شايعات فيس بوك در مورد خوراكي ها را باور نكنيد
زرین نامه: با كمك راهنماي دكتر اوز، مطالب درستي كه هر روز در اينترنت مي خوانيد را از شايعات تشخيص دهيد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زرین نامه؛ حتماً خيلي از شما در طول روز با شايعات مختلفي درباره خوراكي ها روبرو مي شويد؛ در اين باكس ايميل تان، در شبكه هاي اجتماعي، يا حتي از قول دوستان تان. از سم زدايي بدن بگيريد تا شايعاتي در مورد زمان خوردن ميوه ها و توصيه هايي براي جلوگيري از خوراكي هاي سرطان زا و دستورهاي عجيب كاهش وزن. اين شايعات در واقع به خاطر توجه مردم به سلامت به وجود مي آيد اما خيلي از آنها مي تواند خطر آفرين باشد. با اين دستورالعمل كوچك دكتر اوز مي توانيد شايعه را از حقيقت تشخيص دهيد و اطلاعات را با افسانه اشتباه نگيريد.
خوردن ميوه با شكم خالي
شايعه: ميوه ها حتماً بايد با شكم خالي خورده شوند تا بدن بتواند آنها را جذب كند در غير اين صورت به دستگاه گوارش آسيب مي رسانند.
اين كاملاً يك شايعه است و مبناي علمي ندارد. ميوه چه با غذا خورده شود و چه شكم خالي، خواص تغذيه اي آن تغيير نخواهد كرد. اين ادعا كه ميوه بايد حتماً با شكم خالي خورده شود وگرنه باعث تخمير و فساد در دستگاه گوارش و آسيب رساندن به آن مي شود را همه شنيده ايد اما كاملاً غير واقعي است. مواد غذايي به هيچ وجه در معده شما فاسد نخواهد شد. فساد و تخمير هر دو نياز به باكتري هايي دارد كه به تجزيه مواد خوراكي كمك مي كند و اين باكتري ها به دليل حضور اسيد كلريدريك كه در معده وجود دارد، در اين محيط زنده نخواهد ماند. علاوه بر اين معده شما خيلي به ندرت خالي مي ماند. بيشتر مواد غذايي به بالغ بر ۱۰ ساعت زمان نياز دارند تا به طور كامل هضم شوند. تمام اين اطلاعات به اين معني است كه شما مي توانيد هر زماني كه مي خواهيد با خيال راحت از خوردن ميوه ها لذت ببريد.
ترشي هاي آماده و سالمونلا
شايعه: ترشي هاي آماده با باكتري سالمونلا آلوده شده آند
اين شايعه تا حدي واقعيت دارد. سالمونلا يك باكتري سمي است كه مي تواند باعث اسهال، تب و دردهاي شكمي شود. طبق آخرين گزارش هاي سازمان غذا و داروي ايالات متحده، ترشي هاي آماده مخصوصاً آنهايي كه وارداتي هستند، دو برابر مواد غذايي ديگر ممكن است به اين باكتري آلوده باشند. سالمونلا ممكن است در طول برداشت، ذخيره سازي يا فرآيند توليد آلوده به اين ترشي ها منتقل شده باشد. البته گزارشان نشان مي دهد درصد بسيار كمي از مردم از طريق مصرف ترشي جات به اين باكتري آلوده شده اند اما هنوز هم احتياط عقلاني تر به نظر مي رسد. بهتر اين است كه خودتان در خانه ترشي درست كرده يا از محصولات معتبر استفاده كنيد. مطمئن باشيد هر ميكروبي كه در مواد اوليه شما وجود داشته باشد با حرارتي كه در فرآيند پخت به آن مي دهيد از بين مي رود.
ماهي پرورشي يا ماهي آزاد؟
شايعه: ماهي هاي پرورشي بيشتر از ماهي هاي آزاد حاوي سم هاي مضر هستند
اين گفته واقعيت دارد. تحقيقات نشان داده ماهي هاي قزل آلاي پرورشي شامل مقدار قابل ملاحظه اي سم هاي مضر به نسبت ماهي هاي آزاد رودخانه اي هستند. مطالعه ديگري نشان داده قزل آلاي پرورشي به نسبت ماهي رودخانه اي ۸ برابر بيشتر PCB دارد. PCB نوعي ماده شيميايي ناسالم است. ماهي هاي قزل آلاي پرورشي در استخرهاي كوچكي نگهداري مي شوند كه صدها ماهي ديگر در آنها كاملاً نزديك به هم نگهداري و تغذيه مي شوند. همان طور كه شايد ديده باشيد اين ماهي ها براي تحرك جاي كافي ندارند به جاي آن ماهي آزاد از ماهي هاي ريزي كه در رودخانه يا دريا پيدا مي كند، تغذيه مي شود و مي تواند آزادانه مقدار زيادي تحرك داشته باشد. اين تحرك به آنها اجازه مي دهد خواص تغذيه اي فراواني داشته باشند. به جاي خريد ماهي پرورشي زنده كه به اعتقاد خيلي ها از نظر غذايي مفيدتر است، بهتر است ماهي آزاد يخ زده يا حتي كنسرو شده بخريد. دو بار در هفته مصرف ماهي مي تواند روي سلامت شما تاثير فوق العاده اي داشته باشد.
آتش كورتان مي كند
شايعه: اگر وقتي لنز طبي به چشم داريد به آتش نزديك شده و به آن نگاه كنيد، لنز در چشم تان ذوب مي شود و شما را كور مي كند
اين شايعه هيچ اساس علمي ندارد. اگر گرماي ناشي از آتش از فاصله اي كه براي پوست قابل تحمل است بتواند لنز را آب كند، پس بايد بتواند به وسايل پلاستيكي ديگر كه در همان فاصله از آتش قرار دارند هم صدمه بزند در ضمن از آنجا كه طبق آمار سازمان غذا و داروي ايالات متحده حدود ۱۲۵ ميليون نفر در دنيا از لنز استفاده مي كنند، اين گونه آسيب ها بايد بسيار بيشتر شايع بود. البته بايد هنگام استفاده از لنزهاي طبي يا آرايشي نكاتي را رعايت كرد. تنها مشكلي كه م يتواند با لنزهاي طبي براي مصرف كنندگان پيش بيايد عفونت آنها توسط يك نوع انگل است. اين انگل كه در آب يا خاك آلوده پيدا مي شود، مي تواند با تماس دست وارد چشم شود بنابراين هنگام استفاده از لنز بايد توصيه هاي بهداشتي رعايت شود.
آنتي بيوتيك و گوشت
شايعه: گوشت ها حاوي آنتي بيوتيك هايي هستند كه به دام ها تزريق مي شوند
مهم نيست گوشت ها مهر سلامت داشته باشند يا نه. تقريباً تمام گوشت هايي كه در دسترس هستند مورد تاييد بهداشت هستند اما لازم است بدانيد دام هاي گاوداري ها همه در معرض بيماري هايي هستند كه براي سرمايه آنها يك خطر جدي است بنابراين براي جلوگيري از بيماري هاي واگيردار خيلي از كشاورزان غذاي دام ها را با آنتي بيوتيك غني مي كنند. اين آنتي بيوتيك ها در بسياري موارد به گوشت ها منتقل مي شودو و طبق گفته سازمان غذا و داروي ايالات متحده مي تواند سلامت مردم را به خطر بيندازد، سيستم ايمني آنها را تضعيف و آنها را در برابر آنتي بيوتيك ها مقاوم كند.
قانون ۵ ثانيه
شايعه: وقتي خوراكي روي زمين مي افتد اگر در كمتر از ۵ ثانيه آن را برداريد، قابل خوردن است
اين شايعه كاملاً بي اساس است. باكتري ها و ويروس ها از طريق تماس منتقل مي شوند و اين انتقال براي آنها نياز به زمان خاصي ندارد بنابراين ربطي ندارد كه شما چقدر سريع باشيد. آلودگي ها از شما سريع تر هستند. علاوه بر اين اگر فكر مي كنيد سطح زمين خانه شما به مراتب از خيابان تميزتر است، سخت در اشتباهيد. كافي است يك بار با كفش هايي كه در خيابان پوشيده ايد در خانه راه رفته باشيد تا آلودگي ها، دوده و ميكروب را همراه خود به خانه منتقل كرده باشيد بنابراين براي جلوگيري از خطري كه شما را تهديد مي كند به خوشمزه بودن خوراكي اي كه روي زمين افتاده است، فكر نكنيد. مطمئن باشيد ارزش خطر كردن ندارد.
آسپارتام مرگ آور است
شايعه: قندهاي مصنوعي كه براي تهيه نوشابه هاي رژيمي از آنها استفاده مي شود سرطان زاست
اين ادعا كاملاً درست است. از وقتي مردم شنيده اند شكر باعث چاقي مي شود، به مصرف قندهاي مصنوعي روي آورده اند. اين قندها كه در دهه ۸۰ به بازار معرفي شده اند در آدامس هاي بدون شكر و نوشابه هاي رژيمي وجود دارد. آسپارتام ماده اي شامل چند نوع اسيد آمينه است.
اين اسيدهاي آمينه مستقيم به مغز وارد مي شوند و باعث تغيير در عملكرد سيستم عصبي مي شوند. مصرف اين قندها ماده اي به نام فنيل آلانين را به مغز مي رساند كه احتمال غش را افزايش مي دهد. اين قندها علاوه بر اين مي توانند باعث تشنج، سردرد، ميگرن، ضعف حافظه، اختلال تمركز و تومورهاي مغزي شوند. افزايش ضربان قلب، افسردگي، پرخاشگري و تهوع هم از عوارض مصرف اين قندهاست.
سيب سبز/ شماره ۱۰۴/ نيمه اول دي ماه ۹۲/ صفحه ۵۸
ارسال دیدگاه