ضرورت استانداردسازی واحدهای تولیدکننده تیرچه و بلوک در گلستان

مدیرکل استاندارد و تحقیقات امور صنعتی استان گلستان با تاکید بر ضرورت استانداردسازی واحدهای تولیدکننده تیرچه و بلوک در استان گفت: این کالا به صورت غیراستاندارد در استان گلستان زیاد تولید می‎شود.

به گزارش زرین نامه؛ محمود فرمانی در گفت‌وگو با خبرنگاران استان گلستان، اظهار داشت: 113 واحد تولیدی تیرچه و بلوک در شهرستان گرگان به صورت کارگاهی فعالیت می‎کنند و به همین دلیل، شرایط احراز پروانه کاربرد علامت استاندارد را ندارند.
وی شرط اعطای پروانه کاربرد علامت استاندارد برای تولیدکنندگان تیرچه و بلوک را ارتقای سطح آنها دانست و افزود: مرجع صادرکننده مجوز فعالیت، باید سطح کارگاه‌های تولیدکننده تیرچه و بلوک را ارتقا دهد.

تولیدکنندگان تیرچه و بلوک فاقد پروانه استاندارد به تعزیرات حکومتی معرفی شده‌اند

دبیر شورای استاندارد استان گلستان یکی از مشکلات جدی سازمان استاندارد در زمینه نظارت بر فعالیت‌های صنعت ساختمان را تولید محصولات غیراستاندارد بیان و خاطرنشان کرد: از 74 واحد تولیدکننده سنگدانه بتن (شن و ماسه)، تعداد 46 واحد تولیدی دارای مجوز تولید هستند.

فرمانی ادامه داد: از مجموع 46 واحد، 37 واحد تولیدی موفق به دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد شدند و بقیه واحدها به جز شهرداری‎‎ها (طبق مصوبه شورای فنی استان) به اداره‌کل تعزیرات حکومتی استان معرفی شده‎اند.

وی افزود: طبق بند «ب» ماده 39 قانون برنامه چهارم توسعه کشور، افزایش مستمر انطباق محصولات با استانداردهای ملی و بین‎المللی و ممنوعیت خرید کالاهای غیر منطبق با استاندارد ملی اجباری، توسط دستگاه‎های مشمول ماده 160 این قانون، موسسات عمومی غیردولتی و مجریان طرح‎های تملک دارایی‎های سرمایه‎ای الزامی است.

تولیدکنندگان غیراستاندارد با امیدواری فعالیت می‎کنند

مدیرکل استاندارد و تحقیقات امور صنعتی استان گلستان تصریح کرد: متاسفانه خرید کالای غیراستاندارد و اهمیت ندادن به کیفیت کالا توسط بعضی از دستگاه‎های دولتی، امید به تولید با کیفیت را توسط تولیدکنندگان متعهد از بین برده و تولیدکنندگان غیراستاندارد را فعال و امیدوار می‌دارد.

فرمانی، ورود بعضی از کالاهای غیراستاندارد مشمول اجرای اجباری استاندارد (مانند پلی‌استایرن) از استان‎های هم‌جوار را از دیگر معضلات حوزه صنعت ساختمان استان گلستان برشمرد که رسیدن به اهداف استاندارد را به تاخیر می‎اندازد.

به گفته وی، توجه اعضای شورای فنی استان گلستان در خصوص هماهنگی با پلیس راهور برای کنترل و جلوگیری از ورود هرگونه محصول غیراستاندارد به استان، راه‌گشای این معضل خواهد بود.

47 واحد تولیدی صنعت ساختمان فاقد پروانه کاربرد علامت استاندارد هستند

دبیر شورای استاندارد استان گلستان در خصوص نظارت اداره‌کل استاندارد در حوزه صنعت ساختمان گفت: در نخستین سال اخذ پروانه استاندارد، شش بار نمونه‎برداری تصادفی از این واحدها انجام می‎شود و در سال‎های بعد، در صورت تمدید پروانه استاندارد، سالانه چهار بار نمونه‎برداری تصادفی، انجام آزمون بر روی فرآورده، کنترل کیفیت توسط مدیر کنترل کیفیت واحد تولیدی در آزمایشگاه اختصاصی یا آزمایشگاه‎های همکار در دستور کار قرار می‎گیرد.

فرمانی، تعداد واحدهای تولیدی حوزه صنعت ساختمان در استان گلستان تا پایان سال 1393 را 143 واحد اعلام و خاطرنشان کرد: از این تعداد، 96 واحد دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد و 47 واحد نیز فاقد پروانه هستند.

وی نقش اتحادیه‌های صنعت ساختمان در تولید محصولات استاندارد و جلوگیری از ورود کالاهای غیراستاندارد را مهم ارزیابی کرد و گفت: در سال‌های گذشته، انجمن آجر استان گلستان با همکاری نیروی انتظامی و با استقرار نماینده آموزش‌دیده در مبادی ورودی استان، از ورود آجر غیراستاندارد به استان جلوگیری کرد.

اتحادیه‎های صنعت ساختمان نقش مهمی در استانداردسازی محصولات دارند

مدیرکل استاندارد استان گلستان خاطرنشان کرد: از توان سایر انجمن‎ها همچون شن و ماسه، بتن آماده و پلی‌استایرن با توجه به شرایط زمانی و مکانی، استفاده شده و در آینده نیز استفاده خواهد شد.

فرمانی با بیان اینکه تفاهم‌نامه همکاری با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گلستان در مردادماه سال 1393 منعقد شد، بدون بیان اهداف و نتایج این تفاهم‌نامه اظهار داشت: این تفاهم‌نامه همچنان برقرار است و تا مردادماه سال 1395 اعتبار دارد.

وی همچنین در پاسخ به این سئوال که برای ارتقای سطح ایمنی و سلامتی جامعه، چه راه‌کارهایی در حوزه صنعت ساختمان دارید؟ و اداره‌کل استاندارد گلستان در این زمینه تاکنون چه اقدامات موثری انجام داده است، گفت: استاندارد باید یک مطالبه مردمی شود، یعنی فرهنگ استاندارد در همه زمینه‌ها وارد شود.

دبیر شورای استاندارد استان گلستان، فرهنگ استاندارد را شامل سه ضلع دولت، مردم و تولیدکنندگان دانست و تصریح کرد: همچنان که در بند «ب» ماده 39 قانون برنامه چهارم توسعه، ماده 155 و بند «د» ماده 168 برنامه پنجم توسعه کشور آمده، دولت باید نسبت به ایجاد قوانین و اعمال بایدها و نبایدها، اقدام کند.

فرمانی افزود: از سوی دیگر، تولیدکنندگان نیز باید استانداردها را رعایت کرده و مردم نیز با خرید فرآورده‎های استاندارد و ارائه گزارش در خصوص وجود کالاهای غیراستاندارد در بازار، نسبت به فرهنگ‎‎سازی استاندارد اقدام کنند./فارس

انتهای پیام/م