ابداع ابزاری برای تشخیص محتویات غذا

زرین نامه: ریاضیدانان کانادایی ابزار دستی را برای تشخیص محتویات غذایی ابداع کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زرین نامه؛ این ابزار که TellSpec نام گرفته، نه تنها به کاربر در خصوص مواد شیمیایی، آلرژن‌ها و موادی که معمولا از آنها اجتناب می‌کند، هشدار می‌دهد، بلکه به وی در خصوص آگاهی از حساسیت‌های غذایی‌اش نیز کمک می‌کند.

هدف ایزابل هافمن و استفان واتسون، ریاضی‌دانان شرکت کانادایی «تل‌اسپک» از ابداع چنین سامانه‌ای، امکان ارائه انتخاب‌های غذایی مناسب با بررسی محتوایات غذاهاست.

این ابزار از طیف‌سنج رامان کوچک، یک الگوریتم منحصر‌بفرد و یک برنامه گوشی‌ هوشمند ساده استفاده می‌کند و فرآیند اسکن محتوایات غذا با فشار دادن یک دگمه انجام می‌شود.

این سیستم ابداعی، پرتو لیزر کم قدرتی را بر آیتم غذایی تابیده و امواج نور منعکس‌شده را برای شناسایی محتویات شیمیایی غذا تحلیل می‌کند.

داده‌های به دست آمده در موتور تحلیل آپلود می‌شوند و این موتور، اطلاعات را پردازش کرده و آنها را با یک طیف ارجاعی مقایسه می‌کند.

سپس این موتور نتایج را با کمک پایگاه داده تفسیر و آنها را بر روی گوشی هوشمند کاربر دانلود می‌کند.

هافمن بر این باور است، ابزار ابداعی حدود ۹۷.۷ درصد اوقات، قادر به شناسایی موفق غذاها و محتویاتشان پس از اسکن‌ گرفتن از آنهاست.

تیم تحقیقاتی از ۳۰۰۰ آیتم غذایی برای خلق پایگاه اولیه داده‌ها استفاده کرد، اما ابزار آنها می‌تواند طیف نامحدودی از مواد را تشخیص دهد./ایسنا


مخاطبان محترم زرين نامه مي توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاوير و هر آن چيزي که در قالب فرهنگ، هنر و اجتماع جاي مي گيرد را به آدرس zarinnameh@yahoo.com ارسال کنند تا در سريع ترين زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان يکي از مطالب ويژه زرين نامه منتشر شود.

همچنین می توانند سوژه های خبری و مشکلات شهرستان را جهت پیگیری از طریق ایمیل فوق یا سامانه پیامک 3000272008 با ما در میان بگذارند.

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه