شرکتهای دانشبنیان نقش اساسی در اقتصاد مقاومتی ایفا میکنند
زرین نامه: رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان گلستان در خصوص اهمیت فناوری در کشور گفت: شرکتهای دانشبنیان نقش اساسی در اقتصاد مقاومتی ایفا میکنند.
به گزارش زرین نامه، حسام امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار داشت: دهه اول انقلاب، دهه نهضت سوادآموزی، دهه دوم توسعه آموزش عالی، دهه سوم پژوهش و تحقیقات و دهه چهارم توسعه فناوری نام گرفته است.
وی تصریح کرد: امروز گفتمان قالب کشور، هدایتگری مقام معظم رهبری در راستای توسعه فناوری و جبهه امروز ما در مواجهه با دشمنان جبهه علم و فناوری است.
رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان گلستان خاطرنشان کرد: همانگونه در هشت سال جنگ تحمیلی ملت ما با ایستادگی و مقاومت به پیروزی دست یافت در این حوزه نیز کشور را از بنبست مشکلات نجات خواهیم داد.
سرعت تولید علم ایران 11 برابر سرعت متوسط جهانی است
حسام افزود: شاخصها و آمارها نشان میدهد که جمهوری اسلامی در زمینه تولید علم، پیشرفت خوبی دارد و سرعت ما 11 برابر سرعت متوسط جهانی است و در حال حاضر ایران جز 10 کشور برتر جهان در این حوزه قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: متأسفانه در زمینه فناوری از جایگاه خوبی برخوردار نیستیم چرا که ثبت اختراع، تعداد شرکتهای دانشبنیان و سهم ما در صادرات محصولات دانشبنیان از مولفههای عرصه فناوری است و سایر کشورها شتابان رو به رشد هستند.
80 درصد صادرات جهان محصولات دانشبنیان است
رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان استان گلستان اظهار داشت: 68 هزار میلیارد دلار صادرات جهانی است که 20 درصد آن صادرات نفت و گاز، محصولات کشاورزی و مابقی مربوط به محصولات دانشبنیان است.
حسام با بیان اینکه براساس برنامه پنج ساله قرار است شرکتهای دانشبنیان به 20 هزار در کشور برسد اذعان داشت: در حال حاضر 9 هزار شرکت دانشبنیان داریم که 6 هزار شرکت خارج از پارک فناوری و مراکز رشد و به صورت خصوص اداره میشود و 3 هزار پارک فناوری فعال است.
رشد پنج برابری ثبت اختراع از سال 1384 تا سال 1388
وی افزود: در زمینه ثبت اختراع در سال 1384 به 6 هزار اختراع نمیرسید اما در چهار سال بعد تا سال 1388 به 26 هزار و 198 مخترع رسید و رشد پنج برابری را نشان میدهد که روند شتابان است اما با سرعت بیشتری باید حرکت کنیم.
وی از افتتاح غیررسمی پارک علم و فناوری در استان گلستان خبر داد و گفت: با موافقت اصولی رسما کار خود را شروع می کند.
رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: استقرار شرکتهای فناور و دانشبنیان نقش اساسی در اقتصاد مقاومتی ایفا میکند.
در حوزه فناوری، کشور نیاز به فعالیتهای جهادی دارد
حسام خاطرنشان کرد: در حوزه فناوری، کشور نیاز به فعالیتهای جهادی دارد و نوآوران، دانشگاهیان و بسیجیان به صورت خودجوش و جهادی فعال نقشآفرینی کنند.
وی در پایان تصریح کرد: موثرترین ابزار دیپلماسی، ابزار علم و فناوری است و غربیها با استفاده از این ابزار، سیاست و فرهنگ خود را به کشورهای دیگر تحمیل و آنان را به خود وابسته میکنند./فارس
ارسال دیدگاه