حفظ و حراست از مواریث اسلامی یک وظیفه است
زرین نامه: مرجع تقلید جهان اسلام گفت: حفظ و حراست از مواریث اسلامی یک وظیفه است.
به گزارش زرین نامه به نقل از نقل از روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، آیتالله سیدمحمدعلی علویگرگانی در دیدار مسئولان گردشگری و میراث فرهنگی گلستان که با محوریت مرمت مسجد جامع تاریخی گرگان و باز زندهسازی مناره آن برگزار شد، ضمن تقدیر از پشتکار و تداوم پیگیری مسئولان گردشگری و میراث فرهنگی استان اظهار داشت: گردشگری و میراث فرهنگی مطلبی است که تنها مربوط به جهان اسلام و تشیع نیست، بلکه به کل جهان ربط دارد.
وی افزود: در هر کشوری آثار تاریخی برای جلب گردشگر استفاده میشود و بالاخص در دین اسلام نیز به سفر سفارش شده که گردش در زمین باعث عبرت میشود و حسن اعمال گذشتگان و صداقت آنها مشخص خواهد شد.
این مرجع تقلید حسن عمل در آثار تاریخی باقیمانده از گذشتگان را از دیدگاه قرآن و اسلام مهم برشمرد و اذعان داشت: از کیفیت بناهای قدیمی که آثار دینی خود را در بناها لحاظ میکردند، روش و رفتار دینی ملتهای گذشته مشخص میشود.
علویگرگانی کیفیت تحول را از دیگر مواردی عنوان کرد که از آثار گذشتگان به دست میآید.
این مرجع تقلید گردشگری را یک سلسله از علل دانست که آدم را به علم میرساند و علم مطلوب ذات است.
وی حفظ و احیای این مواریث ارزشمند را از جمله مصادیق تکریم و احترام به هویت یک ملت به ویژه ایرانیانی ذکر کرد که سابقه طولانی در تمدن اسلامی و ایرانی دارند.
حفاظت و مرمت مواریث اسلامی در نزد خداوند قطعا دارای صواب است
علویگرگانی با عنوان اینکه مواریث اسلامی بسیاری در سراسر کشور وجود دارد افزود: حفاظت و مرمت این آثار در نزد خداوند لحاظ شده و قطعا دارای صواب است.
مرجع تقلید آیتالله علویگرگانی، مساجد جامع بلاد اسلامی به ویژه مسجد جامع گرگان را از جمله ابنیه میراث فرهنگی برشمرد که با تلاش و پیگیریهای مسئولان میراث فرهنگی و گردشگری گلستان مرمت شده و در حفظ و نگهداری آن تلاش میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان نیز در این دیدار از رهنمودهای این مرجع عالیقدر قدردانی کرده و گفت: درب شمالی مسجد جامع گرگان و مناره این مسجد با اعتباری بالغ بر 3 میلیارد ریال اعتبار مرمت و بازسازی شده که طی مراسمی از این پروژهها با حضور مراجع عظام، استاندار و مسئولان ارشد استانی رونمایی خواهد شد.
قربان عباسی همچنین با اشاره به ثبت دو اثر معنوی چهلمنبر و علمبندان در فهرست آثار ملی کشور، از رونمایی این دو اثر در این مراسم خبر داد.
وی به ثبت جهانی برج گنبدقابوس اشاره داشت که جشن ثبت آن با حضور رئیس جمهور صورت گرفت و افزود: با توجه به پیگیریهای رئیس سازمان، برنامه ثبت دیوار دفاعی گرگان را نیز در دستور کار داریم که در این زمینه چند نشست با کارشناسان، متخصصان و رئیس سازمان داشتهایم و به زودی طرح آن را برای یونسکو ارسال خواهیم کرد.
مدرسه عمادیه در گرگان در حال برگرداندن به کاربری اولیه است
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان ادامه داد: مدرسه عمادیه در گرگان در حال برگرداندن به کاربری اولیه است که اکنون در این مکان سفیران هدایت مشغول تعلیم و تربیت هستند.
عباسی ادامه داد: به این بخش 4 میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شده و اکنون 70 درصد پیشرفت کاری دارد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات اساسی در احیای فرهنگ دفاع مقدس، واگذاری کاخ آقامحمدخان برای مرمت از سوی سپاه نینوا استان به میراث است که قرار است این مکان به موزه زنان دفاع مقدس، با اعتباری افزون بر 5/2 میلیارد ریال تبدیل شده و تا 22 بهمن ماه بهرهبرداری خواهد شد.
عباسی همچنین به مسجد و مدرسه کریم ایشان اشاره داشت که برای احیا و مرمت آن 300 میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده شده و تاکنون نیز پیشرفت خوبی در کار داشتهایم.
وی اظهار امیدواری کرد با اقدامات مناسب و مرمت و حفظ آثار تاریخی و مذهبی این استان، گردشگری مذهبی بیش از پیش گسترش و بسط داده شود.
ارسال دیدگاه