گلستانیها در مصرف آب صرفهجویی کنند/ هیچ شهری جیرهبندی نشده است
زرین نامه: مدیرعامل آب و فاضلاب شهری گلستان ضمن درخواست از مردم برای صرفهجویی در مصرف آب گفت: با کاهش 10 درصدی مصرف آب علاوه بر برخورداری همه مردم از این نعمت خدادادی با جیرهبندی نیز مواجه نخواهیم بود.
به گزارش زرین نامه؛ برای جلوگیری از قطعی و جیرهبندی آب، نیازمند مدیریت در مصرف منابع آبی هستیم با کاهش 10 درصدی در مصرف آب میتوان شرایط را برای آبرسانی به همه مناطق استان فراهم کرد تا تابستانی بدون قطعی آب داشته باشیم.
در حالی که بیش از 240 هزار مشترک در شهرها و بیش از 205 مشترک در روستاهای گلستان آب آشامیدنی سالم استفاده میکنند بیش از 60 درصد مشترکان گلستانی الگوی مصرف آب را رعایت میکنند و 40 درصد باقیمانده نیز بیش از 20 مترمکعب آب مصرف میکنند که شامل بیش از 45 درصد آب مصرفی استان است.
براساس استانداردها هر فرد در شبانهروز باید 150 لیتر آب مصرف کند اما متوسط مصرف آب در استان 240 لیتر است این در شرایطی است که در چند سال اخیر با کمبود آب مواجه هستیم و دمای هوا امسال نسبت به سال گذشته دو درجه گرمتر شده که سبب استفاده بیشتر از آب شده است.
هاشمی: گرگان و گنبدکاووس بیشترین کمبود آب را دارند/ مصرف آب در گلستان بالاتر از استاندارد است
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری گلستان گفت: از 22 شهر زیرپوشش 10 شهر در نقطه الگوی مصرف و مابقی با کمبود 10 الی 15 درصدی آب مواجه هستند.
سیدمنصور هاشمی با بیان اینکه تا این لحظه شهری جیرهبندی آب نشده است، اظهار داشت: بیشترین کمبود آب در شهرهای گرگان و گنبدکاووس است که با صرفهجویی 10 درصدی میتوان از این شرایط عبور کرد.
وی از کاهش بارندگی در استان خبر داد و افزود: کاهش جریان آبهای رودخانهای، آبهای سطحی و افزایش دما باعث شده که نیاز به آب برای شهروندان افزایش پیدا کند و در پیک مصرف به 1.5 برابر برسد.
هاشمی با بیان اینکه مصرف آب بر اساس استانداردها 150 لیتر در شبانه روز است، تصریح کرد: شهروندان گلستانی بر اساس آمار تا 220 لیتر در شبانهروز آب مصرف میکنند.
خواستار: بالغ بر 70 درصد مشترکان مصرف بهینه دارند
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی گلستان با بیان اینکه بالغ بر 70 درصد مشترکان آب مصرف متعارف و بهینه دارند، گفت: کمتر از 17 هزار لیتر در ماه معادل یک سوم از آب تولیدی را مصرف میکنند.
علیرضا خواستار ادامه داد: هشت درصد مشترکان استان گلستان چیزی معادل 25 درصد آب شرب روستایی معادل یک چهارم آب تولیدی را مصرف میکنند.
وی بیان داشت: با توجه به خشکسالی و افزایش دو درجهای دما در استان نسبت به سال گذشته از طریق مدیریت مصرف این امکان وجود دارد تا تمام روستاها از آب شرب سالم برخوردار شوند./فارس
ارسال دیدگاه