ویژهبرنامههای تلویزیون در دهه فجر اعلام شد
زرین نامه: شبکههای مختلف سیما با شعار انقلاب اسلامی، نهضت پایدار تا ظهور موعود(عج) ویژه برنامههای مختلفی برای دهه فجر تدارک دیدهاند.
به گزارش زرین نامه به نقل از فارس، در طول ایام دهه مبارکه فجر معرفی و تبیین انقلاب اسلامی به عنوان یک واقعیت الهی و مردمی گفتمان اصلی برنامهها خواهد بود و برنامهسازان تلاش میکنند به صورتی هنرمندانه دستاوردهای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، دینی و علمی انقلاب اسلامی را به تصویر کشند.
مرکز تولید و فنی سیما در طول ایام دهه مبارک فجر با اختصاص تجهیزات و استودیوهای مناسب به شبکهها توانست گامهای موثری در هرچه تمامتر برگزار شدن این جشنها داشته باشد. همچنین به منظور انعکاس مراسم باشکوه راهپیمای یومالله 22 بهمن مرکز تولید و فنی سیما اقدام به جانمایی واحدهای سیار و خطوط ارتباطی در محلهای مورد نظر در طول مسیر راهپیمایی کردهاست.
بیش از 250 نفر از عوامل تولید و فنی برای ضبط و پخش زنده این رویداد مهم در محلهای مورد نظر حضور خواهند داشت.
**شبکه یک
«نسخههای خارجی» برنامهای از گروه سیاسی شبکه یک سیماست که در 10 برنامه 20 دقیقهای تولید شده است.
این برنامه روایتی است از فردی که اوضاع و احوال کشور از کودتای 28 مرداد 1332 (تا آخر حکومت محمدرضا پهلوی) را شاهد بوده است. همچنین بررسی دوره حکومت محمدرضا پهلوی و حوادث سیاسی تا سال 1357 و بررسی چگونگی روی کار آمدن محمدرضا پهلوی و خروج او از حکومت در این برنامه طرح میشود.
گروه حماسه و دفاع شبکه یک سیما نیز برنامه «سراج» را روی آنتن میبرد. تبیین مفهوم انقلاب در حوزههای فرهنگ، اقتصاد، سیاست و اجتماعی کشور از نگاه امام و تورق مصور رویدادهای انقلاب از آغاز پیروزی تا سال 60 در 5 برنامه 15 دقیقهای آماده پخش از شبکه یک سیماست.
حماسه و همت مردم در چگونگی شکلگیری پیروزی انقلاب تا پایان جنگ تحمیلی عراق در برنامه جلوههای ماندگار به تصویر در میآید. گروه سیاسی شبکه یک سیما در 10 برنامه 20 دقیقهای «جلوههای ماندگار» را پخش میکند.
«گفتوگو با انقلاب» کاری از گروه مستند شبکه یک سیماست که در7 برنامه 25 دقیقهای تولید شده است. این برنامه نگاهی به حوادث و مسائل دوران انقلاب دارد. خاطرهگویی و موضوعات مرتبط به انقلاب از نگاه یک محقق و یا پژوهشگر، بررسی حوادث تلویزیون در سال 57 و وضعیت سینماهای کشور از جمله بخشهای این برنامه زیباست.
این برنامه در جشنوارههای داخلی جوایزی را از آن خود کردهاست.
گفتوگو با مسئولین نظام و سفرای ایران، بازگویی وقایع و اتفاقات مربوط به چگونگی شکلگیری نهضت انقلاب و تأثیرات ناشی از آن را میتوان در برنامه «سکه» مشاهده کرد. این برنامه که به همت گروه اجتماعی شبکه یک سیما تولید شده در 30 برنامه نیم ساعته تقدیم علاقمندان میشود.
مجموعه تلویزیونی «خاطرات مرد ناتمام» در 26 برنامه 45دقیقهای توسط گروه مجموعههای تلویزیونی شبکه یک سیما تولید شده است. این مجموعه روایت تلاش همایون پورسیناست که قصد سفر به خارج از کشور را دارد. در این حین خاطرات پدربزرگش را که به تازگی فوت کرده و او نیز همایون نام داشته، میخواند و ...
این سریال سالهای حکومت رضاشاه و دهه 30 را ( 1327 تا 1332) در قالب طنز به تصویر میکشد.
«جستجوگران پارسه» عنوان برنامهای از مستند شبکه یک سیماست که در 3 برنامه 30 دقیقهای تولید شده است.
این برنامه روایت باستانشناسانی است که طی 250 سال گذشته از آثار باستانی کشور دیدن کرده و پژوهشها و اکتشافاتی را که در این زمینه داشتهاند، بررسی میکند.
طرح و برنامه شبکه یک سیما 5 برنامه 50 دقیقهای با عنوان «جلوه شکوه» تقدیم علاقمندان میکند.
این برنامه به بررسی دستاوردهای انقلابی در بخش آموزش، پژوهش، فرهنگ، پتروشیمی و ... پرداخته و گفتوگویی با مسئولان و دستاندرکاران این بخشها انجام میدهد.
شبکه یک سیما علاقمندان به فیلمهای سینمایی از یاد نبرده و این گروه از مخاطبان شبکه میتوانند بیننده سینمایی «هویت مجازی» از این شبکه باشند.
این فیلم درامی معما گونه است و نقش رسانههای بیگانه را در تعریف اذهان عمومی جامعه برملا میکند. در این فیلم خبرنگاری آمریکایی مخفیانه به ایران میآید و ماجراهایی را رغم میزند. این فیلم را رافعی تهیه کرده است.
**شبکه دو
فجر امسال شبکه دو با هفت خاطره از امام خمینی (ره) استقبال جشن انقلاب میرود. این شبکه با هدف آشنا کردن کودکان و نوجوانان با شخصیت اخلاقی امام (ره) هفت اپیزود از سریال «روح الله» را برای پخش در ایام دهه فجر امسال آماده کرده است.
پروژه روحالله مجموعهای اپیزودیک با داستانهای مستقل است که بر اساس خاطرات واقعی نزدیکان و افرادی که مفتخر به دیدار حضرت امام خمینی (ره) شدهاند، توسط سعید نعمتالله نوشته شده و کارگردانی آن را راما قویدل به تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی به عهده دارد.
از سیزده اپیزودی که سعید نعمتالله برای این مجموعه نوشته هفت قصه با حال و هوای پیروزی انقلاب متناسب است و چند قصه دیگر آن در زمان ارتحال حضرت امام (ره) روایت میشود.
تاکنون پنج اپیزود از این مجموعه مراحل نهایی فنی و آمادهسازی را طی میکنند و اپیزودهای ششم و هفتم در حال تصویربرداری است. پخش اپیزودهای مربوط به ایام دهه فجر از 14 بهمن 91 شروع خواهد شد.
«شاخص» برنامهای از گروه اجتماعی شبکه دو سیماست که در طول ایام دهه فجر هر شب به صورت زنده از این شبکه پخش خواهد شد، در این برنامه با هدف معرفی دستاوردهای استان هر شب با یکی از مراکز استانی تماس گرفته میشود.
«روز از نو» کاری دیگری از گروه اجتماعی است که رضا داستانی تهیه آن را بر عهده گرفته است. در این برنامه آیتمهای متنوعی همچون؛ مستند سرزمین مادری (از سیستان و بلوچستان)، فتوکلیپ (عکسهای مشارکت مردم در طول انقلاب)، زن و کودک در سینمای ایران، یکی بود یکی نبود (عکس و فیلمهای مردمی در جشنهای دهه فجر)، گفتوگو (حضور مسئولان و دستاوردهای انقلاب) و مستند ایران (دستاوردهای خودکفایی انقلاب) را مشاهده خواهید کرد.
گروه تاریخ، فرهنگ و هنر شبکه دو همچنین در طول ایامالله دهه فجر در برنامه «زنگ تاریخ» به بررسی نهضت امام خمینی (ره) میپردازد. از این گروه برنامه «پلی به گذشته» نیز روی آنتن میرود.
تله فیلم «آنچه گذشت» به کارگردانی سجاد امیر یزدانی و رضا بهشتی است و داستان فردی عامی را روایت میکند که غفلتا گرفتار دستگاه امنیتی ساواک میشود و به طور ناخواسته با فریبکاری این سازمان مورد سوءاستفاده ساواک قرار میگیرد. زمانی که فرد پی به دسیسه سازمان اطلاعات و امنیت رژیم میبرد و متوجه حجم خسارات ناشی از این سوءاستفاده میشود، به فردی مبارز تبدیل میشود.
**شبکه سه
فیلم سینمایی «فرار» کاری از سیدعلی مرتضوی است و داستان آن در مورد شفیع توکلنیا سرباز نیروی زمینی ارتش است که در ماههای پایانی سلطه رژیم شاه در کشور از توطئه ساواک برای سرکوب نیروهای انقلابی مستقر در نیروی هوایی مطلع میشود، او ناچار است تا قبل از غروب آفتاب روز بعد این خبر را به نیروهای مستقر در مسجد نیرو هوایی منتقل نماید تلاش او در طول این روند ادامه داستان را شکل میدهد.
مجموعه «خندهبازار» در 4 قسمت 40 دقیقهای با هدف ایجاد لحظاتی شاد و مفرح، به بیان نقدهای اجتماعی و ارتقاء نقدپذیری میان مخاطبان تولید شده است.
بخشهای این مجموعه عبارتند از اداره مشکل بازکنی، تبلیغات، نشریه زرد، مرکز حال و احوال مناظره و...
این برنامه به کارگردانی علی شبخیز تولید میشود و بازیگرانی همچون سیاوش مفیدی، شهاب عباسی، آرش میر احمدی، کورش معصومی، یزدان فتوحی، سوسن پرور، محمدرضا خسروی، ابراهیم شفیعی، بهشاد مختاری، علیکاظمی، حمید کاشانی، مرتضی رستمی، رامتین حامیفرد، احمد ایراندوست، حامد تهرانی، مبین رستگار، ساناز زرینمهر، فرهاد فداکار، محمد قلیبیگی و ...
«دیروز، امروز، فردا» برنامهای از گروه اجتماعی شبکه سه سیماست که هر پنجشنبه ساعت 22:30 پخش میشود. این برنامه که علی صراف آن را تهیه کرده برنامهای است زنده و گفتوگو محور با حضور اشخاصی که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش موثر داشتهاند.
«ویتامین3» برنامهای زنده و گفتوگو محور است که در آن با افرادی که در پیروزی انقلاب اسلامی نقشی موثر داشتهاند، گفتوگو میشود و آنها خاطرات جالب و جذاب خود را برای نسل جوان امروز بازگو میکنند. در این برنامه همچنین از تصاویر خاص آرشیوی نیز استفاده شدهاست. این برنامه را علی زاهدی تهیه کرده است.
گزارش از محل برگزاری سی و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در برنامه «هفت» کاری از فریدون جیرانی است، که از 12 تا 21 بهمن ماه برگزار میشود، در این برنامه با حضور مسئولان، نویسندگان، بازیگران، منتقدان و کارگردانان سینما فیلمهای جشنواره امسال بررسی میشود. این برنامه در گروه اجتماعی شبکه سه سیما تولید میشود.
گروه فرهنگ و معارف اسلامی مستندی با عنوان «یادها» را در 13 قسمت 30 دقیقهای تولید کرده است. این برنامه که به کوشش سعید عباسی تولید شده است به موضوع انقلاب در شهرستانها میپردازد. بررسی اولین جرقه انقلاب اسلامی در شهرهای گرگان، کاشان، اصفهان، شهرضا و اراک،گفتوگو با شاهدان عینی، اسناد، مدارک و تصاویر آرشیوی از بخشهای جذاب این مستند است.
سه موضوع انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و راهیان نور در برنامه «برگهایی از زندگی» تحلیل و بررسی میشود. در برگهایی از زندگی که با همت میرکیوان خلیلپور تهیه شده؛ خاطرهاتی از دوران انقلاباسلامی؛ دفاعمقدس و راهیان نور را خواهید دید.
گروه فرهنگ و معارف اسلامی در برنامه کلام «هدایت» رویدادهای دهه فجر و انقلاب اسلامی را به تصویر میکشد و سخنان رهبر کبیر انقلاب، امام خمینی (ره ) را پخش میکند.
روز شمار وقایع انقلاب با عنوان «مستند 1979» کاری از گروه سیاسی شبکه سه سیماست که از 12 بهمنماه هر روز روی آنتن میرود.
این مجموعه مستند به بررسی روز شمار وقایعی که از سال 1342 تا1357 رخ داده و منجر به پیروزی انقلاب اسلامی ایران شده است، میپردازد. در این بررسی با شاهدان و دستاندرکاران اتفاقات گفتوگو شده است.
**شبکه چهار
بازخوانی مقاطعی از تاریخ پهلوی را در برنامه «پانویس» ببینید. این برنامه که در ایامالله دهه فجر روی آنتن میرود به کوشش محسن ناجی تهیه شدهاست.
این برنامه در قالب یک گفتوگوی ترکیبی به چالشهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی رژیم پهلوی میپردازد. ریشههای مخالفت پهلوی با اسلام، حجاب و عزاداری، رابطه محمدرضا پهلوی با بهائیت، اسرائیل و فراماسونری از جمله موضوعاتی است که در این برنامه با حضور کارشناسان بررسی میشود.
از مشخصات قابل توجه این برنامه اجرای آن در استودیویی مجازی است. در این شیوه با کمک چند نرمافزار، طرحهای مختلف با کیفیت بالابدون هیچگونه محدودیتی ساخته میشود و با استفاده از پرده کروماکی فضای تصویری مورد نظر ایجاد میشود که نیاز برنامهساز به ساخت دکورهای حجیم را برطرف میکند.
پانویس با مشارکت موسسه تاریخ معاصر ایران در 10 قسمت 35 دقیقهای تولید میشود.
شبکه چهار سیما در ایامالله دهه فجر برنامه «میراث» را روی آنتن میبرد.
برنامه میراث با هدف تبیین انقلاب اسلامی و ابعاد شخصیتی امام خمینی (ره)، واکاوی نظریه ولایت فقیه و بازخوانی آن برای نسل جوان و فرهیخته در گروه مستند شبکه چهار سیما تولید شده است.
این برنامه در قالب مستند ترکیبی با حضور استادان حوزه و دانشگاه، موضوعات ریشهها، زمینهها، چرایی و علل انقلاب اسلامی، مقایسه تطبیقی آن با سایر انقلابهای بزرگ، دستاوردها و پیامدهای انقلاب، ولایت فقیه و دیگر مسائل مربوط را بررسی میکند.
اجرای برنامه را نادعلی برعهده داشته و گزارش، پلیبکهای موضوعی و معرفی کتاب از دیگر بخشهای این برنامه است.
فرشاد منجزی تهیهکننده برنامه میراث درباره تفاوت این برنامه با دیگر برنامههای مناسبتی در دهه فجر گفت: این برنامه دارای اتاق فکری مرکب از صاحبنظران برای راهبری مستمر برنامه، نظارت و ارزیابی آن و برنامهریزی محتوایی است.
میراث در 12 قسمت 60 دقیقه با همکاری کتابخانه ملی، دفتر اسناد انقلاب اسلامی، کانون اندیشه جوان و...تولید میشود.
**شبکه تهران
برنامه «سلام تهران» در ایام دهه مبارکه فجر ویژههایی را تدارک دیده است، بخشی از آن عبارتند از: به افتخار شما با هدف بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی و راه پیش روی تا ایران 1404پخش میشود. در این آیتم با نخبگان و چهرههای موفق علمی، فرهنگی، سیاسی و کارآفرین گفتوگو میشود. این برنامه در ایام دهه فجر همه روزه پخش خواهد شد و پس از آن تا پایان انتخابات ادامه خواهد یافت.
موفقیتهای جوانان سرزمینمان در «سرزمین من» به تصویر درمیآید. افراد موفق در عرصههای متعدد تکنولوژی، سد سازی، ذوب آهن، اقتصاد، نانو تکنولوژی، سلولهای بنیادی، هوا و فضا، پدافند غیر عامل، پزشکی و ... در این برنامه حضور خواهند داشت.
جشنواره شعر ایران با دعوت از شاعران بنام و استفاده از دیدگاه آنان در قالب شعر یادی از شکوه ایران زمین خواهد کرد. این برنامه در قالب یک جشنواره فراخوان شعر ایران بر آن است تا مخاطبان ضمن عضویت در باشگاه مخاطبان شبکه، شعرهای خود را درباره ایران و شکوه و عظمت آینده آن برای جشنواره بفرستند. یادآور میشود این آیتمها در دهه فجر در تمام برنامههای «سلام تهران» پخش میشوند.
همچنین در خلال آیتمهای برنامه سلام تهران در طول این ایام ولههای تولیدی، نماهنگ و نماهنگ شهدا پخش میشود.
در برنامه «به خانه برمیگردیم» عوامل برنامه تلاش میکنند به اختصار مسائل مختلفی را در زمینه پیدایش انقلاب اسلامی در ایران مطرح کنند. اختصاص یک گفتوگوی 10 دقیقهای به صورت روزانه در این دهه با محوریت نقش خانوادهها در انقلاب اسلامی، دعوت از کارشناسان و فعالان سیاسی به همراه خانوادهشان و دعوت ویژه از خانم فیاض بخش به عنوان یکی از همراهان امام خمینی (ره) از جمله این آیتمهاست.
گروه برنامهساز «در شهر» در خصوص ایام الله دهه مبارک فجر و پوشش برنامهها و رویدادهای خاص این دهه، همانند سالهای گذشته برنامهریزی دقیقی انجام داده است که طبق این برنامه، تهیه و تولید 20 گزارش موضوعی پیشبینی میشود.
روز شمار حوادث و رویدادهای دهه انقلاب؛ خاطرات بهمن 57 و تطبیق فضای خیابانهای آن زمان با اکنون؛ پوشش مناسب جشنوارههای تئاتر و فیلم فجر؛ پخش گزارش مردمی برای هرچه با شکوهتر برگزار شدن راهپیمایی22 بهمن؛ پوشش مناسب راهپیمایی یومالله 22 بهمن؛ پوشش مناسب رویدادها و برنامههای فرهنگی و هنری شهر از جمله آیتمهایی است که گروه برنامهساز در شهر به آن میپردازند.
برنامههای فرهنگی، ورزشی و جشنهای سطح 2 استان تهران و البرز و پوشش راهپیمایی 22 بهمن در 18 شهرستان از جمله برنامههایی است که در برنامه «در استان» روی آنتن میرود.
در ایام دهه فجر، تهران20 تنها 6 برنامه خواهد داشت که چهار برنامه آن، با توجه به نامگذاری روزهای دهه فجر و موضوعات اعلام شده با دعوت از مهمانان، طبق روال معمول در استودیو اجرا و پخش خواهد شد. همچنین یکشنبه 15 بهمن به مناسبت روز معنویت و پاسداشت ارزشهای اسلامی برنامه در باغ موزه قصر با حضور برگزیدگان و بزرگانی که پیش از انقلاب، در زندان قصر زندانی بودهاند و با ذکر خاطرات آنها برگزار شود. همچنین18 بهمن همزمان با روز نیروی هوایی برنامه تهران 20 ، از فرودگاه مهرآباد، آشیانه هواپیماهای جنگنده نیروی هوایی روی آنتن برود.
همچنین با هدف فرهنگسازی در مشارکت عمومی و ایجاد شور و نشاط عمومی برنامه ایران سربلند از شبکه تهران پخش میشود.
**شبکه قرآن و معارف سیما
بدون تردید، یکی از مهمترین رخدادهای قرن بیستم، انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) است و عامل مهمی که ایشان را به عنوان اسطوره همیشه جاویدان انقلاب اسلامی ایران در دنیا زنده نگه داشته است، انس و الفت امام(ره) با قرآن و بهرهگیری از اصول و مفاهیم قرآنی در تشکیل حکومت اسلامی است. با توجه به این نوع نگرش گروه مناسبتها و مسابقات شبکه قرآن و معارف سیما برنامه «انقلاب قرآنی» را روی آنتن میبرد.
در این برنامه آیات عظام و اساتید برجسته پیرامون اندیشههای قرآنی حضرت امام (ره) در شکلگیری انقلاب سخن خواهند گفت. همچنین گفتارهای امام درباره هویت قرآنی انقلاب، معرفی کتابهایی با موضوع قرآن و امام و انقلاب اسلامی و گفتارهای امام (ره) درباره هویت قرآنی انقلاب بخشهای دیگر این برنامه را تشکیل میدهند.
این برنامه در 12 برنامه 38 دقیقهای پخش میشود و در آن نقش قرآن و رهبری امامخمینی(ره) در مورد موضوعاتی مانند انگیزه الهی انقلاب، حرکتهای قبل از انقلاب، رشد انقلاب، استقلال، آزادی و جایگاه مردم بررسی میشود. همچنین صدور انقلاب و تاثیر آن بر جهان، دافعه و جاذبه انقلاب و انطباق با آموزههای قرآنی، نفاق و منافقین در انقلاب و انطباق با آموزههای قرآنی، تهدیدها و تحریمها، جایگاه ولایت فقیه در حکومت اسلامی و دستاوردهای قرآنی انقلاب اسلامی ایران نیز موضوعات دیگری است که در این برنامه به آن پرداخته خواهد شد.
«حماسه حضور» همزمان با راهپیمایی 22بهمن، با 2 لوکیشن (استودیو و استیج راهپیمایی) به مدت 180 دقیقه از گروه مناسبتها و مسابقات شبکه پخش میشود.
با حضور جمعی از قاریان بینالمللی میزگرد همآوایی، تولید و پخش میشود. این میزگرد در 11 برنامه 28 دقیقهای تهیه شده و در ایام دهه فجر از شبکه قرآن و معارف سیما پخش میشود.
واحد تأمین برنامه شبکه قرآن و معارف سیما در 10 برنامه 30 دقیقهای با عنوان «روایت انقلاب» خاطرات شخصیتهای خارجی که در دوران مبارزات انقلاب به نوعی با این موضوع ارتباط داشتهاند را بازگو میکند. پلی بالتا خبرنگار امام خمینی(ره)در فرانسه و جک برد نویسنده و روزنامهنگار فرانسوی و صادق السلام محقق و استاد دانشگاه از جمله افرادی هستند که در این مستند با آنها گفتوگو شده است.
مستند «نهضت امام خمینی(ره)» کاری از تامین برنامه شبکه قرآن و معارف سیماست که در آن خاطرات روزهای پیروزی انقلاب بازخوانی میشود. در این برنامه میهمانانی همچون حجتالاسلام فردوسی، حسن رحیمیان و حضور دارند. برنامه نهضت امام خمینی در 4 برنامه30 دقیقهای تولید شده است.
پخش فیلمهایی براساس محتوای معارفی، دینی، اخلاقی و قرآنی که دارای ساختاری قوی و متناسب با سیاستهای شبکه قرآن و معارف سیما باشد، همچون تیرباران، ذبیح، موج سوم و ... از دیگر اقداماتی است که در شبکه قرآن و معارف سیما در دستور کار خود قرار داده است.
گروه نغمات دینی این شبکه نیز با پخش چندین نماهنگ ویژه دهه فجر و سرودهای انقلابی به استقبال جشنهای انقلاب میرود.
برنامه «صبح و امید» در ایام دهه فجر با ارائه بحثهای کارشناسی سعی در شناساندن این دستاورد بزرگ الهی به جوانان و عامه مردم دارد. تهیه و پخش گزارش از جشنهای دهه فجر در تهران و شهرستانها نیز توسط برنامه «رواق» انجام میشود.
بیان دیدگاههای حضرت امام (ره)، دلایل انقلاب مردمی 1357 و راههای حفظ نظام به کودکان و نوجوانان از مهمترین برنامههای سیما در طول ایام دهه مبارکه فجر است. به همین مناسبت شبکه قرآن و معارف سیما برنامههای ویژهای تدارک دیده است.
برنامههای «صبح بخیر کوچولو»، «هدهد و عمو مجید»، «خانه کتابیها» و «نوبت پنجرهها» و... در ایام دهه فجر متاثر از مناسبتهای مختلف دهه فجر است.
**شبکه مستند
مجموعه مستند «ما نیز روزگاری» به تهیهکنندگی و کارگردانی علی محمدی در شبکه مستند سیما تولید شد و از اول بهمنماه به روی آنتن میرود.
این مجموعه که در 30 قسمت20 دقیقهای تولید شده و روایتی متفاوت از زندگی عزتالله مطهری را به تصویر میکشد.
عزتالله شاهی یا عزتالله مطهری ( متولد 1325) از مخالفان حکومت پهلوی که به 15 سال حبس محکوم میشود و بعد از سالها شکنجه و اسارت، در سال 1357 آزاد میشود. او در سال 1363 نام خانوادگی خود را به مطهری تغییر داد.
مجموعه «صداهای مخالف» که با هدف بررسی و نقد لیبرالیسم غرب و آسیبهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن در شبکه مستند سیما تولید شده است. این مستند از سختیها و مشکلاتی که مردم آمریکا در جریان طوفان کاترینا و سوءاستفاده دولتمردان از بودجههای اختصاص داده شده به این بحران میگوید.
همچنین در «صداهای مخالف» برای نخستین بار فیلمهای مستندی که فیلمسازان پیشرو غربی در نقد سیستم غرب ساختهاند، پخش و با حضور کارشناسان نقد میشود که از این مجموعه میتوان به فیلمهای مستند جنگ فروختنی است، روی خط، زندگی با قرض، هولوکاست امریکایی(دو قسمت)، مداخله مستقل، پایان آمریکا، آقای اشنایدر به واشنگتن میرود، ایست بازرسی و جنگ علیه دموکراسی(دو قسمت) و سربازان اعتراض میکنند؛ اشاره کرد.
**شبکه آموزش
به مناسبت ایام دهه فجر سریال «چهار سوق» خاطره با موضوع انقلاب به کارگردانی خسرو معصومی از شبکه آموزش پخش میشود.
داستان این سریال قصه دو نوجوان است که در دهه 40 در مدرسهای درس میخواندند، و ناظم آن مدرسه از عناصر ساواک بود و این امر باعث روی دادن حوادثی در این سریال میشود. این داستانها مبتنی بر واقعیت است و سرگذشت قاسم و مهران را تا سنین بزرگسالی روایت میکند. هر قسمت، ضمن حفظ استقلال به روایت کلی داستان پیوند میخورد.
حسین محجوب، جمشید جهانزاده، جمال اجلالی، سیامک اطلسی، ناصر آقایی، باقر صحرارودی، کامران فیوضات، محمد ابهری، مریم بوبانی، محمد پورصمیمی، میرصلاح حسینی، اکبر معززی، نقی سیفجمالی، روحالله مفیدی، صدرالدین حجازی، صالح میرزاآقایی، آفرین عبیسی، مریم رستمی، لیلا حمیدی، آناهیتا احمدپور، محمد شادانی و بهراد رحمانی در این سریال هنرنمایی کردهاند.
**مرکز پویانمایی صبا
مرکز پویانمایی صبا با 13 عنوان انیمیشن با موضوع انقلاب اسلامی را برای پخش از شبکههای سراسری آماده کرده است. این انیمیشنها عبارتند از:
«امام و کودک» به کارگردانی ابراهیم گرجی در 26 قسمت 15 دقیقهای با تکنیک فتو رومان و دو بعدی به تهیهکنندگی مرکز پویانمایی صبا در مورد خاطرات کودکان در زمان حیات امام خمینی (ره) و ارتباط اجتماعی و عرفانی آنان با حضرت امام است.
ورود امام انیمیشنی یک قسمتی از هفت کلیپ ساخته شده به کارگردانی ژیان دیباوری با تصاویر کودکانه در ارتباط با روزهای اول انقلاب است و در ایام دهه فجر از تلویزیون پخش میشود. اشعار موزیکال انتخابی در این مجموعه حال و هوای انقلاب را تداعی میکنند و عناوینی چون یک پله یک پله، با موضوع روز ورود امام، گلهای بهمن و قاب عکس انقلاب برای آنها برگزیده شدهاست. این انیمیشن گرافیکی کودکانه داشته و تکنیک آن دوبعدی است.
انیمیشن «بچههای انقلاب» به کارگردانی جمالالدین پیرخدری در یک قسمت7 دقیقهای تولید شده است. داستان این انیمیشن خاطرات یک بسیجی را در بهمن 57 به تصویر میکشد. این خاطرات با دیدن کودکی در حال بازی برای وی تداعی میشود.
«بهمن و بختک» به کارگردانی ابراهیم موحدی در 26 قسمت 10دقیقهای تولید و آماده پخش است. کاراکترهای این انیمیشن دو نفر یعنی بهمن و بختک هستند؛ بختک یک مامور ساواکی است که هر روز صبح رئیسش با او تماس میگیرد و با صداهایی نامفهوم، ماموریتی به بختک میدهد که عمدتا جلوگیری از فعالیتهای بهمن است و بختک هم به تبعیت از صحبتهای مافوقش به دنبال بهمن میرود. بهمن نیز نوجوانی انقلابی است که سمبل ماه پیروزی انقلاب اسلامی و کاراکتر خوب مجموعه شمرده میشود.
انیمیشن «دستهای مهربان» درباره پسر بچهای از اهالی روستای نوفل لوشاتو است و خاطرات خود را از ایامی که امام خمینی در روستای آنها اقامت داشتهاند، را بازگو میکند. در ابتدا رفتار و نوع پوشش امام و اطرافیانشان باعث تعجب بچهها میشود، اما به تدریج آنها با شخصیت و علت حضور حضرت امام در روستایشان آشنا میشوند.
این انیمیشن به کارگردانی صادق جوادی در یک قسمت 7 دقیقه ای با تکنیک دو بعدی تولید و هم اکنون آماده پخش است.
وحید نیکگو و سعید ترخانی با تکنیک 2 بعدی انیمیشن «خاندان پهلوی» را تولید کردند و قرار است به صورت یک انیمیشن صد دقیقهای سینمایی پخش شود. در این سریال محمدرضا پهلوی که از ایران به پاناما گریخته و همراه با مستخدم و نگهبان خویش در ترس و هراس زندگی میکند به بیان خاطرات خود از زمان تولد تا انقلاب اسلامی و فرار از ایران میپردازد.
«نامهای به آفتاب» عنوان انیمیشن دوازده دقیقهای است که به کارگردانی فرحناز باقر و تهیهکنندگی مرکز صبا با تکنیک دوبعدی و با روش کاملاً سنتی براساس داستانی واقعی از خاطره یک کودک روستایی شکل گرفته است.
به گفته فرحناز باقر، این برنامه در یک فضای کلاسیک کار شده است و مجید، شخصیت اصلی داستان که در یک روستای دور افتاده زندگی میکند، آرزو دارد برای حضرت امام خمینی (ره) نامهای بنویسد. اما به دلیل اینکه در روستای آنها امکانات پستی وجود ندارد با کمک فکر خویش تصمیمی جالب برای ارسال نامه خود میگیرد.
از ویژگیهای این انیمیشن نوع گرافیک آن است که سعی شده تا فضاهای روستایی طراحی شده در آن کاملاً حس و حال یک روستای بکر را به بیننده القا کند. به همین دلیل برای طراحی فضاها از دو تکنیک دستی و کامپیوتری همزمان به صورت تلفیقی استفاده شده است.
«پا به پای آفتاب» انیمیشن دیگری است در مورد دوران جوانی و نوجوانی حضرت امام خمینی (ره) و توسط رسول بابا رضا کارگردانی شده و جلیل عرفانمنش آن را تهیه کرده است.
در قصه این انیمیشن میبینیم، قشون دولتی برای سرکوب عشایر بختیاری در مسیر خود از اطراف خمین میگذرند و دچار مشکل در تهیه آذوقه میشوند. با تبانی راهزنان منطقه آنها کاروان زیارتی خمین را در مقابل باج و خراج گروگان میگیرند. در این میان روحالله از جوانان شهر به همراه دیگر دوستان خود دسیسه راهزنان را ناکام میگذارند.
در انیمیشن «پاییز گرم» نوجوانی را میبینیم که در پاییز سال 1357 از روستایی برای یافتن پدرش راهی تهران میشود. او در تهران با ماجراها و اتفاقاتی غیر منتظره مواجه میشود. ماجراهایی که با پیچ و خمها و حوادث گوناگون به انقلاب اسلامی و 22 بهمن ختم میشود. این انیمیشن را علیرضا اخباری در 12 قسمت 20 دقیقهای کارگردانی کرده است.
«زمزمهای که فریاد شد» انیمیشنی 8 دقیقهای به کارگردانی ابوالقاسم نظرپور است و نگاهی آهنگین به وقوع انقلاب اسلامی در ایران دارد. این انیمیشن با تکنیک تلفیقی دوبعدی و سه بعدی رایانهای ساخته شده است.
ارسال دیدگاه