راه آهن ایران-ترکمنستان-قزاقستان با حضور روسای جمهور سه کشور افتتاح می‌شود

مراسم افتتاح راه‌آهن ایران-ترکمنستان-قزاقستان تا ساعاتی دیگر در مرز ایران و ترکمنستان با حضور حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان، قربان قلی بردی محمداف رئیس جمهور ترکمنستان و نورسلطان نظربایف رئیس جمهور قزاقستان آغاز می‌شود.

به گزارش زرین نامه؛ مراسم متمرکز افتتاح خط آهن ایران-ترکمنستان-قزاقستان از ساعاتی دیگر در مرز ایران و ترکمنستان در خاک کشور ترکمنستان با حضور حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان، قربان قلی بردی محمداف رئیس جمهور ترکمنستان و نورسلطان نظربایف رئیس جمهور قزاقستان آغاز می‌شود.

راه آهن ایران- ترکمنستان-قزاقستان که می‌تواند منشا توسعه استان گلستان و کشور باشد قرار است در دومین روز سفر رئیس جمهور به استان گلستان با حضور نمایندگان بلندپایه این سه کشور راه‌اندازی شود.

طول راه آهن گرگان - اینچه برون - اترک - برکت در 3 کشور قزاقستان، ترکمنستان و ایران، حدود 908 کیلومتر و در شرق دریای خزر ساخته شده که 120 کیلومتر آن در قزاقستان، 700 کیلومتر در ترکمنستان و 88 کیلومتر در ایران قرار دارد و این خط ریلی کشورهای سی.آی.اس را به خلیج فارس و کشورهای جنوب شرق آسیا متصل می‌کند.

راه آهن اینچه برون - گرگان بخشی از پروژه ریلی بزرگ سه کشور ایران، قزاقستان وترکمنستان است که از ناحیه اوزن قزاقستان آغاز و پس از عبور از شرق دریای خزر به کشور ترکمنستان رسیده و پس از عبور از محدوده اترک در خاک ایران از اینچه برون به ایستگاه گرگان متصل شده و این خط ریلی در محدوده اترک در منطقه داشلی برون و اینچه برون از خاک ترکمنستان خارج می‌شود.

این راه آهن کریدور تبادلات کالایی کشورهای آسیای میانه چین و اروپا می‌شود.

معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با بیان اینکه 130 میلیارد تومان برای تکمیل خط آهن گرگان - اینچه‌برون هزینه شده، گفت: 75 درصد این پروژه در دولت قبلی و 25 درصد در دولت فعلی اجرا شده است.

سیدمسعود نصر آزادانی درباره خط آهن گرگان - اینچه‌برون اظهار داشت: راه‌آهن کریدور ترانزیتی شرق خزر از ایران تا ترکمنستان و قزاقستان در سال 1390 براساس توافقات دولت سه کشور بررسی و تفاهم‌نامه‌ای در این‌باره منعقد شد.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی این پروژه از سال 91 آغاز شد، گفت: خط آهن ایران - ترکمنستان - قزاقستان حدود 900 کیلومتر است که 88 کیلومتر از این مسیر در ایران، 700 کیلومتر در ترکمنستان و 120 کیلومتر در قزاقستان است.

معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: امکان حمل 14 میلیون تن کالا در سال در این مسیر پیش‌بینی شده و ایستگاه‌ها و خطوط امکان تعویض بوژی و مبادله کالا در کریدور فراهم است.

نصر آزادانی اظهار داشت: برای احداث این مسیر ریلی 130 میلیارد تومان هزینه شده که 100 میلیارد تومان در دولت قبل و 30 میلیارد تومان در دولت یازدهم بوده است.

استاندار گلستان گفت: با افتتاح این کریدور تبادلات کالا بین کشورهای آسیای میانه با چین و اروپا به سهلولت انجام می‌شود و با فراهم شدن زمینه انتقال 10 میلیون تن بار از این مسیر، استان گلستان اهمیت بین‌المللی پیدا می کند.

حسن صادقلو اظهار داشت: افتتاح کریدور راه آهن ایران-ترکمنستان- قزاقستان تاثیر بسیاری بر توسعه استان گلستان و افزایش تعاملات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشورهای منطقه دارد./تسنیم

انتهای پیام/م

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه