ترکیب مناسب کاندیداهای شرکت کننده در انتخابات ریاست جمهوری

زرین نامه: از میان 686 نفری که برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند شورای نگهبان بهترین چینش احتمالی را برای قضاوت مردم در عرصه انتخاب رئیس جمهور در نظر گرفت .

به گزارش زرین نامه؛ ماراتن نفس گیر ثبت نام و تایید صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری که مورد توجه اکثر رسانه های کشور و جهان قرار داشت به پایان رسید و 8 نفر برای رقابت نهایی و بدست گیری سکان اجرایی کشور به مردم معرفی شدند .

در یان میان خصوصیات افرادی که صلاحیت شان تایید شده و وابستگی جناحی و جریاناتی که از آنها حمایت می کنند نشان می دهد که از همه گروهها ، طیف ها و سلایق سیاسی در انتخابات کاندیدا وجود دارد و کسی نمی تواند بگوید که دستش برای انتخاب بسته است .

فی المثل طرفداران هاشمی نمی توانند بگویند که ما کاندیدا نداریم چرا که بسیاری از آنها در استانها من جمله گلستان طرفدار عارف نیز بودند و احتمالا تا ساعتی دیگر طی کوچی اجباری ستادهای هاشمی را بنام عارف می کنند .

محمدرضا عارف نماینده طیف اصلاح طلبان در این انتخابات است و با وجود رابطه عمیق وی با سید محمد خاتمی و سایر سران اصلاحات ، پرچم اصلاح طلبی را در دوره یازدهم ریاست جمهوری بدوش می کشد . سمت معاون اولی در دولت اصلاحات و رویه های میانه او در بین تندروی های جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین از او چهره ای آرام تر و معتدل اصلاح طلب نمایش می دهد .

همچنین از بین افراد معتدل نظام که هم در بین اصولگرایان و هم اصلاح طلبان و هم عامه مردم رای دارند می توان به دکتر ولایتی اشاره کرد . وی با سابقه 32 ساله در عرصه سیاست خارجه دارد و در حال حاضر مشاور امور بین الملل رهبری است . وی که دیروز گرگان بود کم حاشیه ترین کاندیدای ریاست جمهوری است که به گمانه زنی برخی مردم عادی با همین آرامش و متانت می تواند جامعه را آرام نگه دارد .

محمد باقر قالیباف هم که ار اعضای ائتلاف 2 + 1 است امید زیادی دارد تا به پاستور راه یابد . او چهار سال شهردار بزرگترین شهر کشور بود و الان خود را مهیای ریاست جمهوری کرده است . او هم در برخی اصولگریاان و اصلاح طلبان و بازنشسته های سپاه رای خوبی دارد و در استان گلستان نیز گفته می شود رضا جعفری مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در استان رئیس ستاد استانی وی می باشد .

محسن رضایی که چند باری برای ریاست جمهوری کاندیدا شده یان بار نیز مصمم است تا خود را در محک جدی مردم قرار دهد . او در سال 88 جبهه ایستادگی را بنا نهاد و با حضور در میان اقوام مانند قوم ترکمن در استان گلستان امیدواری زیادی دارد تا رای ترکمن ها را بنام خود بکند . گرفتن حمایت آخوند نظری در همین راستا ارزیابی شده است .

سعید جلیلی هم با کنار رفتن کامران باقری لنکرانی تبدیل به کاندیدای اصولگریاان شده و احتمال زیادی وجود دارد که وی نامزد نهایی اصولگریاان برای مقابله با عارف باشد . جلیلی مرد اول مذاکرات هسته ای با 5 + 1 می باشد و در این سالها با سفر به کشورهای مختلف تجربه های فراوانی اندوخته است .

حسن روحانی تنها کاندیدای روحانی حاضر در عرصه انتخابات است که گاهی گفته یم شود اصولگراست و گاهی هم اصلاح طلب ؛ اما آنچه که مشخص است وی دیدگاهی نزدیک به ایت الله هاشمی دارد و در این سالها از محضر وی تلمذ می کرده است و برخی کارشناسان عقیده دارند وی می تواند جای خالی هاشمی را پر کند .

غرضی هم که جزو کاندیداهای ناشناخته و گمنامی است که بعید است تا اخر بماند و احتمال زیادی وجود دارد که به نفع عارف یا روحانی کنار برود. او را هم باید از کارگزاران سازندگی و طیف هاشمی دانست که در دوران سازندگی مقام وزارت هم داشت .

غلامعلی حداد عادل هم که جزو ائتلاف سه گانه است به احتمال زیاد به نفع قالیباف یا ولایتی و یا جلیلی کنار می رود و بعید است وی تا آخر خط باقی بماند. حداد بیشتر در نقش پیوند دهنده اصولگرایان شناخته شده و با هدف وحدت اصوگرایان برابر هاشمی به میدان امده است .

با این حساب باید به شورای نگهبان تبریک گفت که چنین ترکیبی از همه سلایق را در محضر انتخاب مردم قرار داد و مردم می توانند در این بین کاندیدای مطلوب خود را انتخاب نمایند . البته احتمال اینکه رقابت نهایی بین دو نفر از طیف اصلاح طلب و اصولگرا باشد خیلی زیاد است .

نویسنده : محسن محمدي

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه