ترازنامه خود خواستار خرید طلا از سوی بانک مرکزی این کشور شدند.
۴- فرانسه
ذخایر رسمی طلا: ۲۴۳۵.۴ تن
سهم طلا در ذخایر خارجی: ۶۶.۱ درصد
فرانسه ۵۷۲ تن طلا تحت دومین "توافقنامه طلای بانک مرکزی" فروخت و خارج از این توافق نیز به منظور خرید سهم در بانک تسویه بینالمللی، در اواخر سال ۲۰۰۴ حدود ۱۷ تن طلا به این بانک منتقل کرد. فرانسه اعلام کرده که تحت سومین "توافقنامه طلای بانک مرکزی" قصد فروش ذخایر طلایش را ندارد. بانک مرکزی فرانسه اعلام کرده که ذخایر طلایش را نمیفروشد زیرا اعتماد و تنوع فراهم میکند و ذخیره مطمئنی به شمار میرود.
۵-چین
ذخایر رسمی طلا: ۱۰۵۴.۱ تن
سهم طلا در ذخایر خارجی: ۱.۲ درصد
طلا همچنان سهم اندکی در ۳.۷ تریلیون دلار ذخایر ارزی خارجی چین در مقایسه با متوسط بین المللی ۱۰ درصد دارد. ایجاد ذخایر طلا برای چین که به دنبال بین المللی کردن ارز خود است، از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.
۶- سوییس
ذخایر رسمی طلا: ۱۰۴۰.۱ تن
سهم طلا در ذخایر خارجی: ۸.۳ درصد
در سال ۱۹۹۷ پیشنهادهایی مطرح شد تا بخشی از ذخایر طلای این کشور فروخته شود زیرا دیگری نیازی به نگهداری آنها برای اهداف سیاست پولی نبود. این کشور در مه سال ۲۰۰۰ فروش ۱۳۰۰ تن طلا را آغاز کرد و تحت نخستین "توافقنامه طلای بانک مرکزی" ۱۱۷۰ تن و ۱۳۰ تن دیگر را تحت دومین "توافقنامه طلای بانک مرکزی" فروخت اما اکنون اعلام کرده که تحت سومین "توافقنامه طلای بانک مرکزی"، قصد فروش ندارد.
۷- روسیه
ذخایر رسمی طلا: ۱۰۱۵.۱ تن
سهم طلا در ذخایر خارجی: ۸.۳ درصد
ذخایر طلای بانک مرکزی روسیه برای نخستین بار در سه ماهه سوم سال میلادی جاری از مرز هزار تن گذشت.
۸- ژاپن
ذخایر رسمی طلا: ۷۶۵.۲ تن
سهم طلا در ذخایر خارجی: ۲.۶ درصد
ذخایر طلای ژاپن در سال ۱۹۵۰ تنها شش تن بود و بانک مرکزی این کشور برای نخستین بار در سال ۱۹۵۹ با خرید ۱۶۹ تن طلا، اقدام به افزایش قابل توجه این ذخایر کرد. بانک مرکزی ژاپن در سال ۲۰۱۱ برای تزریق ۲۰ تریلیون ین به اقتصاد این کشور پس از سونامی و فاجعه هستهای، اقدام به فروش طلا کرد.
۹- هلند
ذخایر رسمی طلا: ۶۱۲.۵ تن
سهم طلا در ذخایر خارجی: ۵۴ درصد
بخش بزرگی از ذخایر طلای هلند در آمریکا و بخش دیگری در کانادا و انگلیس نگهداری میشود. انتظار میرود حدود ۱۰ درصد از این ذخایر در آمستردام نگهداری شود. این کشور اوایل سال جاری میلادی درصدد بازگرداندن طلاهایش به کشور برآمد.
۱۰- هند
ذخایر رسمی طلا: ۵۵۷.۷ تن
سهم طلا در ذخایر خارجی: ۸.۴ درصد
دولت هند در تلاش برای ممانعت مردم از خرید طلا است. واردات طلا یکی از عوامل اصلی کسری حساب جاری عظیم این کشور شناخته شده است. راگورام راجان، رییس بانک مرکزی هند اظهار کرده که این کشور میتواند بدهیاش را به طلا پرداخت کند./ایسنا
مخاطبان محترم زرين نامه مي توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاوير و هر آن چيزي که در قالب فرهنگ، هنر و اجتماع جاي مي گيرد را به آدرس zarinnameh@yahoo.com ارسال کنند تا در سريع ترين زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان يکي از مطالب ويژه زرين نامه منتشر شود.
همچنین می توانند سوژه های خبری و مشکلات شهرستان را جهت پیگیری از طریق ایمیل فوق یا سامانه پیامک 3000272008 با ما در میان بگذارند.
ارسال دیدگاه