خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد!

قطعه‌ی هنرمندان بهشت زهرا (س) در سال 93 کم مهمان نداشت و در میان آن‌ها، هنرمندان زیادی از حوزه‌ی موسیقی و تجسمی بودند که مهمان خاک شدند و دوستداران‌شان را تنها گذاشتند.

به گزارش زرین نامه؛ اولین خبر تلخی که در سال 93 قلب هنرمندان موسیقی را به درد آورد، درگذشت محمدرضا لطفی بود. این هنرمند 12 اردیبهشت‌ماه براثر بیماری سرطان از دنیا رفت تا «تار» برای همیشه لطفی نداشته باشد.

20 اردیبهشت‌ماه بود و با این‌که هنوز جامعه‌ی موسیقی در غم از دست دادن زنده‌یاد محمدرضا لطفی به سر می‌برد، عطاالله خرم در کشور آمریکا از دنیا رفت. او نیز قطعات ماندگاری را برای موسیقی ایران خلق کرده بود.

28 اردیبهشت‌ماه، آغاز خزان اهالی هنرهای تجسمی بود که با درگذشت هنرمند عکاس حسین پرتوی همراه شد. این عکاس مدتی در کما بود و سرانجام بیماری ALS جانش را گرفت.

علاقه‌مندان به موسیقی پاپ، زنده‌ یاد نیما وارسته را می‌شناختند و شاید هنوز هم نوای ویلن این هنرمند جوان در گوش‌شان باشد؛ اما او 30 اردیبهشت‌ماه براثر نارسایی قلبی در استخر دچار حادثه شد و درگذشت.

سفر هنرمندان از این دیار در فصل بهار همچنان ادامه داشت و عباس کمندی هنرمند نقاش یکم خردادماه از دنیا رفت.

این در حالی بود که هوشنگ سیحون یکی از معماران پیشکسوت پنجم خردادماه از این جهان کوچ کرد.

جامعه‌ی عکاسان 12 خردادماه به سوگ نشست و کامیار سعادت عکاسی ورزشی این دنیا را ترک کرد.

عبدالمجید حسینی‌راد نیز 18 خردادماه بار سفر بست و حوزه‌ی پژوهش هنری یکی از متخصصان خود را از دست داد.

اما 29 خردادماه، حمید پناهی که در زمینه‌ی آواز کلاسیک شاگردان زیادی را تربیت کرده بود، درگذشت.

امسال موسیقی نواحی ایران باز هم گنجینه‌ای را از دست داد،‌ علاءالدین باباشهابی در آغازین روزهای تابستان، یعنی 5 تیرماه براثر ایست قلبی از دنیا رفت تا خطه‌ی کردستان یکی از هنرمندان نامی‌اش را از دست بدهد.

27 تیرماه بود که خبر رسید، منوچهر درفشه براثر سکته‌ی قلبی از دنیا رفته است. او تصویرگر کتاب‌های درسی بود و کتاب‌های درسی‌ ما را با تصاویرش مزین کرده بود.

فرشته‌ی مرگ مردادماه نیز دو هنرمند را از ما گرفت. داوید اوشانا که هنرمندی آشوری در زمینه‌ی طراحی، نقاشی و معماری محسوب می‌شد، 4 مردادماه دار فانی را وداع گفت و علیرضا نوروزی‌طلب هم که در زمینه‌ی نقاشی و مجسمه‌سازی فعالیت داشت 28 مردادماه از دنیا رفت.

ژانت لازاریان مدیر نگارخانه‌ی لازار هم پس از تحمل یک دوره بیماری، 4 شهریورماه درگذشت.

اما 12 مهرماه، موسیقی نواحی ایران باز هم سوگوار شد. غلامعلی پورعطایی از سرآمدان دوتارنوازی در خطه‌ی خراسان بود که پس از تحمل یک دوره بیماری سخت از دنیا رفت.

ساسان سپنتا نیز که در عرصه‌ی پژوهشگری فرهنگ و هنر دستی توانا داشت، 3 آبان‌ماه دار فانی را وداع گفت.

17 آبان‌ماه بود که خبر آمد، گورگن موسسیان که سال‌ها سابقه‌ی رهبری را در ارکستر تهران داشته، براثر نارسایی کبد در آمریکا درگذشته است.

23 آبان‌ماه نیز خبری ناگوار جامعه‌ی موسیقی را تحت تأثیر قرار داد و آن خبر درگذشت مرتضی پاشایی بود. پاشایی که یکی از خوانندگان جوان در حوزه‌ی موسیقی پاپ بود، پس از مدت‌ها دست‌وپنجه نرم کردن با سرطان معده از دنیا رفت.

چند روز بعد هم یکی از نقاشان و معلمان پیشکسوت یزدی، حسین آیت‌اللهی در 26 آبان‌ماه دار فانی را وداع گفت.

اما علیرضا خورشیدفر که سال‌ها در کنار سایر نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران، کنترباس نواخته بود، 4 آذرماه از دنیا رفت و ارکستر سمفونیک یکی از نوازندگان مهم و قدیمی‌اش را از دست داد.

9 آذرماه بود که یکی دیگر از نوازندگان جوان یعنی رحمان مرادی براثر سرطان ریه و کبد جان خود را از دست داد.

یوسف رضایی نیز هنرمند نقاش دیگری بود که جامعه‌ی هنر تجسمی 13 آذرماه در سوگ او نشست.

امسال خراسان یکی دیگر از دوتارنوازان مهم خود را در واپسین روزهای پاییز از دست داد. ذوالفقار عسگریان 16 آذرماه از دنیا رفت.

اما 14 دی‌ماه بود که حسن حاضرمشار که از خودآموختگان عرصه‌ی نقاشی و مجسمه‌سازی محسوب می‌شد، جامعه‌ی تجسمی را در سوگ نشاند.

واپسین روزهای سال 93 در حالی سپری می‌شود که امسال نه‌تنها پیشکسوتان که هر کدام گنجینه‌ای در زمینه‌ی هنری خود بودند، درگذشتند، بلکه تعداد قابل توجهی از هنرمندان جوان نیز از دست رفتند.

انتهای پیام/م

اخبار بیشتر

آرشیو
نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه