زعفران خاصیت ضد آفتابی دارد!

زرین نامه: محققان دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در يک طرح تحقيقاتي به تعيين خصوصیات و ارزیابی آثار ضد آفتاب نانولیپوزوم‌های حاوی زعفران و سافرانال پرداختند.

به گزارش زرین نامه؛ اين تحقيق توسط دکتر محمود رضا جعفري، دکتر حسين حسين زاده، دکتر فاطمه ايماني و دکتر شيوا گل محمد زاده از اعضاء هيئت علمي دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي مشهد انجام شده است.

در اين مقاله آمده است: زعفران در طب سنتي کاربردهای فراواني دارد و يکي از خواص اين گياه، دارا بودن ظرفيت جذب اشعه فرابنفش است.

در اين تحقيق فرآورده‌ها شامل نانولیپوزوم‌های تهیه‌شده از عصاره هیدروالکلی کلاله زعفران با غلظت‌های ۲، ۴ و ۸% و هم‌چنین نانولیپوزوم‌های حاوی سافرانال با غلظت‌های ۰.۲۵، ۰.۵ و ۱% بود. لوسيون استاندارد هموسالات ۸% نيز بر اساس استاندارد FDA به‌منظور تعيين SPF و مقايسه صحت روش تهيه شد. SPF فرآورده‌هاي تهيه شده به روش برون‌تن حلال رقيق‌شده با استفاده از معادله Mansur و همکاران و اندازه گيري جذب، به‌دست آمد.

نتايج اين مطالعه نشان داد که SPF نانو ليپوزوم‌هاي حاوي عصاره زعفران ۸% به‌صورت معني‌داري بیش تر از SPF ماده ضد آفتاب استاندارد هموسالات با غلظت مشابه ۸% است.

اين نتيجه نشان مي‌دهد زعفران مي‌تواند به‌عنوان يک عامل ضدآفتاب عمل کند. اين مطالعه همچنين نشان داد SPF جز سافرانال موجود در زعفران با غلظت ۰.۵% و ۱% به‌صورت معني‌داري بزرگ‌تر از SPF ماده ضدآفتاب استاندارد هموسالات با غلظت ۸% است.

نتایج این مطالعه نشان مي‌دهد که نانولیپوزوم‌های حاوي عصاره زعفران مي‌تواند به‌عنوان یک جاذب اشعه فرابنفش و ضدآفتاب طبیعی استفاده شود. هم‌چنین با استفاده از نانولیپوزوم‌های حاوي سافرانال موجود در زعفران مي‌توان با غلظت‌های بسیارکم به SPF بالایی دست یافت./مهر

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه