تبلیغاتی که روح شهر را بیمار کرده است / چه زمانی نوبت به فرهنگ سازی می شود؟!
فضاهای شهری گرهها و مسیرهایی هستند که ضمن محصور بودن، باید از فعالیت و سرزندگی نسبی نیز برخوردار باشند. چنین فضاهایی باید شامل ویژگیهای خاص فیزیکی و ادراکی باشد تا بتوانند سرزندگی را در خود پدید آورده و حفظ کنند.
به گزارش زرین نامه به نقل از طوبی گلستان؛ در واقع فضای شهری پدیدهای است که خود را به صورت عینیتی باورپذیر به استفاده کنندگانش مینمایاند. برای زیباسازی شهری تمامی هنرمندان خلاق باید دست به کار شوند تا فضای شهر محیطی آرامش برای مردم شود.
باید با طراحی شهری کیفیت محیط را بر اساس ادراک و رفتار مردم، کارشناسان و مدیران برنامهریزی و ارتقا داد و مقداری از چهره مالی فاصله باید گرفت و به فرهنگ سازی و اخلاق هم دامن بزنیم.
در حال حاضر وجود چنین محیط هایی از شهر ها فقط بوی رقابت بر سر پول دارد و بس، به ندرت میتوان تبلیغاتی در سطح شهر ها یافت که کمک به حال فرهنگ و طرز تفکر یک شهروند شود.
آفرینش و ساخت یک فضای شهری باید با عملکردها و فعالیتهای انسانی هماهنگ باشد و از لحاظ فیزیکی همه شرایط لازم برای حضور انسانی را دارا باشد.
فرهنگ به عنوان بنیاد اجتماع و هدف والای حرکت های انسانی، نماد انسانیت است، با این همه، تنها زمانی می توان گفت که فرهنگ، امری مثبت و سازنده و هدف والایی است که دارای ویژگی هایی باشد که از مهم ترین آن ها، بستر مناسب بودن برای تعالی و تکامل بشری است.
براین اساس، می توان از فرهنگ مثبت و منفی یاد کرد و این گونه نیست که هر فرهنگی، ارزشی ومطلوب باشد. همین تفاوت های میان فرهنگ هاست که مسئله مهم فرهنگ سازی مثبت و ارزشی را در برابر فرهنگ های منفی و یا فرهنگ سازی های منفی و غیرمفید پدید آورد.
براین اساس، هرگاه در این نوشتار از فرهنگ و فرهنگ سازی سخن به میان می آید مراد از آن فرهنگ ارزشی و مثبت است نه منفی و یا فرهنگ های غربی و یا به تعبیری فرهنگ تراریخته.
هر روزه شاهد نصب تابلوهای گوناگون در سطح شهر هستیم که برخی ها در خصوص نصب تابلوهای شهداء میگفتند این تابلو ها مانع دید رانندگان میشود، این مایع تاسف است که در بلواری در برخی از خیابانها انواع و اقسام تابلوهای تبلیغاتی موجود است که فقط دم از جذب مشتری دارد.
گویا در حال فراموش کردن دینمان هستیم، چرا نباید از این بنرهای تبلیغاتی جایگاهی تعریف شود تا برخی از نکات اخلاقی و ارزشی که عهده دار فرهنگ و منش مردم است جای داشته باشد؟!
آیا این همان طرز تفکر لیبرالی نیست که غربی ها در سر دارند تا ما دینمان را فقط در مساجد و حسینیه ها پیدا کنیم؟!
از این رو رواست که در محیط ها و ظرفیت های موجود شهرها و برون شهر ها دقت بیشتری برای ایجاد یک فرهنگ مناسب و پایدار بکوشیم تا در هوای پاک فرهنگ تنفس کنیم.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه