توصیه‌های طب اسلامی برای پاییز

زرین نامه: با آغاز 6 ماه دوم سال و سرد شدن تدریجی هوا، باید در رژیم غذایی نیز تغییراتی ایجاد کرد.

نكات تغذیه‌ای

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زرین نامه؛ بعضی از شیرینی‌ها، گرم و تر و برخی گرم و خشک است که می‌تواند هم به دفع سودا کمک کند و هم گرمای لازم بدن را تأمین کند تا از بیماری‌های ناشی از سردی مزاج جلوگیری شود. مصرف گوشت‌های معتدل، مانند گوشت بره و بزغاله توصیه شده است، اما باید از خوردن گوشت گاو که سودازاست، پرهیز شود.

خوراکی‌های خشک، مانند غذاهای سرخ شده و کبابی، مناسب این فصل نیست و مصرف آن باعث تشدید خشکی بدن می‌شود و علایمی مانند اگزما، بی‌خوابی، افزایش شک و وسواس به همراه دارد. با پرهیز از مصرف غذاهای خشک و مصرف به اندازه شیرینی‌های طبیعی، می‌توان از عوارض خشکی بدن کاست.

توصیه می‌شود كه در این فصل، افراد کمتر به سونا بروند. در این ماه توصیه شده است از مصرف بعضی میوه‌ها به ویژه خربزه و خیار پرهیز شود. از این رو، مصرف میوه‌هایی که در سردخانه نگه‌داری می‌شود یا به شکل خاصی پرورش می‌یابد، یا از نقاط دیگر آورده می‌شود، برای سلامت مضر است.

در فصل‌های سرد سال، نوشیدن آب به ویژه آب سرد ناشتا، مضر است و بهتر است از نوشیدنی‌هایی که طبع گرم‌تری دارد مانند شربت عسل استفاده کرد.

رعایت این نکات برای افراد مسن اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا با افزایش سن، مزاج سردتر می‌شود و پرهیز از مصرف سردی‌ها در فصل‌های سرد، ضروری‌تر است. هر چند در سنین جوانی هم رعایت این نکات مهم است، اما گاهی حرارت مزاجی جوانان، این سردی را جبران می‌کند.

ورزش متعادل

به ویژه در فصل زمستان، ورزش متعادل رطوبت اضافه بدن را دفع می‌کند و کاهش این رطوبت در پیشگیری از بیماری‌های عفونی مانند سرماخوردگی، سینوزیت، عفونت گوش و... موثر است. هر چه رطوبت بیشتر باشد زمینه بروز این گونه عفونت‌ها افزایش پیدا می‌کند.

نوشیدنی‌ها

در فصل‌های سرد سال، نوشیدن آب به ویژه آب سرد ناشتا، مضر است و بهتر است از نوشیدنی‌هایی که طبع گرم‌تری دارد مانند شربت عسل استفاده کرد. همچنین مصرف دم‌نوش‌های گیاهی با طبع گرم مانند آویشن، بابونه و اسطوخودوس هم مفید است. افرادی که سوداوی هستند، می‌توانند در فصل پاییز، از دم کرده گل گاوزبان استفاده کنند./ باشگاه خبرنگاران

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه