ورزشکاران گلستانی به دیدار سالمندان رفتند
جوانان ورزشکار گلستانی با حضور در خانه سالمندان "نیکان" ضمن دیدار و اهدا شاخه گل به مادران تحت پوشش این مرکز برنامه هایی را برای شاد کردن این افراد اجرا کردند.
به گزارش زرین نامه ؛ خانه سالمندان "نیکان" در تپه زیبا شهر گرگان قرار دارد و از مادرانی که فرزندانشان قادر به نگهداری آن ها نیستند مراقبت میکند.
به محض ورود ورزشکاران، یکی ازسالمندان که کنار در نشسته بود با لبخند شروع به دست زدن کرد و به استقبال آمد. جوانان ورزشکار گلستانی در این برنامه ضمن اهدای شاخه های گل به مادران جشنی شاد برای آنها به پا کردند. در این بین مادری خبر خانواده اش را از مسئولین و مهمانان خانه سالمندان می گرفت.
در حاشیه این برنامه فرهنگی که روز گذشته به همت گروه ورزشی "گلستان آفرود" برنامه ریزی شده بود رئیس هیات اتومبیلرانی و موتورسواری در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: این حرکت انسانی مثل فعالیتهای دیگر فرهنگی همچون پاک سازی محیط زیست یکی از ابتکارهای گروه گلستان آفرود است. این گروه تنها به فعالیت ورزشی اکتفا نکرده و با طراحی برنامه های فرهنگی و مصوب شدن آن ما نیز همراه گروه می شویم.
کامیار عادل با اشاره به اینکه عمر، باشتاب ترین اتومبیل دنیا است ، افزود: عمر به سرعت می گذرد و مانیز به کهولت خواهیم رسید. اگر در رشته اتوموبیل رانی می گوییم که سرعت با هدف باید کنترل بشود در زندگی می توان گفت که اگر سرعت زندگی را نمی توان کنترل کرد، حداقل می توان از آن به خوبی استفاده کرد.
به گفته وی برنامه های فرهنگی در حوزه اجتماعی موجب می شود که به سالمندان به عنوان یک زائده نگاه نشود بلکه سالمندان نیز بعنوان عضوی از جامعه خطاب شوند.
رییس هیئت اتومبیل رانی وموتور سواری با اشاره به اینکه چهار انجمن با عناوین گرگان آفرود، گلستان آفرود، هیرکان آفرود و لیان آفرود فعالیت فرهنگی و ورزشی می کنند، گفت: فعالیت های فرهنگی موجب رقابت بین این انجمن ها است که ببینیم چه گروهی می تواند فعالیت بهتری داشته باشد.
نایب رئیس هیئت اتومبیل رانی و موتور سواری استان ضمن ابراز خشنودی از دیدار جوانان با سالمندان گفت: مسلما این جوانان با حضور خود در این مکان نشان دادند که به خانواده خود بها می دهند و احترام می گذارند. این جوانان حکم نوه های این سالمندان را دارند و به جراَت می توان گفت که نگهداری از مادربزرگ و پدربزرگ کاری شیرین است.
معصومه امیری گفت: نگران فردا هستم که آینده ما چه میشود و نسل آینده ما چگونه خواهند بود.
سرپرست گروه گلستان آفرود هم در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره این اقدام فرهنگی، گفت: خانه سالمندان محیطی است که شباهت بی نظیری با خانه واقعی سالمندان دارد اما باید گفت که هیچ جا ، خانه آدم نمیشود. سالمندان از خانواده های خود به هردلیلی دور هستند و تنها کاری که میتوان انجام داد محبت به آن ها است.
وحید اسلامی با اشاره به اینکه گروه فرهنگی ورزشی آفرود از سال 93 با مجوز رسمی از هیئت اتوموبیل رانی و موتورسواری زیر نظر فدراسیون کشوری اغاز به کار کرد، افزود: کار گروه ما ورزش های موتوری و اتوموبیل رانی است که با مسیرهای طولانی و صعب العبور مواجه هستیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر مسیری که سالمندان ما در خانه سالمندان طی می کنند خیلی صعب العبورتر از راه ما است ما در این راه با ورزش به نشاط می رسیم اما سالمندان ما در راه صعب العبور خود هرروز ضعیف تر می شوند.
اسلامی با بیان اینکه توقع سالمندان از آدمهای اطراف زیاد نیست گفت: مسئولین فکر می کنند که اگر به خانه سالمندان سر بزنند باید بودجه میلیونی هزینه کنند.
وی در ادامه خطاب به مسئولین گفت: مسئولینی که پشت میزهای زیبای خود نشستید، حداقل یک بار فکر کنید که شاید روزی شما مثل این سالمندان بشوید و شاید روزی شما در مسیر صعب العبور خانه سالمندان قرار بگیرید.
مدیر مرکز خانه سالمندان هم با بیان اینکه این مرکز حدود 15 سال فعالیت دارد، گفت: در حال حاضر این مرکز هفتاد سالمند در سنین 60 به بالا دارد که 50 نفر از این تعداد آلزایمر یا بیماری هایی همچون سکته مغذی، فلج و قطع نخاع هستند. لازم به ذکر است بیست نفر از این سالمندان حتی توان قاشق بدست گرفتن و غذا خوردن را ندارند.
محمد مهدی جهانشاهی افزود: برخی مسئولین دنبال این هستند که کجا دوربین عکاسی و سوژه خبر شدن است. حتی برخی مدیران دید کوتاهی نسبت به خانه سالمندان دارند زیرا وجود این مرکز را لازم ندانسته و دنبال نبود این مراکز هستند.
وی افزود: نیاز عاطفی خرجی ندارد، مسئولین اگر دست سالمند را نمی گیرند، لطفا پای سالمند را از زندگی نگیرند. اگر مرکز خانه سالمندان تعطیل شود این هفتاد سالمند که 30 نفرآن ها فرزند ندارند باید به کجا بروند؟
به گفته جهانشاهی بودجه یک سالمند درخانه سالمندان تقریبا ششصد هزار تومان است که از این مبلغ ، بهزیستی تنها 200 تا 295 هزار تومان را کمک می کند.
وی درباره مشکلات خانه سالمندان گفت: ما در خانه سالمندان چیزی به نام درمان نداریم و فقط وظیفه نگهداری داریم اما اکثر سالمندان بیمار هستند و تنها با پزشکی قرارداد بستیم.
وی افزود: 10 سالمند در این مرکز شناسنامه ندارند و 30 سالمند مجهول الهویت هستند ما برای پیگیری سریع کار به استانداری مراجعه کردیم اما در پاسخ گفتند که باید مراحل قانونی طی بشود، ما خودمان بر طی شدن مراحل قانونی واقف هستیم وگرنه به استانداری مراجعه نمی کردیم.
جهانشاهی ادامه داد: متاسفانه سازمان صداسیما برنامه سازی مطلوبی از خانه سالمندان ندارد حتی در روز مادر که جشن گرفته شد و فضا از جمعیت پرشده بود متاسفانه صداوسیما چند بار از کنار خانه سالمندان رد شد اما برنامه ای تهیه نکرد.
ارسال دیدگاه