بخش آب شرب گلستان با کمبود 875 لیتر در ثانیه مواجه است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان گفت: هم‌اکنون بحران خشکسالی در استان به‌ویژه بخش آب شرب با کمبود 875 لیتر در ثانیه ادامه دارد.

به گزارش زرین نامه؛ مهندس محمد هادی رحمتی اظهار کرد: برای مقابله با خشکسالی و کاهش اثرات آن و جبران عقب‌ماندگی استان در ارائه‌ی خدمات آب و فاضلاب نیازمند توجه جدی به تکمیل طرح‌های ملی آبرسانی، بهره‌مندی از آب سطحی و سدهای استان، تقویت اعتبارات بخش فاضلاب برای حفظ محیط زیست و منابع آب در دسترس، استفاده از منابع آب غیرمتعارف شامل آب شیرین‌کن‌ها، باروری ابرها و در نهایت قیمت‌گذاری اقتصادی آب و افزایش بهره‌وری آب در بخش‌های کشاورزی، شرب و صنعت است.

وی با اشاره به چالش‌های اساسی موجود در استان خاطرنشان کرد: محدویت ذاتی منابع آب استان، خشکسالی پیاپی، بهره‌وری کم آب به‌ویژه در بخش کشاورزی، افت کمی و کیفی منابع آب به‌ویژه در بخش آب زیرزمینی و بهره‌مند نشدن از آب سد برای مصارف شرب برخی چالش‌های پیش‌روی صنعت آب استان است.

وی با توجه به فعالیت‌های انجام‌شده برای ارائه خدمات آبرسانی به شهروندان گفت: هم استانی‌های عزیز می‌بایست درست مصرف کردن را سرلوحه کار خود قرار داده و با توجه به شرایط استثنایی استان، بیش از پیش مصرف آب شرب را مدیریت کنند.

مهندس رحمتی با اشاره به بحران آب در کشور به خصوص در گلستان ادامه داد: آن چه که در سال‌های گذشته اهمیت آن را درک نکرده‌ایم، بحران آب است که به شدت خود را نشان می‌دهد.

مدیرعامل آبفای گلستان همچنین از خانواده‌ها خواست با افزایش حسایست خود نسبت به مصرف آب شرب در منازل نقش بسزایی در صرفه جویی در مصرف این ماده حیاتی داشته باشند.

وی از شستشوی خودرو و حیاط منزل با آب شرب و بهداشتی اظهار نارضایتی کرد و گفت: طبق استاندارد جهانی الگوی مصرف آب برای هر نفر 150 لیتر در شبانه روز است، در حالی‌که سرانه مصرف آب هر گلستانی در شبانه روز 230 لیتر است.

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان گلستان از نبود آگاهی جامعه در خصوص میزان مصرف آب و روند تبدیل آب‌ها به آب شرب سالم و بهداشتی، گفت: اگر مردم از هزینه‌ای که دولت برای به دست آوردن آب و تبدیل آن به آب شرب سالم و بهداشتی می‌کند، آگاهی داشتند، قطعا برای جلوگیری از این هزینه‌ها به صورت خودجوش در مصرف آب صرفه جویی می‌کردند./ایسنا

انتهای پیام/م